Connect with us

Događaji

Đakovo obilježava 32. obljetnicu oslobođenja vojnih objekata

Objavljeno

-

Portal035

U povodu 32. obljetnice oslobođenja vojnih objekata u Đakovu i formiranja 122. đakovačke brigade HV-a u petak su kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja Đakovštine položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su u ime Vlade i Hrvatskog sabora položili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić. Poginulih branitelja prisjetile su se i njihove obitelji, te predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga, političkih stranaka, HV-a i MUP-a.

Akcija oslobođenja vojnih objekata trajala je od 15. do 18. rujna, a, osim što je i zadnji vojnik tzv. JNA tada napustio grad, hrvatski branitelji došli su i do velikih količina oružja i streljiva koji su pomogli za daljnji tijek ratovanja, obrane i drugih akcija u drugim područjima RH.

Đakovo se ratnog rujna 1991. godine prisjeća svake godine programom pod nazivom “Zvonila su zvona katedrale naše”.

U nastavku programa ministar Medved otvorio je izložbu ratnih fotografija koju je u predvorju Hrvatskog doma priredila Udruga veterana 122. brigade HV-a Đakovo.

Medved je rekao kako i te fotografije svjedoče o braniteljima koji su nesebično stavili svoj život i zdravlje na branik domovine.

“Fotografije su to o licima branitelja koji su se borili za Hrvatsku”, rekao je Medved, zahvalivši organizatoru izložbe, Udruzi veterana 122. brigade HV-a, što je omogućila sjećanje na đakovačku akciju oslobođenja vojnih objekata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari