Pratite nas

Komentar

Da nam je ‘propasti’ po uzoru na Mađarsku…

Objavljeno

na

Viktor Orban

Budemo li slijedili Mađarsku i Poljsku, budemo li se “orbanizirali”, propast ćemo – kažu hrvatski ljevičari.

Prošli tjedan, istaknuvši ekonomski procvat Poljske i Mađarske, prenio sam takvu “strepnju” jedne poznate političarke iz nepoznate stranke.

A domalo potom pročitao sam opsežan prikaz gospodarskih uspjeha Orbanove vlasti optuživane za “višegodišnje političko kretanje po autokratskoj stranputici, gušenje slobode medija i sudstva, antiimigracijsku politiku i obranu kršćanstva kao državnog cilja”, piše Milan Ivkošić / Večernji list

Zahvaljujući državnim poticajima i smanjenju poreza na dobit, koji je sad najniži u Europskoj uniji, izravnih stranih investicija ima napretek.

Jedan list, inače ideološki nimalo sklon Orbanu, piše: “Mađarska u drugom tromjesečju ove godine bilježi gospodarski rast od gotovo pet posto, a kompanije joj stižu doslovce u karavani”.

Bilo bi za Hrvatsku jako korisno kad bi glasovanje HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu protiv kažnjavanja Orbana i Mađarske bilo uvod u hrvatsku “propast”.

No umjesto karavane stranih investicija u Lijepu Našu, iz nje se u karavani iznose dobiti stranih profitera i u još dužim karavanama uvozi tako reći sve iz moćnih zemalja EU.

Zemalja za koje je, za razliku od Orbana, naš premijer savršeni pouzdanik u njihovoj koloniji Hrvatskoj.

Viktor Orban je Mađarima vratio nacionalni ponos

 

 

Orban: Bruxelles me napada zbog uspješne politike

 

 

Orban i Putin: Obojica smatramo da je očuvanje i jačanje kršćanske kulture važno za moderan svijet

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Misa za partizane bila bi zapravo svetogrđe…

Objavljeno

na

Objavio

U povodu spora o misi u Bleiburgu, bivši predsjednik države Ivo Josipović, koji ne vjeruje u Boga, kaže: “Porazno je da imamo mise za ustaške zločince. Nisam čuo da je ikada održana misa za neke od poginulih partizana, čak ni za svećenike koji su sudjelovali u NOB-u.”

Kao bezbožac, on ne razumije da su upravo po njegovim optužbama ustaša mise za “zločince” i te kako potrebne i poželjne, jer je, ako su bili zli, riječ o vrlo grešnim ljudima, za iskupljenje njihove duše i te kako se treba moliti. A mise za partizane? Koliko znam, bilo ih je, sjećam se svećenika koji su se molili “za sve žrtve rata”.

Ali što će partizanima mise kad su oni bili bezgrešni, anđeoski nedužni borci protiv fašizma kojima je dosuđen raj. I sami su se odrekli i Boga i misa u komunizmu, pa treba poštovati njihove želje i svjetonazor.

U mnogim hrvatskim selima običaj je za Božić okititi kuću grančicama bršljana koje su se zaticale u šupljine na kamenoj fasadi, na prozore i vrata, a kad bi na kući nekog komunista bio bršljan, bio je kažnjen pa i izbačen iz Partije. Stoga bi zapravo sa stajališta komunista, a Josipović je njihov baštinik, misa za partizane bila svetogrđe.

Milan Ivkošić / VL

 

Ivo J.: ‘Porazno je da imamo mise za ustaške zločince’, a za partizane nikad nisu služene

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Kako je moguće da je jedna, nekad državotvorna stranka kao HSS, pala na tako niske grane?

Objavljeno

na

Objavio

Priopćenje za javnost povodom prosvjeda u Samoboru, 23.03.2019.

Pozdravljam sve časne ljude koji su se odazvali na ovaj skup protiv obmane i civilizacijske sramote.

 

Kako je moguće da je jedna, nekad državotvorna stranka kao HSS, pala na tako niske grane?

HSS je danas u istom ideološkom taboru sa strankama koje vuku korijene iz crvenog fašizma i militantnog ateizma Komunističke partije. Ta partija uništila je selo i poubijala tisuće seljaka, članova i prvaka HSS-a.

Jedina seoska buna u hladnoratovskoj Europi dogodila se u Cazinskoj krajini 1950. godine, kad su seljaci digli ustanak protiv prisilne nacionalizacije i konfiskacije zemljišta.

Ustav SFRJ iz 1945. bio je utemeljen na Staljinovom Ustavu iz 1936. godine. Do te godine, više od sedam milijuna stanovnika Sovjetskog Saveza, uglavnom Ukrajinaca, umoreno je glađu. Taj genocid poznat pod nazivom Holodomor ili Gladomor, počinila je komunistička tajna policija Sovjetskog Saveza.

A današnje vodstvo HSS-a brani tu ubojitu ostavštinu?
Zbog ovih činjenica nameće se logično pitanje: Kakvi ljudi mogu podržavati takvo stranačko vodstvo?

Odgovor možda leži u ovoj izreci: „Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni.“

Zapamtimo, bez istine i pravde pomirenje je čista iluzija. A za to je potrebna žrtva i ustrajnost.
Neka nam svima u tome pomogne dragi Bog.

S poštovanjem,
Željko Glasnović

 

Svađa Beljaka i Glasnovića: Ti si jedan lopov, baš si frajer. Aute je obijao…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentari

Kliknite Facebook sviđalicu