Pratite nas

Komentar

CRTICA O NAVODNOM ‘PRAZNIKU RADA’

Objavljeno

na

Danas sam priredio mojima fini blagdansko-praznički ručak. Ostalo mi je nešto svinjskih komadića za gulaš i jedan dio telećeg flama koji sam dinstao na luku i češnjaku, dodao malo vode i vina bijeloga, a zatim mahune, njoke i slanog sira. Padelu smo ispraznili, nema više, ništa nije ostalo!

* * *

Na izmaku ovoga dana, prvoga svibanjskog, konačno moramo ustanoviti, odnosno prihvatiti činjenicu da sindikalna scena u Hrvatskoj više ne postoji, a tzv. “praznik rada” čvrsto je preuzela jednoumna politička partija razgranata u više stranaka i strančica. Gdjegod je partija na vlasti, “malkice se otrgne” nješto proračunskog novca za porcije graha, pijaču i nastup glazbenih skupina. No, valjda su i kuhari plaćeni, zatim nosači i slagatelji stolova i stolaca, stručnjaci za ozvuku priredaba, vozači čelnika koji će lupetati kojekakve parole, istom i cvjećarice koje moraju nabaviti dovoljno sitnog crvenog zelja (garofuli, karanfili) koje će se dijeliti okupljenima, a imaju ga svi dobiti…

Vidjeh snimku sa splitskog Peristila kako se pred gomilom okupljenih izvodi ruska “internacjonala”(?), a nesretni turisti izlaze iznenađeni i prestrašeni iz katakombi. Valjda ih nitko nije upozorio na Rivi što ih čeka na drugoj strani…?
U Zagrebu se ponovno lijevi Bandić zavukao u Maksimirsku šumu pa kuva i deli graha narodu. Da je skuhao 60.000 porcija graha, a to bi bilo nešto (znatno!) manje od 10 % žitelja naše središnjice.

Niti va Ronjgima na Halubju se ništa ne mijenja; uglavnom Komadina, Obersnel, partijski vojnici i riječka sirotinja. Čak su i fotografije gotovo iste kao i prije pet, deset, petnaest godina…

Dakle, sindikalista nigdje…?

Zapravo se ozbiljan čovjek mora upitati treba li uobće Hrvatskoj taj tzv. “praznik rada” ili da ga nazovemo pravim imenom – “Dan partije” i time konačno prekinemo s državnim obilježavanjem takvog “praznika” koji nema više nikakve veze s hrvatskim radništvom?

Na posljetku, hasno zdravim sve zaposlene u hitnim službama, bolnicama, policajce, vojnike, časnike, duhovne pastire, vatrogasce, vozače autobusa, taksiste, pomorce, zrakoplovce, čuvare, zaštitare i sve one koji rade danas, pače i one po trgovačkim centrima. Osobit pozdrav onima koji niti ne znaju da se po međunarodnom pravu o radu vikendom, praznikom i blagdanom kao i prekovremeni rad treba dostojno platiti!

Siniša Posarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Tihomir Dujmović: Ovo je bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice

Objavljeno

na

Objavio

Fah/Ilustracija

Budućnost ovoj državi i naciji je zagarantirana!

Hrvatska je eksplodirala od nacionalnog zanosa kakvog moderna povijest ne pamti. Ovo se još nikada nije dogodilo!

Ali, znate ne radi se ovdje samo o nogometu, najvažnija sporedna stvar na svijetu je tek povod za ovu poravu renesansu hrvatstva koje je nacija doživjela, piše Tihomir Dujmović.

Svega tu ima najviše iskrene, ali upornim političkim djelovanjima zatomljene, nepatvorene nacionalne emocije, ali i prkosa i otpora, nagomilanih frustracija koje traju od 3 sijecnja 2000 godine, do današnjeg dana!

Ovu erupciju hrvatstva gdje god je mogla zatomljivala je najprije Račanova vlast. Sanader se hvalio ni manje ni više negoli u sred Londona da je smanjio hrvatski nacionalizam. Nešto slično je govorio i Plenković. Josipović kao i Mesić nikad nisu zakoračili na nogometnj stadion jer se njima to sve skupa gadi!

Milanović je tvrdio da je Hrvatska slučajna država a danas jedan Beljak vulgarnim riječima prati želju nogometaša da im pjeva Thompson! Biti protiv Thompsona znači biti protiv pola milijuna Hrvata koji su pripremili neviđeni spektakl!

I još more drugih poniženja, od haških do Pupovčevih, sve se to slilo u jedan veliki balon frustracija koje su zajedno sa najvećim mogućim oduševljenjem koje nacija ovih dana proživljava, doslovno eksplodirale! Ta glad za iskrenim nacionalnim osjećajima koje politika kroti gdje god može, to je zajedno sa sjajnim vatrenima dovelo pola milijuna Hrvata na ovaj povijesni doček!

Ovo je dakle bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice, to more mladosti koje grca u suzama pjevajući Domovini, to je spokojan signal da je budućnost ovoj državi i ovoj naciji zagarantirana.

Tihomir Dujmović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Vratili ste ponos i radost našoj Naciji i Domovini diljem svijeta

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Anadolija

Čestitka izborniku Daliću, našim nogometašima i cijelom stožeru na vrhunskom djelu i uspjehu, čime ste zadivili cijeli svijet i pronijeli slavu Hrvatske Domovine!

Primjerom ste pokazali svima kako se voli Domovina, kako se s vjerom u Boga, iskrenim zajedništvom i gorljivim trudom mogu postići najveći uspjesi.

Vratili ste ponos i radost našoj Naciji i Domovini diljem svijeta. Hvala vam u ime svih koji su je u krvi i znoju stvarali. I vi ste naš ponos i dika, uzor sinovi Domovine!

Vrhunska izvedba, vrhunski uspjeh!

Bog i Hrvati!

vaš Željko Glasnović, general u mirovini i saborski zastupnik

 

IMA NEŠTO VRJEDNIJE OD ZLATA, A TO STE VI, VATRENI!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori