Pratite nas

Komentar

Da je Brkić na njegovom mjestu ‘gorjela’ bi Hrvatska

Objavljeno

na

Da je Brkić na njegovom mjestu ‘gorjela’ bi Hrvatska, ali kad su “progresivci” u pitanju, “sve je super i sve je za pet…”

Javna blamaža predsjednika IDS-a i jednoga od stupova naše “progresivističke” političke struje okupljene u “Amsterdamsku koaliciju”, Borisa Miletića koji je prije dva dana lupetao pred kamerom jedva se držeći na nogama i praveći grimase dostojne jednog trećerazrednog cirkuskog klauna, u lijevo-liberalno-anarhističkom miljeu nije izazvala nikakve reakcije. Potpuno očekivano. Nije iznenađujuće ni to što snimka nije završila na ekranima najgledanijih televizija, jer ipak je riječ o perjanici “liberalizma” i “progresivizma” u Hrvata, a njima je dozvoljeno sve. Da se tko od njih uneredi na javnom mjestu, primjerice, na nekom od trgova u Zagrebu (i naravno, pred kamerama) i to bi zacijelo bio samo izraz “ljudske slobode”, “demokracije”, “kulture” i ni u kojem slučaju ne bi imalo nikakve negativne konotacije. Oni samom pripadnošću tom “progresivističkom” miljeu, nakon što dobiju svoje partijske knjižice (kao nekad u KPJ/SKJ) po automatizmu stječu imunitet na svaku kritiku, pa je sve što rade i govore (koliko god skaredno i imbecilno bilo), “napredno”, “korisno” i “pametno”.

Eto, u takvom teatru apsurda mi živimo.

Da je na njegovom mjestu bio Milijan Brkić ili bilo tko drugi s “desnice”, gorjelo bi od kampanje i ta bi snimka završila u udarnim terminima informativnog programa većine televizija s nacionalnom frekvencijom, u pogon bi stupili i tabloidi, Internet portali i svi drugi medijski promotori “progresivista” i sve bi se pretvorilo u aferu neviđenih razmjera.

Ovako…ništa, normala, sve o kej, stanje redovno, dapače…

Za one kojima se ne da gledati kiselu njušku Borisa Miletića, evo prijepisa snimke (mada se cjelovit i kompletan dojam može dočarati ipak samo slikom i živom riječju):

Novinarka: “Može? Evo, koliko su i zašto su ovi izbori važni?

Miletić: “Pitanje Evrope…što će biti sutra…i…apsolutno su važni izbori…i…držim da, neovisno o odazivu da razmišljamo o tome kako sutra urediti Evropu…”

(nakon ovoga Miletić pravi “kiselu” facu – nalik pijancu koji je iznenada u zabuni zagrizao limun umjesto jabuke, ali onako, iz sve snage – i počinje mlatarati rukama lijevo desno, dajući do znanja novinarskoj ekipi da nije u stanju dalje odgovarati na pitanja, što novinarka ne uvažava. Miletić počinje i nerazumljivo mrmljati kroz zube, ali “intervju” se nastavlja)

Novinarka: “O kej, ta neka pitanja koja su ustvari važna za građane, koja se ustvari odlučuju u Europarlamentu, možda da spomenemo neka od tih pitanja, na primjer i roming i tako dalje, to su neke svakodnevne stvari koje se tiču građana…”

(i sama novinarka je zbunjena, što je očito po načinu na koji postavlja pitanja. Miletić se pokušava uozbiljiti i smrknute face nastavlja)

Miletić:”Pa 70% zakona se de facto odnosi na nas…je l’ tako?”

(slijedi stanka i usiljeni smiješak, ali, novinarka je “nemilosrdna” i ide dalje…)

Novinarka:”O kej, a možete li mi reći koje su konkretno stvari koje su važne?”

(perjanica “Amsterdamske koalicije” odgovara – s facom duboko zamišljenog, umnog čovjeka)

Miletić:”Dakle, važne su stvari, zato jer 70% zakona se odnosi na naš svakodnevni život…”

(i tu staje, novinarka je na trenutak zbunjena ali ipak nastavlja s pitanjima)

Novinarka:”Trebamo li mi očekivati puno od parlamentaraca, što možemo očekivati od njih?”

Miletić:”…Dakle… (ovdje pravi nešto dulju pauzu i vrti glavom dajući do znanja da ne može dalje govoriti, pokušava nešto šapćući priopćiti novinarki i nerazumljivo mrmlja)…”uzmiteuzmite…” (i dodaje još nešto neartikulirano za kraj, okreće se i odlazi…vidno izgubljen u prostoru)

Novinarka ga ispraća uz blagonakloni i diskretan smijeh riječima: “Dobro, hajde…o kej, o kej, dobro, hajde…”

Perjanica “Amsterdamske koalicije” i prvi političar Istre odlazi do ruba platoa na kojemu se nalazi, za tren se čini da će desno, ali ipak se odluči za lijevo (kako i priliči) i nestaje iz kadra…

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=-gejgj-VwAA; stranica posjećena 30.5.2019.)

Nakon ovakve blamaže, u bilo kojoj normalnoj zemlji dotični bi letio iz stranke i političkog života i to pod hitno. Kod nas – jok, jer on je “liberal”, “antifašist”, stupa “amsterdamske koalicije” koja nas sve skupa uči “redu” i “kulturi” i u stanju su sve “objasniti” i učiniti “logičnim” i “prihvatljivim” – pa i to da lider jedne po svemu značajne stranke izađe pred kameru totalno pijan ili drogiran i da lupeta poput idiota.

Napamet mi pada još jedna afera koja je Hrvatsku osramotila upravo u EU parlamentu, a pomalo čini se (nezasluženo) pada u zaborav.

Mislim na slučaj naše gospođe u narodu poznate kao “pipl mast tras as”.

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=9LTQtcptPrs; stranica posjećena 30.5.2019.)

Nakon ove neviđene blamaže, tadašnji “veliki vođa” SDP-a Zoki Milanović stupio je u akciju i to pokušao neutralizirati grotesknom tvrdnjom kako gospođa o kojoj je riječ “bolje govori nego što čita engleski“, uz dodatak (jer kod njega bez toga ne ide): “Ja to znam i kao diplomat i kao netko tko je koristio dugo engleski na jednoj vrlo sofisticiranoj razini. Govori ga bolje i od nekih profesora tog jezika koji ga govore za 2“.

(Vidi: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/milanovic-ingrid-prica-engleski-bolje-od-nekih-profesora-tog-jezika—278260.html; stranica posjećena 30.5.2019.)

Naravno, uz obranu kolegice, tadašnji “veliki vođa” morao se i pohvaliti time kako je bio diplomat, te da je koristio engleski “na jednoj vrlo sofisticiranoj razini“, uz zaključak da bi se neki profesori mogli sakriti pred gospođom “pipl mast tras as” po pitanju znanja ovog jezika, jer ga “govore za 2”.

Da ponovimo: sve se može “objasniti” – pod uvjetom da se nađe dovoljan broj budala koje su to voljne u to povjerovati.

Novinari su ipak provjerili znanje gospođe “pipl mast tras as”, pa gospodo profesori engleskog jezika, pogledajte i pažljivo preslušajte snimku, usput provjerite svoje znanje i konačno, dajte, naučite taj nesretni engleski, barem za 3!

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=lDaH_y5_sP0; stranica posjećena 30.5.2019.)

Sram vas bilo! Sve vas koji predajete našoj djeci engleski i dajete im jedinice, a ne znate ni za 2!  Zar vas Zoki, budući “predsjednik Hrvatske” treba podsjećati što morate znati kako bi radili svoj posao kako spada!?

Što se asa “Amsterdamske koalicije” Miletića tiče, od danas sam njegov fan i navijam za što više ovakvih performansa u budućnosti. U potpunosti su opravdali svoj naziv: imaju pijanih i drogiranih, bivših delikvenata i lopova…i ne smijem dalje (da ne bi tužili portal, a bilo bi toga itekako), baš kao usred Amsterdama!

Forza Amsterdam!

Mome Borisu posebna poruka: Forza, maestro, pokazao si ovim “talibanima” i “ognjištarima” što je kultura ponašanja i politička kompetencija! Bandiera rossa, Boris, diko naša! Hasta la vista! Forza Istriana! Forza IDS! Forca LSD, kokain, heroin! I viski s ledom (možda je ipak bilo samo to u pitanju – da ne prejudiciram).

Tako se to radi, Boris, legendo! Samo mi je žao što nećeš ti u EU parlament, nego onaj bezlični, sterilni Flego.

S tobom bi bila ludnica.

Imala bi Europa što vidjeti.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hrvatski ‘lonac’ pod pritiskom predsjedničkih izbora i predsjedanja Eu

Objavljeno

na

Objavio

U nedjelju ujutro na Radio Sljemenu u 6,10 sati čulo se da je  Miroslav Škoro, glazbenik i skladatelj, najavio svoju kandidaturu za Predsjednika  Republike. Ni riječi o tomu da je gospodin Škoro doktor ekonomskih znanosti. Samo glazbenik i skladatelj! Od naših medija, u ovom slučaju Hrvatskog radija, teško bi se očekivalo da će predstaviti kandidatovu školsku spremu, jer akademskim stupnjem odskače od ostalih. Kao uostalom ni ostale pretendente, koji doktorski stupanj obrazovanja nemaju, ali zato imaju stupanj i status političara, ili nešto treće.

Za sada su to, čini se, sadašnja Predsjednica Republike na toj dužnosti, što je statusno pitanje za najavu. Bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske kao kandidat ima zvanje političara, a možda i bude pronađeno nešto drugo. I bivši sudac vjerojatno će, kao kandidat,  biti predstavljen upravo kao bivši sudac. Ima li i doktorski stupanj ne znamo. Ostali pretendenti i aspiranti također se ne predstavljaju sa svojom razinom školske spreme. Ako mediji budu dosljedni. Vidjet će se.

PREDSJEDNIČKE KANDIDATURE I MEDIJI

Ovo je najava početka ozbiljnijih političkih, medijskih, ali i navijačkih igara  pa treba i pripaziti i na nejednakost u tretmanu. Ovisno o provenijenciji medija. Naime za jutrošnju najavu Škoro je predstavljen u, za našu razinu ozbiljnosti shvaćanja, samo kao glazbenik i skladatelj. Naša razina je ipak različita u odnosu na Sloveniju ili Ukrajina gdje je, izgleda, normalnije da su za predsjednika izabrani estradni umjetnici. No, moguće je i da se varamo.

Vratimo se doma. Najavljuju li kandidature, pa i na izneseni način neku naznaku nekakve promjene? Čini nam se da ne. Svi kandidati, ako to i postanu, mislimo na one koji još nisu postali i službeni, pa i gospodin Škoro, potječu iz iste sredine. Iz Ministarstva vanjskih poslova. Prigodom predstavljanja, naime, nije spomenuto da je gospodin Škoro također radio i na dužnosti u sklopu resora tog Ministarstva, kao konzul, Ipak puno kraće neko sadašnja predsjednica i bivši predsjednik Vlade, na diplomatskim dužnostima. Iznimka je bivši sudac, koji vanjskopolitičku praksu, osim sudačke nema.  Što želimo time reći?

DRŽAVU VODE DIPLOMATI?

Ne možemo ne reći da se radi o dužnosnicima koji su obnašali različite diplomatske dužnosti. Obnašanje diplomatskih dužnosti je predstavljanje države i njezinog habitusa u inozemstvu pod hijerarhijskom ingerencijom, u hijerarhijskom odnosu Ministarstva vanjskih poslova, a ministarstvo je u sastavu Vlade RH, s time da je danas ministrica vanjskih poslova istodobno, zbog važnosti poslova, i potpredsjednica Vlade. Svi su pod ingerencijom predsjednika Vlade RH. I sam je predsjednik Vlade također iz redova resora vanjskih poslova. Ministarstva o kojem je riječ. Predstavljajući Hrvatsku i u EU. I bivši predsjednik Vlade je također prakticirao rad u sklopu tog Ministarstva… To implicira da se, općenito gledajući, ne radi o samostalnim kreativnim osobama glede opće  politike Republike Hrvatske, nego provoditeljima i izvršenju zadataka. Naravno da je dosadašnji praktični rad nekih donio u nekim stvarima napredak prema osamostaljivanju djelovanja u izvršavanju zadataka za one koji su bili u prigodi raditi i djelovati na taj način.

O tomu čitamo i gledamo u medijima.  Mentalitetu podređenosti, ali i lagodnosti takvog djelovanja,  nije se lako oduprijeti, a još se teže u takvim uvjetima osloboditi i kreativno djelovati.  Glede mudrosti – neka djeca uče – kod nekih je moguće to uspjelo uz odgovarajuću cijenu, koju nitko ne zna. Ali se vjerojatno osjeća, ako se na to obrati pozornost. To je postalo  vidljivije i kroz nedavno pokazano zanimanje vrha EU  za dva naša istaknuta predsjednika, i Vlade i Republike, za neku funkciju u vladajućim strukturama EU. Da bi se vidjelo učinak takvih iznenadnih i iznenađujućih aktivnosti treba pričekati još nekoliko dana.

EU POTREBNA ISKUSTVA IZ RASPADA SLOŽENE DRŽAVE?

Sigurno je da bi takve promjene na domaćoj sceni izazvale potres, jer bi odlazak premijera tražio rješavanje problema i u Vladi i u vladajućoj stranci i njezinoj koaliciji. Odlazak Predsjednice značio bi njezino odustajanje od kandidature za novi domaći predsjednički mandat. I odlazak jakog predsjedničkog kandidata još uvijek jake stranke. Uz traženje i nalaženje novog. No, o tomu kada se stvar izvrti i dogodi.

I, na karaju, pokušaj nekonvencionalnog odgovora na pitanje otkud toliko zanimanje EU za naše kadrove glede vodećih mjesta u EU? Ocjena je da se EU nalazi pred važnim odgovorima na izazove   o sudbini i razvoju te zajednice država s više izraženih trendova, kako  u željama, ali i i promjeni odnose snaga nakon nedavnih izbora u čemu je glede centrifugalnih i centripetalnih tendencija zanimljivo znanje, „potkovanost“ i iskustvo iz procesa i tijeka, kao i uzroka raspada bivše složene države, gdje je u jednom dijelu vođen osloboditeljski Domovinske rat, uz velika razaranja i žrtve. Rat koji se pokušava nasilnom propagandom „krstiti“ sadržajem kako komu odgovara, Jedan dio bivših republika  iz okvira bivše zajedničke države oslobođen je bez razarajućeg rata. Za većinu članica EU ta zbivanja su enigmatična, a malo se i govori o iskustvima europskih država koje su ili samostalno,  ili u sklopu EU, na neki način sudjelovale u tim zbivanjima. Osim humanitarnim.

Nalazimo se u vrlo zanimljivom razdoblju pred preuzimanjem Republike Hrvatske predsjedavanjem  tom EU „težinom“, koja će nas uglavnom sa sjevera pritiskati kroz šest mjeseci, koliko će trajati naše vođenje te zajednice država, u stanovništvu koje sudjelujemo s otprilike jedan posto. Jel’ bu rezultat – mali ptič, vel’ki krič, doživjet ćemo, Uglavnom, ali i u sitnicama…  Nadamo se – i preživjeti…

Antun Drndelić

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zekanović objasnio kakvog predsjednika će podržati

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Kakvog predsjednika želimo?

Suverenisti će podržati onog kandidata koji ima jasan stav o ključnim pitanjima koja su potresala hrvatski politički prostor u zadnje vrijeme. Ovo su naši politički stavovi su, a iste očekujemo i od kandidata kojeg ćemo podržati:

NE Istanbulskoj konvenciji
NE Marakeškom sporazumu
NE ulasku Srbije u EU dok se ne riješe otvorena pitanja
NE korupciji

ZA zaštitu života od začeća
ZA demografsku obnovu Hrvatske
ZA pravedne plaće hrvatskih radnika
ZA dostojanstven život hrvatskih umirovljenika
ZA referendume kao izravni iskaz volje naroda
ZA obitelj kao osnovnu građevnu jedinicu hrvatske države

ZA SUVERENU HRVATSKU – NE GLOBALIZMU!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari