Connect with us

Komentar

Da imamo državnika poput Orbana, banke bi vratile zajmoprimcima oteti, preplaćeni novac

Objavljeno

on

Da imamo državnika koji se brine o građanima, poput Orbána, banke bi vratile zajmoprimcima oteti, preplaćeni novac.

MAĐARSKE BANKE MORALE SU VRATITI LIHVARSKI NOVAC

Mediji obnavljaju desetljeće dugu priču o parničenju s bankama u slučaju Franak.

Tu i tamo poneki građanin od samo četvrtine (!) zakinutih koji su tužili banke dobije pravomoćnu presudu zbog lihvarskih kamata, ali se do beskraja oteže, donose proturječne odluke, sukobljuju tumačenja o zastarjelosti i o konverziji, u sporove ulijeću i agencije koje otkupljuju potraživanja te zajmoprimcima daju samo mizernih 10 do 15 posto itd.

Prije pet-šest godina hrvatski su mediji objavljivali vijesti iz Mađarske (“Kako su Mađari izbjegli katastrofu sa švicarskim francima”, “Orbán proglašen ‘herojem’ jer je zaštitio građane od franka”…) prema kojima je, nakon godina borbe s EU, odakle su negodovali zbog zadiranja vlasti u tržište kapitala, vlada omogućila dužnicima da strane valute u kreditima pretvore u domaću po povoljnom tečaju te da dobiju odštete zbog nepravednih postupaka banaka.

Središnja banka u Mađarskoj je iz deviznih rezervi povukla tri milijarde eura kako bi pomogla bankama da klijentima vrate što su preplatili.

Tako istinski državnik štiti svoje građane i od banaka i od Europske unije koja i postoji zato da njezine moćne zemlje otimaju nemoćnima, no Hrvatska će se takva državnika načekati.

Milan Ivkošić / Večernji list

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari