Connect with us

Šport

Dalić: Ostvarili smo prvi cilj i sad idemo korak dalje

Objavljeno

on

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić komentirao je na konferenciji za medije sinoćnju pobjedu protiv Škotske i kombinacije u sastavu.

– Noć nakon pobjede bila je slična kao što je bila u Rusiji. Došli smo u hotel u 5, 6 ujutro, tako je bilo i u Rusiji. Isti scenarij, daj Bože da tako sve skupa i završi. Malo se jesmo proveselili no mi se moramo okrenuti našem protivniku u osmini finala Eura. Odigrali smo dobru utakmicu, dečki su bili sretni, zadovoljni. Sad je veće samopouzdanje i s te strane smo puno dobili, rekao je.

Protivnik za osminu finala

– Kad pogledam tu skupinu koja je moguća, mogu sve četiri ekipe. Nekako bih najradije izbjegao Španjolsku koja nije u sjajnoj formi, ali ipak su oni dobri. Protiv Švedske su imali puno prilika, nisu dali gola. Oni bi za nas bili najteži protivnik, ali nemamo pravo birati. Čekat ćemo protivnika i ozbiljno se pripremiti za tu utakmicu.

Standardna momčad

– Svatko od vas je znao koja ekipa igra u Rusiji, kad smo imali standardnost, kad smo imali sigurnost i složnu momčad. Ovaj put se tražimo još uvijek. Ne volim baš puno mijenjati i kemijati, ali sve je to bilo silom prilika. Sad neće biti ista jer nema Lovrena. Ima dva žuta kartona. Nisam ja pobornik mijenjanja ekipe, niti pobornik traženja najboljeg. Mislim da smo sada našli dobru formulu i dobru ekipu. Mi smo u Ligi nacija probali, u kvalifikacijama ozlijeđenih, uvijek je nešto bilo. Nije bilo da sam ja to namjerno htio ili tražio, nego je uvijek bila viša sila. I ovaj put će biti viša sila, naglasio je.

O Švedskoj kao mogućem protivniku

– Oni su bili naš protivnik u Ligi nacija, imali smo s njima tešku utakmicu u Zagrebu, a isto je bilo u Švedskoj. Sjajni su to igrači, nimalo lagana ekipa, to bi za nas isto bio težak susret.

Jesu li apetiti sada veći?

– Ostvarili smo prvi cilj i sad idemo korak dalje. Za to moramo biti spremni i biti onakvi kakvi smo bili jučer. Ako smo ispunili prvi korak, ne znači da je naša ambicija gotova. Ova utakmica je dala za pravo da vjerujemo da možemo i još jednom bih čestitao igračima. Pohvala cijeloj ekipi i stožeru, i oni su puno posla napravili. Nikad nisam ni izgubio vjeru da možemo napraviti nešto. Bilo je teško, ali nisam izgubio vjeru da možemo dalje. Sada će nam svima biti lakše.

– Šime Vrsaljko je naš standardni desni branič i mi smo procijenili da je odigrao dvije utakmice u 6 dana i da bi treća bila previše za njega jer nije u pravom ritmu i to bi za njega bilo preopasno i za sve nas veliki rizik. Juranović na treningu radi izvrsno. Igrao je u Legiji čitavu sezonu jako dobro.Ima tu eksplozivnost, tu energiju i brzinu i procijenili smo da može zaustaviti Robertsona po toj strani i da može prema naprijed napraviti puno jer je svjež. Mi smo s tim zaista pogodili, rekao je.

PRAVI HRVAT BOJA SE NE BOJI

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari