Connect with us

Gospodarstvo

Dabro: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo su ključ hrvatske države – potrebno je poticati proizvodnju i surađivati s proizvođačima

Objavljeno

-

Domovinski pokret

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro ovoga je vikenda posjetio Bošnjake u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje je pratio proces žetve i dorade sjemena žitarica i mahunarki. Ministar je također obišao polja soje i šećerne repe.

Josip Dabro: ”Lijepo je vidjeti rodna polja i žetvu, posebno u društvu naših vrijednih poljoprivrednika. Držim da oni imaju i volje i znanja da zajedničkim snagama revitaliziramo našu proizvodnju i da ovakvih dobrih primjera vidimo sve više na razini cijele države”.

”Nastojat ću, što je više moguće, obilaziti ljude koji rade u sektoru poljoprivredne proizvodnje, razgovarati s njima osobno na terenu i uvidjeti koji su problemi s kojima se suočavaju jer smatram da će se tako brže osmisliti optimalna rješenja. Vjerujem da se upravo izlascima na teren može brže uspostaviti konstruktivan dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najveće dobro svih sudionika u sektoru”.

“Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje. Mi, kao Ministarstvo, trebamo biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima proizvođača. Važno je pomoći malim proizvođačima koji su u najvećem problemu i najranjiviji”.

”Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo su ključ hrvatske države. DP je jedna od najjačih stranaka u Slavoniji, cijelo smo vrijeme govorili o preuzimanju odgovornosti i ne bi bilo odgovorno prema građanima da ne preuzmemo taj resor”.

Domovinski pokret

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas