Connect with us

Reagiranja

Đakić odgovorio Milanoviću: ‘On postaje nemoralna hulja i politički nitkov’

Objavljeno

-

Kao predsjednik Odbora za ratne veterane, trebao sam biti tamo. Dobio sam pozivnicu predsjednika države i ministra branitelja, no smatram da nemam ondje što tražiti.

Nitko ne može shvatiti što je čovjeku na toj funkciji, što se događa i što on to priča – kazao je još tom prilikom Đakić.

Nemam se nikakve potrebe čuti s Milanovićem, kazao je HDZ-ov Josip Đakić za Večernji list kada su ga danas poslijepodne upitali je li se u međuvremenu možda čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem. A onda je Đakić nastavio uzvraćajući svojim komentarom na to što ga je Milanović prije dva dana proglasio – propalicom.

– Onaj tko me bezobzirno vrijeđa i ponižava zato što sam odbio njegov prijam morao bi znati da je ponos ratnika, odlikovanog s 11 medalja i odličja, upravo suprotan od pojma dezertera, kršitelja Ustava, nepoštovatelja zakona, čovjeka koji ismijava i zanemaruje nacionalne blagdane te poganskim i bezobraznim rječnikom, neprimjerenim instituciji predsjednika, vrijeđa i proziva sve i svakoga.

Takav čovjek u našem današnjem društvu demokracije i uvažavanja postaje nemoralna hulja. I politički nitkov – nimalo uvijenim riječima kazao je Josip Đakić, ujedno i predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, čime je sad i on “počastio” predsjednika države nimalo ugodnim epitetima.

A do ovog verbalnog okršaja, koji će, kako je krenulo, možda imati i nastavak, došlo je nakon što je šef HVIDR-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić prije dva dana javno obznanio da se neće odazvati pozivu i svečanom prijamu za umirovljene časnike koji je na kninskoj tvrđavi priredio predsjednik Milanović, piše večernji.hr.

– Neću prisustvovati prijamu s obzirom na sve što se događalo i što ne priliči predsjedniku države. Mislim da su one notorne gluposti koje se valjaju javnom scenom apsolutno nedopustive. Takav čovjek nema koga primati – rekao je tada Đakić dodavši da demokracija dopušta i takve nastupe, ali dopušta onda i njemu da bude takav. Kada je upitan, znači li to da nema dobro mišljenje o predsjedniku države, odgovorio je potvrdno.

– Kao predsjednik Odbora za ratne veterane, trebao sam biti tamo. Dobio sam pozivnicu predsjednika države i ministra branitelja, no smatram da nemam ondje što tražiti. Nitko ne može shvatiti što je čovjeku na toj funkciji, što se događa i što on to priča – kazao je još tom prilikom Đakić. Posve očekivano, Milanović nije ostao “dužan” za takvu odbijenicu popraćenu takvim riječima pa je na novinarski upit kako komentira taj Đakićev bojkot u svom stilu uzvratio: – Đakić je nitko i ništa. Đakić nije general, on je propalica i saborski zastupnik. Baš propalica. vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas