Connect with us

Šport

Dalić: Lovren je bio veliki borac i važna karika svih naših uspjeha

Objavljeno

-

Foto: Hina

Uvijek je bio sjajan borac i na ovom kraju može biti ponosan na sve što je ostvario, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, o oproštaju Dejana Lovrena od seniorske momčadi.

“Razumijem i poštujem njegovu odluku te sam mu u razgovoru rekao da ima moju podršku što god odluči. Kroz karijeru se suočavao s dosta kritika i nepovjerenja, ali uvijek je bio sjajan borac te sada na kraju reprezentativne priče može biti itekako ponosan na sve što je ostvario. Bio je sjajan i u Rusiji i u Katru, osvojio je dvije medalje i u mnogočemu je nadmašio igrače koji su njemu bili inspiracija devedesetih godina”, rekao je ovim povodom izbornik Dalić koji je naglasio koliko mu je Lovren bio važan na putu prema srebru i bronci na posljednja dva svjetska prvenstva.

“Dejan je bio jedan od lidera svlačionice i na njega sam se uvijek mogao osloniti da će biti onaj koji ohrabruje, podiže i motivira cijelu ekipu na terenu i izvan njega. Pravi je borac, veliki emotivac, igrač kojeg u svakoj borbi želite imati na svojoj strani. Drago mi je što sam ga imao priliku trenirati i što smo zajedno podijelili puno lijepih trenutaka. Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha“.

Slične je riječi pri odlasku Lovrena iz reprezentacije imao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

“Dejanu prije svega želim zahvaliti na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji od svog debija u listopadu 2009. godine. Pamtit ćemo njegove briljantne igre na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine, na kojima je bio jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije u tim povijesnim uspjesima našeg nogometa. Osim važne uloge na terenu Dejan je bio jedan od lidera naše svlačionice, njegov borbeni, odlučan i samopouzdan gard bio je od iznimne važnosti za naše mlađe igrače“, naglasio je Kustić. (Hina)

Dejan Lovren se oprostio od hrvatske reprezentacije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari