Pratite nas

Komentar

Damir KAJIN: Do čega će dovesti svi ovi teroristički napadi na europske gradove?

Objavljeno

na

Do čega će dovesti svi ovi teroristički napadi na europske gradove?

Niz terorističkih napada izvedenih u Bruxellesu za portal Kamenjar.com komentirao je bivši saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

[ad id=”93788″]

Ovi teroristički napadi će dovesti “Do amerikanizacije Europe. Amerika se nakon 11. rujna promjenila, a nakon Brisela, Kolna, Pariza promjenit će se i Europa. Kao što je Amerika, inače poznata kao zemlja sloboda stavila van snage cijeli set građanskih prava kako bi se zaštitili od terorizma, to će uskoro učiniti i EU. Suspendirati će se dio građanskih prava kao kompenzacija za sigurnost koja je uvjet opstanka kao i sama demokracija.” kazao je Kajin.

Dodaje kako je to već “na djelu u Francuskoj koja je u izvanrednom stanju, Belgiji. Velika Britanija se zatvara, a cijela Europa je na pragu suspenzije Schengena, a vojska je angažirana da dodatno nadzire granice u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Bugarskoj, Italiji itd. To jedino Milanović nije vidio”, podsjeća Kajin.

“Temeljno je pitanje, a represivne službe će jačati, kako ih nadzirati, kako kontrolirati njihove ovlasti, kako građanima jamčiti građanske vrijednosti koje su uživali svih ovih godina? Jednom riječju, na djelu je izbor- građanske slobode ili sigurnost građana. Zato su nam potrebne snažne institucije, jak parlamentarni nadzor, slobodni mediji, neovisno sudstvo, ali i građanska svijest koja neće dovoditi u pitanje pluralizam i parlamentarizam. Sve ovo će dovesti do toga da će se nacionalne države u cilju sigurnosti zatvarati, Europa će gubiti na atraktivnosti i između razvoja i ulaganja u sigurnost, jačati će represivni aparat koji ne smije postati sam sebi svrhom”, komentirao je za portal Kamenjar.com predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković: Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka Vlade s hrvatskim županima komentirao kupovinu izraelskih aviona koje američka vlada trenutno blokira zbog niza neriješenih pitanja. Ustvrdio je kako Hrvatska u ovom slučaju neće popuštati i pristati na višu cijenu aviona.

Na sastanku sa županima kratko je komentirao je temu nabavke izralskih borbenih aviona.

“Ova situacija s aspekta Vlade RH nije opterećujuća. Mi smo poslali posebna izaslanstva u Izrael i u SAD prije sklapanja dogovora. Teret dobivanja suglasnosti od SAD-a preuzela je izraelska strana. Hrvatska je sve napravila u dobroj vjeri, sukladno proceduri natječaja i svar je isključivo Izraela i SAD-a”, kaže premijer. Što se tiče promjena troškova aviona, premijer tvrdi kako ih neće biti.

“Modifikacije onoga što je odabrano na natječaju ne može biti. Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti. Sve drugo bi bilo dezavuiranje samog natječaja”, rekao je premijer naglašavajući da su “stvari obavljene profesionalno”.

 

MORH: Inzistiramo na poštivanju izraelske ponude u potpunosti, nikakva druga inačica F-16 nije moguća

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Inzko ponovno ponižava Hrvate, treba ga potjerati iz BiH

Objavljeno

na

Objavio

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko smatra da bi se prava koja Hrvati kao konstitutivan narod u BiH konzumiraju trebala uvrstiti u jedan katalog. To bi Hrvate trebalo uvjeriti da stvari nisu tako crne i da prihvate svoje političko obespravljenje.

Većina medija i političara u Hrvatskoj nije našla shodnim reagirati na ovu skandaloznu izjavu predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji bi ustavom zajamčena prava cijelog jednog naroda i političke funkcije koje iz njih proizlaze popisivao u nekakve “kataloge“. Ovakve izjave podsjećaju na crna razdoblja europske povijesti. Europska komisija ima novu genijalnu ideju za rješavanje migracijskih izazova. I ova je privremena. Od država članica traži da ponude dodatne kapacitete za smještaj novih migranata.

Čini se da briselska birokracija ništa nije naučila iz slučaja Marakeške deklaracije od koje se izuzeo cijeli niz članica EU-a. Komisijine planove još je Einstein definirao kao ludost – ponavljanjem istih postupaka želi doći do drukčijeg rezultata.

Mate Mijić / Večernji list

 

Valentine Inzko – hajde pokušaj katalogizirati nečija prava u svojoj Austriji!

 

 

 

Inzko ne razumije Ustav BiH, niti Daytonski sporazum

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari