Connect with us

BiH

Čudo…

Objavljeno

on

U SAD-u konačno dopustili da se droga javno prodaje, zapravo marihuana. I dolari pršte na sve strane kao proljetna kiša. Milina jedna. Očito se nije siromašno kao ovamo. Ipak, taj pojam zarade nešto mi logično ne sjeda u glavu. Istina je, radi se o milijunima dolara, vjerujem im na riječ. Samo nitko ništa ne govori o tome što se zbiva kada se netko »napuši«. Između ostaloga, je li sposoban raditi i zarađivati? Očito nije. I gdje je onda tu zarada? Amerikanci bi rekli da se ubija govedo zbog odreska. Zanimljivo je i kako se brani ova odluka. Rekoše da se državni zakoni trebaju prilagoditi najraširenijim osobnim ponašanjima. Sukladno tome onda bi imali npr. pravo oni koji u pojedinim državama progone ženski svijet. Ta to je najraširenije ponašanje. Očito su pristalice raspojasanog ponašanja pogriješile, gledajući naravno s našega gledišta. S nekog drugog nisu.

Čovjekovu nutrinu odavno razaraju bolesnom umjetnošću, bolesnom glazbom…, pa su onda nasrnuli na prirodni oblik obitelji, počeli ubijati ili eutanazirati (ako nam je tako draže) slabije, sada još da droga počne carevati i može se staviti točka. Bog je prognan, čovjek je doveden na razinu životinje i novi svjetski poredak konačno može zakraljevati. Ponovimo, po tko zna koji put. U tom novom svjetskom poretku bit će sloj vladajućih ili sloj onih koji uživaju, sloj robova ili onih koji rade te sloj vojnika ili onih koji čuvaju taj poredak. Kristalno jasno. Nestajemo u dimu zlih, otrovnih para. One se neprestano šire iz mjesta gdje se provoditelji svega ovoga utječu svome idolu. Sotoni. I to je u SAD-u dopušteno. Đavolji kotač melje sve pred sobom.

Priznajem, smuči se čovjeku kad ovako razmišlja, odnosno kada pipke zla počne prepoznavati u svojoj okolini. No, život je takav. Zemlja je ispunjena i blatom te ga ljudi moraju opažati bez obzira gacali njime ili ne. Čovjeka malo kosne kada nešto takvo prepozna i u Crkvi. A onda se sjeti da je ona sastavljena od nas, ovakvi kakvi jesmo. Možemo u nju unijeti svoju svetost, kao i svoju besprizornost. Ovisno od toga kome više vjerujemo, Bogu koji nas voli ili đavlu koji nam šapće opojne priče, pune mirisa droge. Da ovo ne bismo spoznali, provoditelji novoga svjetskog poretka nastoje da se ne govori o dobru i o zlu, nego o onome što je zakonima dopušteno ili zabranjeno. Na taj način postajemo prazna ploča na koju oni mogu upisivati ono što žele. To je njihova stara želja. I stvari i ljude staviti pod svoj nadzor te učiniti sve da oni sami što prije postanu bogovima. Danas im se čini da su tome bliži nego ikada prije. Tehnika je otišla toliko naprijed da samo što nije naš život dovela do besmrtnosti. Opet, podrazumijeva se ne za svakoga. Ta ne može ljudski korov, tako oni nazivaju slabije, doći do toga. To je samo za izabrane.

Neki talijanski i francuski izvori govore da će pipci novoga svjetskog poretka ubrzo vidljivo zahvatiti Europu. Sredinom 2014. svako bi novorođenče u EU trebalo dobiti svoj čip. Nije veći od zrna riže i ugrađuje se pod kožu. Sadržavao bi osobne podatke kao ime, prezime, krvnu skupinu, nadnevak rođenja i sl. Sateliti bi odozgor sve pratili. Skriješ se mamici, a ona odmah javlja velikom bratu da te pronađe. I uspije, bez obzira što samo ti znaš kamo si se zavukao. Baš lijep život. Neprestano te prate da ne bi štogod zgriješio, oprostite ne bave se oni religijom. Oni samo znaju pratiti i ništa više. Čovjeku dođe uzeti pušku i skinuti taj satelit s neba. Jer ovo je samo početak, ako su uopće kazali za što će im sve služiti spomenuti čip pod kožom tih novih ljudskih bića. Njima je izgleda namijenjena neka posebna budućnost, od nas su digli ruke, budući da smo nepopravljivi.

Kažu da će na vrhuncu novoga svjetskog poretka doći Antikrist i da će biti ustoličen u Jeruzalemu. Svatko imalo pametan strest će se na ovu bogohulnu namisao i htijenje. Ta već je tamo i previše nesporazuma i zla. Za isto ozemlje bore se dva naroda, Palestinci i Izraelci. Tu su i tri religije kojima je ovo Sveta zemlja: židovstvo, kršćanstvo i muslimanstvo. Kako se ponašati? Ariel Sharon je, tako tvrde, branio svoju domovinu. Bio je vojničina, generalčina. Pobijedio je u svih pet ratova u kojima je sudjelovao. Međutim, Palestinci kažu da njegov ratni put, kao ni kasniji, nije nimalo blistav. Posut je pokoljima i gradnjom židovskih naselja na njihovoj zemlji. I što sad? Antikrist će to sve pomiriti? Da ne bi! Možda će doći (a ja vjerujem da se to ne će dogoditi ako kršćani budu budni), naravno u janjećoj koži, samo će mu ćud biti divlja i zla. Nikada se nije moglo i nikada se ne će moći na zlim temeljima graditi dobra budućnost.

Nema nam druge nego dopustiti da se dogodi čudo u našemu životu. Nije važno koliko je naizgled malo, važno je da je čudo. Bog je uvijek govorio i uvijek će govoriti svome narodu. Iskusila je to i Židovka, kršćanka, Therese Daoud. Zloćudni tumor počeo joj je izgrizati nogu. Liječnici kojima se obratila redom su savjetovali rezanje. Neizlječiv je. I ona je tako mislila. Polako se spremala na taj čin. Nekoliko puta pokušala ga je obaviti, ali uvijek bi se štogod nepredvidivo ispriječilo. Tada je shvatila da joj Bog želi nešto poručiti. I počela se moliti. Nakon nekog vremena osjetila je povratak zdravlja. Otišla je i liječnicima. Ništa im nije bilo jasno. Njoj jest. Vjera je bila jača od prolaznosti na ovoj zemlji. Ne znam što će na to sve reći današnji papa Franjo. U svibnju bi se trebao naći na Bliskom istoku. Posjetit će sve tamošnje narode, poglavito sirijske kršćane koje nemilice progone. Sa sobom će ponijeti Božji mir. Molimo se već sada da bude njegov dostojan prenositelj. On i svatko od nas tek je Božji suradnik i ništa više. A mir daje samo Bog, nitko drugi.

Dok govorimo o stvarima oko sebe, ne znači to da im se priklanjamo. Pokušavamo samo pronaći istinu skrivenu ispod ovih raznoraznih pojavnosti ili dopustiti čudu da se neprestano događa u našemu životu. Jer, mi trebamo živjeti ovdje, pod bojama neba. Sve što činimo moralo bi njima biti prožeto. Jednoga dana kada dođemo tamo gore znat ćemo kakve su zaista u sebi. No, i ono što već sada možemo iskusiti malo je reći da su prelijepe. Bog je u njima i zove nas k sebi. Pa, dajmo, odazovimo se već jedanput tako da ova nevoljna povijest konačno poteče pravim smjerom.

Miljenko Stojić/hrsvijet

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari