Pratite nas

Komentar

Crven orden u dragana moga…

Objavljeno

na

jooj nano nanice, joj nano nanice..

Digla se galama po perifernim portalima (ta neće po glavnim medijima) što je Ivo Josipović odlikovao Ejuba Ganića, bitnog lika iz rata 90-tih, Alijinog pouzdanika za koga se svašta tvrdilo.

Red_kneza_BranimiraDa je kriv za Dobrovoljačku ulicu i da je glavni cilj toga bilo micanje Alije kako bi ga nominalno naslijedio Ejub a ne Stjepan Kljujić kao tada nominalni zamjenik i koji se uporno i dosadno ko dijete gurao u eter da savjetuje Aliju (onaj čuveni TV prijenos kad je Aliju vojska zarobila) a Alija ga konstantno i narodski rečeno odjebavao po kratkom postupku ..ponavljajuć pristojno.. da… da.. a čim bi Stjepan pl. Kljujić malo predahnuo da ufati zraka s očiglednom namjerom da nastavi, Alija bi ga mrtvo hladno preduhitravao riječima.. daj mi Ejuba daj mi Ejuba.….. (iako je Stjepan barem nominalno bio prvi do Alije. Nekakav potpredsjednik predsjedništva što li, i kojeg Alija nije šljivio dva posto iako se Stjepan sa sve lulom gurao ko krupno čeljade u prepunom autobusu..)

Svašta je čaršija pričala pa i to da je Ejub htio ustvari zavaliti Aliju kako bi uzeo konce u svoje ruke. A za koga je Ejub radio. Za Srbiju, Za Bošnjake, za Jugoslaviju. Tko zna? Ejub je u predsjedništvo BiH ušao pored 6-oro predstavnika tri konstitutivna naroda ( od svakih po dvoje) kao predstavnik ostalih. A pošto je pored tri naroda bilo najviše deklariranih Jugoslavena. Ejub je u predsjedništvo ušao kao Jugoslaven.

josipovic-i-ganicUšao je Ejub kao Jugoslaven ali se vrlo brzo prešaltao na muslimanstvo a kasnije bošnjaštvo što me i ne čudi jer po mojoj teoriji koja važi podjednako i za Srbe i i za bosanske muslimane, čim se tko od njih izjasni kao Jugoslaven odmah znaš da se radi o nacionalisti koji pod krinkom jugoslavenstva želi ostvariti nacionalni cilj vlastitog naroda i da je jugoslavenstvo samo krinka, koprena, veo. Jedino za tuntlave i blesave Hrvate možeš biti siguran, taj kad se izjasni Jugoslavenom onda znaj da on to u stvari i jest i da će to ostat i svojski radit protiv vlastitog naroda i države.

Ejub je kao sandžaklija u to ratno vrijeme sigurno imao nišu, prolaz do prvog mjesta, tik do Alije i nije ništa čudno u tome da je zastupao i branio koncepciju koju je tada provodila i planirala muslimanska politika. Pitanje je samo čime je on zadužio Hrvatsku da dobije odlikovanje. U određenoj mjeri ga se krivi čak i za smrt, klanje 12 hrvatskih radnika u Alžiru, koji su jedne noći jednostavno poklani ali ne figurativno nego doslovno i prije neku godinu imala se prilika u hrvatskim medijima čitati ispovjest činimise jedinog preživjelog koji je isto preklan od uha do uha ali nepresječenih arterija ali sa šavom oko cijelog vrata . To morbidno i ritualno ubijanje je Ganiću nabijao na nos Inoslav Bešker ali ne bih griješio duše niti vjerovao notornom Beškeru. Ali budimo realni, nakon 15 godina mesićevanja i pet godina josipovićevanja ta pitanja su izlišna i deplasirana, čak pomalo smiješna. Nakon što je hrvatsko odličje dobila Vesna Teršelič i Documenta, te je k tome još nazvana “našom savješću” marijanska brazda je dodirnuta vršcima hrvatskih nožnih prstića i niže se više ne može čak i kad bi se htjelo. Može se samo gore. Hrvati su mazohisti. To nije nikakva vijest.

Jel se želio Josipović na odlasku htio malo narugati Hrvatima. Pa vjerovatno jest. Ali to je njegova politika bila otpočetka. Taj tip je 5 godina konstatno radio protiv vlastite države kamuflirajuć to cupkanjem po parketima predsjedničkih dvora kulturno umjetničkih društava, čiji su sastav činile postarije snaše. Koga je to iznenadilo a da nije budala. Sumnjam ikoga razumnog. Na kraju krajeva i Tuđman je odlikovao Aliju iako je Alija bio glavni zapovjednik vojske koja je jurišala na Hrvate BiH.

Jednako kiselo, što i slika pomalo sugerira, prima odličje Ganić, kao nekoć Alija, koji kao da se sam čudi i misli u sebi..” ja čudnih hajvana ovih Hrvata, pa oni mene stvarno odlikovaše..”i osim Ganića tome se čude samo pojedini “umni” HercegBosanci koji su u prijetvornom i prefiganom Ivi vidjeli novu pravednost za Hrvate u BiH. Ti nedotupavi kmetovi rospkog mentaliteta koji su u Ivinim jeftinim gestama prilikom posjeta željeli vidjeti ono što žele vidjeti sad se kao čude..tko je podvalio Ivi? Pa što se desilo. Nije se ništa desilo nego ste vi glupi. Dokazao Einstein teoriju da su samo svemir i ljudska glupost bezgranični. Desilo se to da među BiH Hrvatima kao i među njihovim zgoljnim sunarodnjicima ima popriličan broj cirkusanata, neinteligentnih tipova s kojima možeš manipulirati kako god poželiš.

Uff.. čovjek mora naprosto odahnuti. Još samo tjedan dana i nećemo više morati gledati onu nakeljenu prefriganu i prijetvornu facu. Koje olakšanje. Ali činjenica da mu je pobjeda pobjegla za dlaku, nakon svega što je u pet godina uradio, nakon pet godina sranja koje je uradio, tjera čovjeka u zebnju. Tako je malo falilo i što čovjek da uradi nego da parafrazira Srbe, tj jednu frazu iz njihovog filma..”

eeej nije Josipović kriv, mi smo govna…..

[ad id=”40551″]

Delminium Vulgaris

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari