Pratite nas

Komentar

Da bi opstao, Komšić mora ubiti Hrvata u sebi

Objavljeno

na

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić ustvrdio je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom da se danas u Hrvatskoj niječe genocid u NDH nad Srbima, Romima i Židovima, kao što bosanski Srbi niječu genocid u Srebrenici.

Komšić često govori neistine o Hrvatima ili Hrvatskoj, no pri tome treba znati da je njemu velika nevolja što je Hrvat. Kad u BiH Bošnjak čini nešto slično, onda ga “opravdava” činjenica da je Bošnjak, da bi s Hrvatima ili s Hrvatskom mogao biti u “prirodnom” sukobu.

Komšićevo opanjkavanje naroda kojemu pripada može izazvati sumnju da se kao Hrvat dodvorava Bošnjacima, da hoće pokazati da je istinoljubiv i kad govori o svom narodu i da nije iskren nego proračunato hrvatomrzac.

Da bi uklonio tu sumnju, on je barjaktar protuhrvatstva, kao izdajnik svoga naroda u napadima na Hrvate mora biti mnogo istaknutiji nego netko tko nije Hrvat. Mora biti Bošnjak žešći od svakog Bošnjaka.

Pretvarajući se tako u Bošnjaka, on zapravo napada Hrvata u sebi, a da bi bio uvjerljiv, taj napad mora biti okrutan, ubilački, likvidatorski. I tek kad se kao Hrvat ubije, on se dokazao Bošnjacima. Čim bi kao Hrvat pokazao neke znakove života, karijera bi stala, ali iz njega je Hrvat iščezao.

Milan Ivkošić  / Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hrvatski patriot iz afričkog Benina

Objavljeno

na

Objavio

”Njemačko dijete i najljepši primjer naše asimilacijske snage”! Da je danas živ A. G. Matoš, koji je tako pisao o Strossmayeru, bio bi oduševljen i moći pohrvaćivanja viđenoj ovaj tjedan na HTV-u u emisiji “U svom filmu” Tončice Čeljuske.

Riječ je o svećeniku Odilanu Singbu, koji nam je došao iz siromašnog sela i još siromašnije obitelji u nevelikoj afričkoj zemlji Beninu. U Zagrebu je završio teologiju kao najbolji student (!), a poslije je ponovno poslan u Hrvatsku te je danas kapelan na Katoličkom sveučilištu.

Govori hrvatski kao da je tu rođen, osjeća se Hrvatom, a o Hrvatskoj, hrvatskom mentalitetu, politici, podjelama u društvu i obiteljima govori kao vrsni znalac ponikao u našem podneblju. Ističe da baš nikad u Hrvatskoj nije osjetio odbojnost prema sebi kao crncu i Afrikancu, a voli se i šaliti pa je ispričao kako ga je jedan Hrvat u Kanadi pitao je li Dalmatinac.

Bila je to oda Lijepoj Našoj, širini njezine duše u koju se uselio jedan crnac koji kao da pjeva stihove hrvatske himne – “Teci Dravo, Savo teci, / Nit’ ti Dunav silu gubi, / Sinje more svijetu reci, / Da svoj narod Hrvat ljubi”. Singbo nije zaboravio svoju Afriku, pa kao pravi Hrvat pomaže svom selu u Beninu.

Milan Ivkošić / VL

Velečasni Odilon Singbo iz Afrike: U Hrvatskoj nisam doživio negativne predrasude

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Trump ostaje predsjednik – ako ga ne ometu hrvatski ljevičari!

Objavljeno

na

Objavio

Svjetska je vijest tjedna da je Trump preživio glasanje o opozivu u američkom Senatu, što je svijet i očekivao. Tako po drugi put u nekoliko dana, poslije debakla Demokrata u provedbi predizbora u Iowi, američki i svjetski ljevičari broje svoje mrtve.

Pogotovo je taj neuspjeh pogodio (neke) ljevičare u Hrvatskoj, koji su godinama proricali pad američkog predsjednika.

Dok su se izrugivali njegovoj vladavini, postupcima i izjavama, prešućivali su procvat američkog gospodarstva, sve veću zaposlenost, rekordan rast plaća, zaštitu američkih interesa u međunarodnoj politici…

To za njih nisu kriteriji ni kad je riječ o hrvatskim nacionalnim interesima, važno je da se ljevičari u Hrvatskoj, a u svijetu pljuje po Trumpu i Orbanu koji u svojim zemljama nižu uspjeh za uspjehom i imaju potporu naroda.

Nadali su se da će Trump biti opozvan jer će mu dio Republikanaca okrenuti leđa, ali učinio je to samo njegov protukandidat na izborima Romney.

Uzalud bijes ljevičarskih medija i u Americi i u svijetu, uzalud ocrnjivanje kakvo nije doživio nijedan američki predsjednik u povijesti, Trump sigurno vodi Ameriku te će vjerojatno pobijediti i na idućim izborima. Ako ga hrvatski ljevičari ne ometu.

Milan Ivkošić / Večernji list

Trump napao ‘neiskrene i pokvarene’ demokrate nakon drame o opozivu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari