Pratite nas

Gonjanje

“Da sam te barem držao čvršće”: Pismo bivšoj koje je podijelilo korisnike društvenih mreža

Objavljeno

na

“Nikada nisam zamišljao da bismo ti i ja, od svih ljudi na ovome svijetu, mogli proći kroz nešto ovako poražavajuće.Tijekom godina, stvorili smo najljepše uspomene” početak je ljubavnog pisma koje je objavio 29-godišnji kolumnist Anthony D’ Ambrosio, a koje je posvećeno njegovoj bivšoj supruzi.

Pismo naslovljeno “Da sam te barem držao čvršće” objavio je na internetskoj stranici The Asbury Park Pressa za koji Ambrosio često piše te se isto vrlo brzo proširilo internetom.

U pismu D’Ambroso otkriva posve osobne detalje iz braka sa svojom bivšom suprugom, a osim lijepih uspomena, pismo je prožeto i nekim tužnim trenucima, no konkretni razlog njihovog prekida nije otkrio.

“Sjećaš li se svih onih trenutaka kad si vikala na mene, a ja sam samo buljio u tebe? Kada bi me pitala zašto, ja bih se nasmijao ili naljutio jer si mi postavila to pitanje s podsmjehom. Znaš što? Gledao sam te jer sam mislio da si najljepša na svijetu. Nije me bilo briga što nosiš na sebi i jesi li našminkana, samo bih te gledao i pritom se gubio u tvojem osmjehu. Koje god mane si mislila da imaš, ja sam ih sve jednako volio. Volio sam način na koji si se promatrala u ogledalu, kako si uvlačila trbuh ispred njega i kako si sve naše zajedničke fotografije analizirala i tjerala me da izbrišem njih devet od deset”, piše mladić.

“Moje srce razbilo se u milijun komada. Na kraju sam shvatio da nas ne mogu spasiti. Nisam mogao poništiti ono što je već bilo učinjeno i morao sam te pustiti da pronađeš svoju istinsku sreću”, piše D’Ambrosio koji u pismu otkriva da je oduvijek želio vlastitu obitelj.

“Kada sam stavio taj prsten na tvoj prst, to je bio jedan od najsretnijih trenutaka u mojem životu. Bio sam siguran da ga nikada nećeš skinuti. Deseti lipnja 2012. godine je dan našeg vjenčanja, ujedno moj najsretniji dan u životu. Jedva sam dočekao da postaneš gospođa D’Ambrosio”, otkriva kolumnist svoju neizmjernu sreću i potom okolnosti u kojima je upoznao svoju bivšu suprugu.

“Bila si moja najbolja prijateljica. Ništa mi na svijetu nije važnije od tvoje sreće. Iako smo krenuli svatko svojim putem, uspomene koje smo podijelili nikada neće nestati. Danas sam pronašao svoj mir. Jako sam zaposlen i našao sam novu strast u pisanju. I dalje sanjam o vlastitoj obitelji i o tome da ću se ponovno zaljubiti. I dalje sam isti Anthony kojeg si nekoć poznavala, no opet, u svemu tako mnogo drugačiji”, napisao je, a onda pismo zaključio ovim riječima: “Jednom sam ti rekao kako želim pisati o tome koliko te volim i to podijeliti sa svijetom. Ovo je najbolji način da ispunim svoje obećanje. To što sam te izgubio bilo je najbolnije iskustvo u mojem životu, no učinilo me jačim. Na papiru sam izgubio suprugu, a u životu toliko toga, dio sebe koji nikada neću moći vratiti. Brini se o njemu dobro. Želim ti sve najbolje”.

Veliki broj čitatelja pisma i korisnika društvenih mreža podijelili su se u dvije skupine: one koje je pismo ganulo i oduševilo te one koji smatraju da je njime samo želio postići instant popularnost.

“Da sam se bojao negativnih reakcija pismo ne bih nikada objavio”

D’Ambrosio je u kratkom intervjuu za The Asbury Park Press otkrio kako se osjeća
nakon objavljivanja pisma koje je uz veliki broj pozitivnih reakcija prikupilo i brojne kritike.

“Pročitao sam neke komentare koji su me uvrijedili. Naravno, i ja sam samo čovjek, a ostali imaju pravo na svoja mišljenja koja poštujem”, kazao je i nadodao: “Postoji jedna izreka Stevea Jobsa, a ona glasi: ‘Nemoj dopustiti da buka tuđih mišljenja ugasi tvoj unutarnji glas’. Pokušao sam se toga držati. Kada se jednom ovako izložite javnosti kao ja, trebate biti spremni na sve. Da sam se bojao negativnih reakcija pismo ne bih nikada objavio”.

Na pitanje koji je razlog njihovog razvoda i zašto ga nije naveo, kazao je: “Želio sam da u prvom planu bude ljubav koju osjećam prema bivšoj supruzi. Osim toga, osam godina veze ne nestaje tek tako, trebalo bi mnogo više od jednog članka, kada bih vam te razloge poželio objasniti. No, to se neće dogoditi jer neke stvari ne želim otkriti iz poštovanja prema njoj i našoj vezi”.

D’Ambrosio je također otkrio da je pismo napisao i za sve one koji su proživjeli iste emocije tijekom razvoda kao i on, ali svoje osjećaje dosad nisu znali iznijeti ili to napraviti na pravi način.

“Javila mi se jedna žena koja je godinama patila i ležala u krevetu jer nije znala pronaći izlaz iz emocionalnog stanja koje ju je obuzelo nakon razvoda. Kada je pročitala moje pismo, rekla mi je da sam umjesto nje zatvorio to bolno pogalvlje njezinog života i pritom mi se zahvalila”.

Pismo u cijelosti možete pročitati OVDJE.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari