Connect with us

Komentar

Damir KAJIN: Do čega će dovesti svi ovi teroristički napadi na europske gradove?

Objavljeno

on

Do čega će dovesti svi ovi teroristički napadi na europske gradove?

Niz terorističkih napada izvedenih u Bruxellesu za portal Kamenjar.com komentirao je bivši saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

[ad id=”93788″]

Ovi teroristički napadi će dovesti “Do amerikanizacije Europe. Amerika se nakon 11. rujna promjenila, a nakon Brisela, Kolna, Pariza promjenit će se i Europa. Kao što je Amerika, inače poznata kao zemlja sloboda stavila van snage cijeli set građanskih prava kako bi se zaštitili od terorizma, to će uskoro učiniti i EU. Suspendirati će se dio građanskih prava kao kompenzacija za sigurnost koja je uvjet opstanka kao i sama demokracija.” kazao je Kajin.

Dodaje kako je to već “na djelu u Francuskoj koja je u izvanrednom stanju, Belgiji. Velika Britanija se zatvara, a cijela Europa je na pragu suspenzije Schengena, a vojska je angažirana da dodatno nadzire granice u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Bugarskoj, Italiji itd. To jedino Milanović nije vidio”, podsjeća Kajin.

“Temeljno je pitanje, a represivne službe će jačati, kako ih nadzirati, kako kontrolirati njihove ovlasti, kako građanima jamčiti građanske vrijednosti koje su uživali svih ovih godina? Jednom riječju, na djelu je izbor- građanske slobode ili sigurnost građana. Zato su nam potrebne snažne institucije, jak parlamentarni nadzor, slobodni mediji, neovisno sudstvo, ali i građanska svijest koja neće dovoditi u pitanje pluralizam i parlamentarizam. Sve ovo će dovesti do toga da će se nacionalne države u cilju sigurnosti zatvarati, Europa će gubiti na atraktivnosti i između razvoja i ulaganja u sigurnost, jačati će represivni aparat koji ne smije postati sam sebi svrhom”, komentirao je za portal Kamenjar.com predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari