Pratite nas

Komentar

Da je 1945., Stazić bi po Hasanbegovića došao na bijelom konju i strijeljao ga

Objavljeno

na

Današnju burnu saborsku raspravu, ideološke napade na Zlatka Hasanbegovića ali i privremeno gašenje Z1 televizije, za direktno.hr komentirao je publicist Tihomir Dujmović.

[ad id=”68099″]

“Fascinantan je ideološki sadizam po kojem je ljevica napala premijera i neke ministre i začudilo me što HDZ nije pripremio strategiju od ovog ultimate fighta Milanovića i golgetera Stazića. Premijer je bio podvrgnut floskulama iz Jajca da je bilo zastrašujuće gledati”, rekao je Dujmović.

Dodaje kako je retorika “lijevih zastupnika” na današnjoj sjednici “bila na razini 1946. godine, što govori da se SDP nije pomaknuo ni metra od Titoističke faze”, kazao je Dujmović.

Dujmović je zgrožen linčem koji je izvršen nad ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem i potpuno se slaže s njegovom tezom da Hrvatska ne počiva na antifašizmu.

“Zastrašujući je medijski linč, da je ’45. streljali bi Hasanbegovića. Stazić bi na bijelom konju došao po njega i streljao ga, da je ’71. stavili bi ga na robiju. Hasanbegović tvrdi da Hrvatska ne počiva na antifašizmu, što je činjenično točno. Hrvatska počiva na Domovinskom ratu kojeg, da nije bilo, mi bi danas raspravljali čiji je Poreč, a koji dio Krapine pripada Srbiji. Nakon što je Hrvatski antifašizam 1945. godine udario temelje Hrvatskoj narodnoj armiji ona je spalila trećinu Hrvatske. Hasanbegovićeva teza da Hrvatska počiva na Domovinskom ratu je notorna činjenica. Da su Hrvatski fašisti htjeli zašparati, oni bi odmah napravili partizansku državu, ali oni su napravili Jugoslaviju”, objasnio je Dujmović.

Također, tvrdi da napadi koje je ljevica spremila prema novom ministru kulture nisu upućeni zbog neslaganja u ideologiji. Smatra da su porivi za takav tretman u nečemu što ljevicu više zanima.

“Mi smo morali izgubiti 45 godina i doživjeti još jedan krvavi rat, koji nam je pripremila antifašistička Jugoslavenska armija da bi došli do današnje samostalne Hrvatske države. Ljevica ne ruši Hasanbegovića zbog ideologije, to je dimna zavjesa upućena javnosti. Ruše ga jer znaju da on neće financirati hrvatsku kulturnu scenu koja potire temelje hrvatske državnosti i da neće sufinancirati nevladine udruge, jer znaju da Hasanbegović neće financirati sve što je Andrea Zlatar financirala primjerice, niz portala koji udaraju na sve što je hrvatsko. Novac, a ne ideologija! – to ih vodi protiv Hasanbegovića”, ustvrdio je Dujmović.

Po pitanju gašenja Z1 televizije Dujmović je podržao voditelja Marka Juriča u njegovu nastojanju.

“Situacija s Juričem je na razini ideološkog diskursa slična današnjoj raspravi. Ne bih nastupio kao Jurič, to je pitanje stila. Bit teze koju on problematizira podržavam. Ako je video točan onda je njegova parodija i sarkazam, pod egidom ‘Pazi četnik!’, smislena. Tu je pitanje je li Porfirije pjevao četničke pjesme ili ne. Došlo je do zamjene teza i o tome bi se trebalo govoriti. Porfirije i Pupovac trebaju odgovoriti je li istina da je na čelu Pravoslavne crkve čovjek koji je u Chicagu pjevao četničke pjesme”, zaključio je Dujmović za direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Damir Krstičević: Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat

Objavljeno

na

Objavio

Za mene nije legitimno da mi se donosi i uručuje maketa. To nije sportski, tako se ne radi sa vojnikom, ja sam ratnik i bivši vojnik, ja to ne bih nikad napravio. Ne bih nikad donio SDP-u maketu MiG-a 21.

Ja sam ratni general i sada sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, učinio sam sve. Dvije godine smo vrlo intenzivno vodili projekt i sve smo učinili da Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. I sad, nakon toga svega dođe ti netko da se izruguje.

Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Vidjeli ste i u našoj operaciji Oluja, da bi pobijedili u Oluji trebalo je napraviti prethodno jako puno operacija Hrvatske vojske. To je stav i karakter hrvatskog vojnika.

 

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Brzina sazivanja izvanredne sjednice umjesto čekanja redovne da bi se poništio neuspjeli natječaj nabave Baraka svjedoči da najave o ustrajanju u kupovini lovaca za naše zrakoplovstvo nisu samo načelne izjave, već da je Vlada predana pozitivnom riješenju ovog kritičnog pitanja nacionalne sigurnosti i obrane.

Kako je cijeli slučaj postao goruća tema, taj se momentum treba iskoristiti. Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost, te su duboko razočarani propašću nabave Baraka.

Još uvijek postoji i politički konsenzus, unatoč smiješnim igricama Bernardića, koji u ožukju prošle godine traži ostavke zbog nabave Baraka, a ovih dana traži ostavke jer nabava nije uspjela.

Današnje besramno izrugivanje, od za obranu krajnje potkapacitiranog zastupnika, maketama aviona ministru Krstičeviću prenisko je za komentiranje.

Za sad još ne znamo u kojem obliku će biti proces nabave, no Krstičević je već izrazio osobnu želju da to budu novi F-16, dakle Block 70/72 u povoljnom aranžmanu, premda je premijer upozorio da još nema nikakvih odluka.

Novi avioni nabavljali bi se u dvije serije po manje primjeraka. To je izvedivo, no minimum za njihovu iskoristivost je 8 aviona prve serije i ispod toga se nikako ne bi smjelo ići.

Druga ključna stvar je da se neopozivo obveže, kroz ugovor ili zakon, na nabavu druge serije od 4 aviona. Jer dugoročno je 12 aviona minimum. A druga serija bi mogla uključivati i više aviona, primjerice 6, jer će dolaziti na izgrađeni sustav i cijena samih aviona će biti osjetno manja nego za prvu seriju.

Mora se onemogućiti da eventualnom promjenom vlasti ili sastava iste netko ne odluči odustati od druge serije, što bi bila katastrofa HRZ-a jer bi tako ostali osuđeni na simbolično zrakoplovstvo, što je za svoje vladavine SDP nametao kao jedino riješenje.

A sam novi F-16 je fantastičan lovac, te ga možemo smjestiti u 4,5. generaciju. Jedini je s prošlog natječaja ubojitiji od Baraka, nudi 12,000 sati naleta, a raspolaže avionikom, senzorima i tehnologijom razvijenim za F-35, od čega je najbitniji novi AESA radar APG-83.

Kabina je digitalna s 3 LCD prikaznika, a informacijska umreženost omogućuje potpuno uvezivanje s drugim platformama. Može ponijeti gotovo svo američko oružje, od raketa zrak-zrak, preko običnih i navođenih bombi serija Paveway i JDAM, do proturadarskih raketa HARM i protuoklopnih Maverick.

Također je za razliku od Baraka kompatibilan s konformalnim spremnicima za gorivo, koji ne zauzimaju podvjesnu točku za oružje a daju dodatnih 3,400 litara goriva. Kada nije prošlo s jeftinim i rabljenim, vrijeme je da se plati najbolje i tako na 50 godina riješi HRZ.

 

Jan Ivanjek: Prijetnje s kojima će se Hrvatska i hrvatski narod u idućim desetljećima suočiti brojne su i složene

 

 

 

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari