Pratite nas

Komentar

Culej o Pernaru: Mali si je umislio svašta

Objavljeno

na

Saborski zastupnik Stevo Culej kojega je Ivan Pernar na svom Facebook profilu usporedio s atentatorom na Stjepana Radića u razgovoru za direktno.hr komentirao je teške riječi saborskog kolege.

“Mali si je umislio svašta. No, što očekivati od dečeca bez dana radnog staža i s fikcijama u glavi o svojoj veličini. Uspoređivati mene s atentatorm na njegovog rođaka je smiješno.

Čak mislim da je njegov rođak to sve zakuhao”, našalio se Stevo Culej komentirajući Pernarovu objavu na Facebooku i dodao:

“Pernar mi je na početku drag, ali se malo zanio. Čak su mi se i sviđale neke njegove ideje. No, ne može generalizirati nas sve da smo lopovi i fašisti. Posebice sam o njemu promijenio mišljenje nakon njegovih eskapada po Srbiji, pljuvanja po Katoličkoj Crkvi, braniteljima i zastavi”, rekao je Culej i dodao da je sve jasno iz Pernarovih izjava:

“Rekao je da mu je Pupovac najveći domoljub od svih zastupnika, da osobno govori srpsko-hrvatskim jezikom i da priznaje sve bivše krajine bivše Jugoslavije”.

Culej je također komentirao kako Pernar ništa nije napravio po pitanju deložacije, već je samo ljudima prouzočio probleme.

“Pitanje je kako će se ponašati u slučaju deložacija onih koji su nakon 1945. dobili status najmoprimca po centru Zagreba, koji su na razne načine ušli u te stanove.

Ta tema će se uskoro otvoriti. Hoće li braniti njihove interese kao što je branio i ove. Samo što mu dosad nije uspjelo obraniti interese onih koji su obranili kuće i stanove”, zaključio je Stevo Culej.

Podsjećamo, Ivan Pernar je na svom Facebooku usporedio Culeja s atentatorom na Stjepana Radića, koji je tada ranio i njegovog daljnjeg rođaka Ivana Pernara. Evo što je napisao:

“Razlika između Steve Culeja i Puniše Račića samo u količini nasilja kojeg su primjenili protiv Ivana Pernara. Zanimljivo je da se Račić (braneći kriminal svoje stranke) pozivao na krv koju je prolio za Jugoslaviju, a Culej na krvave gaće koje je ‘nosao po Velebitu’. Nadam se da HDZ neće posegnuti za nedemokratskim metodama mojeg isključenja iz Sabora. Podsjećam da je prije atentata moj predak bio osuđen u politički montiranom procesu na tri i pol godine zatvora nakon čega ga je narod opet jednoglasno izabrao i tada je izvršen atentat na njega jer ga nisu mogli pobijediti na drugi način”, napisao je Pernar.

facebook komentari

Komentar

Luka Mišetić: Rat u Hrvatskoj prije 8.10.’91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”

Objavljeno

na

Objavio

Ugledni američki odvjetnik, Luka Mišetić, na društvenim je mrežama pojasnio zbog čega se oružani sukob u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob” a ne građanski rat, kako je to ocijenio Aleksandar Stanković.

-Rat u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”, ali to ne znači da je riječ o Građanskom Ratu(“GR”). Znanstvenici nemaju zajedničku definiciju GR. Npr, po Lieberovoj definiciji rat u RH nije bio GR jer se RH nije borila da preuzme kontrolu nad SFRJ – napisao je odvjetnik Luka Mišetić u komentaru na društvenim mrežama.

 

Nakon presude Ratku Mladiću, Mišetić se narugao i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Objavivši status na Twitteru bez ikakvog komentara, uz fotografiju Aleksandra Vučića s natpisom ‘Sigurna kuća za Ratka Mladića’, Mišetić se referirao na ranije izjave današnjeg predsjednika Srbije, koji je javno zagovarao da Ratko Mladić treba dobiti bulevar u Beogradu.

Podsjetimo,  Aleksandar Vučić je kao glavni tajnik Srpske radikalne stranke (SRS) 26. svibnja 2007. godine zalijepio na zgradi televizije B92 na novobeogradskom Bulevaru AVNOJ-a plakat na kojem je pisalo “Bulevar Ratka Mladića”.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Objavljeno

na

Objavio

‘Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju’, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković uoči početka summita EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi. Samo naivni ljudi mogu misliti da Hrvatska nije dio toga procesa”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarsko pitanje vodi li se u Hrvatskoj medijski rat.

Plenković je rekao da nije detaljno upoznat s medijskim prepucavanjem u vezi s izvješćem Sigurnosno-obavještajne agencije o mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti zbog stanja u Agrokoru, što je bio temelj za jučerašnju raspravu na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“SOA podnosi izvješća o svim pitanjima koja se releventna za Hrvatsku, bilo da je riječ o sigurnosnom aspektu u doslovnom smislu, bilo s aspekata gospodarske i financijskeu ugroze. Stanje u Agrokoru početkom godine bilo je takvo da je zahtijevalo posebni zakon i posebni angažman. Prema tome, sve što se radi u ovom trenutku jest dugoročno restrukturiranje i održivost radnih mjesta, funkcioniranje kompanija, generiranje novih prihoda i naravno nagodba s vjerovnicima, to je ono što je najbitnije”, rekao je Plenković.

Na konstataciju da i Europska komisija navodi stanje u Agrokoru kao jedan od rizika za ekonomske prognoze, Plenković je rekao da su to bitno različite stvari.

“Ovo je bio sastanak Odbora sazvan na inicijativu oporbenih zastlupnika, gdje su htjeli malo držati temu u fokusu, kao što to i inače rade u posljednje vrijeme. Vlada, za razliku od njih, ima vrlo kontinuiran, konzistentan stav. Imali smo problem, našli smo način kako da ga rješavamo, držimo se te linije, postoje rokovi u zakonu i do tih rokova, bilo da je to u travnju ili srpnju nastajat ćemo postići nagodbu, imati održivost kompanija u budućnosti, održati radna mjesta i stabilnost hrvatske ekonomije. To je jedino zbog čega smo mi angažirani”, kaže premijer Plenković. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari