Connect with us

Komentar

Da biste razumijeli Ivana Penavu, pokušajte zamisliti da ste barem na jedan dan Lyliane Fournier

Objavljeno

on

Da biste doživjeli i shvatili Vukovar trebali biste otići tamo i barem par dana pokušati živjeti Vukovar zajedno s Vukovarcima. Sve dok to ne napravite nemate pravo prigovarati gradonačelniku Ivanu Penavi na inicijativi za mirnim prosvjedom kojim bi se vladajućima poslala poruka da je potrebno što prije, a još za naših života, rasvijetlili sve zločine, suditi zločincima te, što je meni osobno možda i najbitnije, pronaći masovne i pojedinačne grobnice svih nestalih Vukovaraca i drugih koji su branili taj grad heroja.

Pokušajte samo zamisliti, dakle zatvorite oči i pokušajte sebi dočarati bol majke, supruge, kćeri, sina, oca ili brata bilo kojega nestalog branitelja ili civila iz Vukovara. Pokušajte živjeti život silovane Vukovarke pored koje svakodnevno prolazi silovatelj, koji ne da nije odgovarao za svoj zločin, nego se svojoj žrtvi smije u lice.

Pokušajte živjeti životom onih čije najmilije su klali, strijeljali, na razne načine ubijali, mučili, silovali, a danas žive među tim koljačima i monstrumima koji se ponašaju kao da se nikada ništa nije dogodilo.

Pokušajte zamisliti da ste barem na jedan dan Lyliane Fournier, majka Jean-Michel Nicoliera, koja je iz rodne Francuske došla živjeti u Hrvatsku da bi bila bliže kostima svoga sina. Svoga nestaloga sina. Heroja čije kosti se još uvijek traže, a čiji egzekutor danas živi mirno u Srbiji. Znači samo jedan dan se stavite u njenu kožu u kojoj ona živi već gotovo 10000 (deset tisuća) dana i noći.

Ako uspijete onda će te shvatiti što zapravo želi Ivan Penava. Sve dotad šutite! Napisao je dubrovački branitelj Braco Elezović.

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari