Pratite nas

Komentar

CRTICA O NAVODNOM ‘PRAZNIKU RADA’

Objavljeno

na

Danas sam priredio mojima fini blagdansko-praznički ručak. Ostalo mi je nešto svinjskih komadića za gulaš i jedan dio telećeg flama koji sam dinstao na luku i češnjaku, dodao malo vode i vina bijeloga, a zatim mahune, njoke i slanog sira. Padelu smo ispraznili, nema više, ništa nije ostalo!

* * *

Na izmaku ovoga dana, prvoga svibanjskog, konačno moramo ustanoviti, odnosno prihvatiti činjenicu da sindikalna scena u Hrvatskoj više ne postoji, a tzv. “praznik rada” čvrsto je preuzela jednoumna politička partija razgranata u više stranaka i strančica. Gdjegod je partija na vlasti, “malkice se otrgne” nješto proračunskog novca za porcije graha, pijaču i nastup glazbenih skupina. No, valjda su i kuhari plaćeni, zatim nosači i slagatelji stolova i stolaca, stručnjaci za ozvuku priredaba, vozači čelnika koji će lupetati kojekakve parole, istom i cvjećarice koje moraju nabaviti dovoljno sitnog crvenog zelja (garofuli, karanfili) koje će se dijeliti okupljenima, a imaju ga svi dobiti…

Vidjeh snimku sa splitskog Peristila kako se pred gomilom okupljenih izvodi ruska “internacjonala”(?), a nesretni turisti izlaze iznenađeni i prestrašeni iz katakombi. Valjda ih nitko nije upozorio na Rivi što ih čeka na drugoj strani…?
U Zagrebu se ponovno lijevi Bandić zavukao u Maksimirsku šumu pa kuva i deli graha narodu. Da je skuhao 60.000 porcija graha, a to bi bilo nešto (znatno!) manje od 10 % žitelja naše središnjice.

Niti va Ronjgima na Halubju se ništa ne mijenja; uglavnom Komadina, Obersnel, partijski vojnici i riječka sirotinja. Čak su i fotografije gotovo iste kao i prije pet, deset, petnaest godina…

Dakle, sindikalista nigdje…?

Zapravo se ozbiljan čovjek mora upitati treba li uobće Hrvatskoj taj tzv. “praznik rada” ili da ga nazovemo pravim imenom – “Dan partije” i time konačno prekinemo s državnim obilježavanjem takvog “praznika” koji nema više nikakve veze s hrvatskim radništvom?

Na posljetku, hasno zdravim sve zaposlene u hitnim službama, bolnicama, policajce, vojnike, časnike, duhovne pastire, vatrogasce, vozače autobusa, taksiste, pomorce, zrakoplovce, čuvare, zaštitare i sve one koji rade danas, pače i one po trgovačkim centrima. Osobit pozdrav onima koji niti ne znaju da se po međunarodnom pravu o radu vikendom, praznikom i blagdanom kao i prekovremeni rad treba dostojno platiti!

Siniša Posarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković Beljaku: Gospodine Beljak, Pa kud baš vi o temama kaznenih djela…

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da je Plenković sve mlađi i mlađi te da se vidi da mu funkcija godi. Pitao ga je kako se osjećao u društvu, kako je rekao, stvoritelja privatizacijske pljačke HDZ-a devedesetih godina na promociji “uzničkih memoara” bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

– Pa kud baš vi o tim temama kaznenih djela, uzničkih refleksija? Kud baš vi? – rekao je Plenković, dodajući da Beljak vrlo bezobrazno aludira na način na koji je Vlada riješila krizu u Agrokoru.

Rekao je Beljaku da pita zaposlenike Agrokora jesu li sretni što imaju plaću i radno mjesto, što je proces potvrđen na Visokom trgovačkom sudu… Na kraju je rekao da je Beljak HSS kao “lijepog partnera” u Europskoj pučkoj stranci transformirao do neprepoznatljivosti.

– Žao mi je zbog vaše reakcije, iskreno, ja sam vas pohvalio, žao mi je što ste nervozni i idete odgovarati na jedan vrlo iritantan i bezobrazan način – rekao je Beljak. …

Predstavljena knjiga Martine Dalić: ‘Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Pupovac čestitao Vučiću na ‘Pobedi u prvom svetskom ratu’!

Objavljeno

na

Objavio

Notorni Milorad Pupovac, kako javlja Tanjug, a prenosi beogradski Blic, u čestitci u ime ‘Srpskog narodnog veća’ napominje kako je “srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobeda tog rata”, piše Velimir Bujanec

Pupovac u čestitci ne skriva sreću i ponos što je nakon 1. svjetskog rata stvorena Jugoslavija: “Verujemo da je ovo prilika da se setimo svega onog što je ta pobeda donela, što je nakon nje stvoreno…”

U svakom slučaju, ta “pobeda” Hrvatima je donijela 137.000 mrtvih domobrana i još 109.000 civilnih žrtava. Civili su najviše umirali od tzv. španjolske gripe, a naši ratnici na bojištima od Galicije do Soče. Najviše hrvatskih domobrana izginulo je na srbijanskom bojištu, čuvajući granicu Monarhije na Drini, no Pupovcu nije palo na pamet sjetiti se i tih žrtava.

Ipak, ono najgore što je Hrvatima ta “pobeda” donijela je tamnica hrvatskog naroda – Jugoslavija, u kojem je zbog srbijanskog i komunističkog terora protjerano i pobijeno na stotine tisuća naših ljudi.

Jedino što Tanjug nije javio – je li Pupovac čestitao Vučiću samo u ime SNV-a ili možda i u ime hrvatsko-srpske koalicije SDSS-HDZ-HNS, komentirao je Velimir Bujanec.

U spomen na pale hrvatske vojnike u Prvom svjetskom ratu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari