Connect with us

Komentar

Crven orden u dragana moga…

Objavljeno

-

jooj nano nanice, joj nano nanice..

Digla se galama po perifernim portalima (ta neće po glavnim medijima) što je Ivo Josipović odlikovao Ejuba Ganića, bitnog lika iz rata 90-tih, Alijinog pouzdanika za koga se svašta tvrdilo.

Red_kneza_BranimiraDa je kriv za Dobrovoljačku ulicu i da je glavni cilj toga bilo micanje Alije kako bi ga nominalno naslijedio Ejub a ne Stjepan Kljujić kao tada nominalni zamjenik i koji se uporno i dosadno ko dijete gurao u eter da savjetuje Aliju (onaj čuveni TV prijenos kad je Aliju vojska zarobila) a Alija ga konstantno i narodski rečeno odjebavao po kratkom postupku ..ponavljajuć pristojno.. da… da.. a čim bi Stjepan pl. Kljujić malo predahnuo da ufati zraka s očiglednom namjerom da nastavi, Alija bi ga mrtvo hladno preduhitravao riječima.. daj mi Ejuba daj mi Ejuba.….. (iako je Stjepan barem nominalno bio prvi do Alije. Nekakav potpredsjednik predsjedništva što li, i kojeg Alija nije šljivio dva posto iako se Stjepan sa sve lulom gurao ko krupno čeljade u prepunom autobusu..)

Svašta je čaršija pričala pa i to da je Ejub htio ustvari zavaliti Aliju kako bi uzeo konce u svoje ruke. A za koga je Ejub radio. Za Srbiju, Za Bošnjake, za Jugoslaviju. Tko zna? Ejub je u predsjedništvo BiH ušao pored 6-oro predstavnika tri konstitutivna naroda ( od svakih po dvoje) kao predstavnik ostalih. A pošto je pored tri naroda bilo najviše deklariranih Jugoslavena. Ejub je u predsjedništvo ušao kao Jugoslaven.

josipovic-i-ganicUšao je Ejub kao Jugoslaven ali se vrlo brzo prešaltao na muslimanstvo a kasnije bošnjaštvo što me i ne čudi jer po mojoj teoriji koja važi podjednako i za Srbe i i za bosanske muslimane, čim se tko od njih izjasni kao Jugoslaven odmah znaš da se radi o nacionalisti koji pod krinkom jugoslavenstva želi ostvariti nacionalni cilj vlastitog naroda i da je jugoslavenstvo samo krinka, koprena, veo. Jedino za tuntlave i blesave Hrvate možeš biti siguran, taj kad se izjasni Jugoslavenom onda znaj da on to u stvari i jest i da će to ostat i svojski radit protiv vlastitog naroda i države.

Ejub je kao sandžaklija u to ratno vrijeme sigurno imao nišu, prolaz do prvog mjesta, tik do Alije i nije ništa čudno u tome da je zastupao i branio koncepciju koju je tada provodila i planirala muslimanska politika. Pitanje je samo čime je on zadužio Hrvatsku da dobije odlikovanje. U određenoj mjeri ga se krivi čak i za smrt, klanje 12 hrvatskih radnika u Alžiru, koji su jedne noći jednostavno poklani ali ne figurativno nego doslovno i prije neku godinu imala se prilika u hrvatskim medijima čitati ispovjest činimise jedinog preživjelog koji je isto preklan od uha do uha ali nepresječenih arterija ali sa šavom oko cijelog vrata . To morbidno i ritualno ubijanje je Ganiću nabijao na nos Inoslav Bešker ali ne bih griješio duše niti vjerovao notornom Beškeru. Ali budimo realni, nakon 15 godina mesićevanja i pet godina josipovićevanja ta pitanja su izlišna i deplasirana, čak pomalo smiješna. Nakon što je hrvatsko odličje dobila Vesna Teršelič i Documenta, te je k tome još nazvana “našom savješću” marijanska brazda je dodirnuta vršcima hrvatskih nožnih prstića i niže se više ne može čak i kad bi se htjelo. Može se samo gore. Hrvati su mazohisti. To nije nikakva vijest.

Jel se želio Josipović na odlasku htio malo narugati Hrvatima. Pa vjerovatno jest. Ali to je njegova politika bila otpočetka. Taj tip je 5 godina konstatno radio protiv vlastite države kamuflirajuć to cupkanjem po parketima predsjedničkih dvora kulturno umjetničkih društava, čiji su sastav činile postarije snaše. Koga je to iznenadilo a da nije budala. Sumnjam ikoga razumnog. Na kraju krajeva i Tuđman je odlikovao Aliju iako je Alija bio glavni zapovjednik vojske koja je jurišala na Hrvate BiH.

Jednako kiselo, što i slika pomalo sugerira, prima odličje Ganić, kao nekoć Alija, koji kao da se sam čudi i misli u sebi..” ja čudnih hajvana ovih Hrvata, pa oni mene stvarno odlikovaše..”i osim Ganića tome se čude samo pojedini “umni” HercegBosanci koji su u prijetvornom i prefiganom Ivi vidjeli novu pravednost za Hrvate u BiH. Ti nedotupavi kmetovi rospkog mentaliteta koji su u Ivinim jeftinim gestama prilikom posjeta željeli vidjeti ono što žele vidjeti sad se kao čude..tko je podvalio Ivi? Pa što se desilo. Nije se ništa desilo nego ste vi glupi. Dokazao Einstein teoriju da su samo svemir i ljudska glupost bezgranični. Desilo se to da među BiH Hrvatima kao i među njihovim zgoljnim sunarodnjicima ima popriličan broj cirkusanata, neinteligentnih tipova s kojima možeš manipulirati kako god poželiš.

Uff.. čovjek mora naprosto odahnuti. Još samo tjedan dana i nećemo više morati gledati onu nakeljenu prefriganu i prijetvornu facu. Koje olakšanje. Ali činjenica da mu je pobjeda pobjegla za dlaku, nakon svega što je u pet godina uradio, nakon pet godina sranja koje je uradio, tjera čovjeka u zebnju. Tako je malo falilo i što čovjek da uradi nego da parafrazira Srbe, tj jednu frazu iz njihovog filma..”

eeej nije Josipović kriv, mi smo govna…..

[ad id=”40551″]

Delminium Vulgaris

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari