Pratite nas

Komentar

Damir KAJIN: Do čega će dovesti svi ovi teroristički napadi na europske gradove?

Objavljeno

na

Do čega će dovesti svi ovi teroristički napadi na europske gradove?

Niz terorističkih napada izvedenih u Bruxellesu za portal Kamenjar.com komentirao je bivši saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

[ad id=”93788″]

Ovi teroristički napadi će dovesti “Do amerikanizacije Europe. Amerika se nakon 11. rujna promjenila, a nakon Brisela, Kolna, Pariza promjenit će se i Europa. Kao što je Amerika, inače poznata kao zemlja sloboda stavila van snage cijeli set građanskih prava kako bi se zaštitili od terorizma, to će uskoro učiniti i EU. Suspendirati će se dio građanskih prava kao kompenzacija za sigurnost koja je uvjet opstanka kao i sama demokracija.” kazao je Kajin.

Dodaje kako je to već “na djelu u Francuskoj koja je u izvanrednom stanju, Belgiji. Velika Britanija se zatvara, a cijela Europa je na pragu suspenzije Schengena, a vojska je angažirana da dodatno nadzire granice u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Bugarskoj, Italiji itd. To jedino Milanović nije vidio”, podsjeća Kajin.

“Temeljno je pitanje, a represivne službe će jačati, kako ih nadzirati, kako kontrolirati njihove ovlasti, kako građanima jamčiti građanske vrijednosti koje su uživali svih ovih godina? Jednom riječju, na djelu je izbor- građanske slobode ili sigurnost građana. Zato su nam potrebne snažne institucije, jak parlamentarni nadzor, slobodni mediji, neovisno sudstvo, ali i građanska svijest koja neće dovoditi u pitanje pluralizam i parlamentarizam. Sve ovo će dovesti do toga da će se nacionalne države u cilju sigurnosti zatvarati, Europa će gubiti na atraktivnosti i između razvoja i ulaganja u sigurnost, jačati će represivni aparat koji ne smije postati sam sebi svrhom”, komentirao je za portal Kamenjar.com predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Bilo bi super imati više događaja koji će podsjetit Hrvate da nisu inferiorni nikome

Objavljeno

na

Objavio

Treba svjetska i europska igrat svako dvije godine.

Odjednom se promijeni društvena klima, čuje se hrvatska glazba i vide se zastave, potrošnja poraste, ljudi razgovaraju međusobno, djevojke se sređuju i hodaju po gradu, djeca igraju nogometa po ulici, na svakom radiju i televiziji neka nagradna igra, dežurni jugonostalgičari povuku se u mišje rupe, o Hrvatskoj se priča u cijelom svijetu pa nam dolaze i turisti i redatelji, ali najvažnije od svega, bilo bi super imati više događaja koji će podsjetit Hrvate da nisu inferiorni nikome i da možemo biti bolji i od onih najvećih, kako u sportu – tako i u obrazovanju, gospodarstvu, inovacijama; ma koliko nas naslovnice mnogih medija uvjeravale kako u Hrvatskoj nema perspektive i kako je sve otišlo u nepovrat, pogotovo za mladog čovjeka.

Siguran sam da je sinoć nakon utakmice više mladih u Stuttgartu nostalgično razmišljalo o povratku u Hrvatsku nego što ih je u Hrvatskoj razmišljalo o odlasku u Stuttgart.

A takve se stvari događaju onda kada oni koji nas predstavljaju, u ovom slučaju nogometaši, rade nešto ulažući najvrijedniju monetu – svoje srce.

To je najbrži lijek za društvo sa sve manje strasti i srčanosti, a kad gledamo onakve predstave reprezentacije u zemlji s ovakvom društvenom klimom, gledamo i liječnike svijesti i velike motivatore, pa tek onda nogometaše. I to je jedan od razloga zašto nogomet nikad nije bio samo igra.

Marijan Knezović

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ćiro: ‘Sine moj, nemam riječi, ovo je veličanstveno! Mi smo prvaci svijeta, kažem vam’

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Nižnjem Novgorodu, četvrtak navečer, svladala aktualnog svjetskog doprvaka Argentinu s visokih 3-0 (0-0) i tako s drugom pobjedom u dva nastupa osigurala prolazak u osminu finala, u kojem na SP-ima nije bila 20 godina, još od Ćirinih Vatrenih, brončanih iz 1998.

Netom nakon pobjede nazvali smo “trenera svih trenera”, Miroslava Ćiru Blaževića, da nam iskomentira veliku, povijesnu pobjedu Vatrenih, pišu novenovosti.com

“Čovječe, ovo je veličanstveno, sine moj, ma nemam riječi. Rekao sam vam da smo svjetski prvaci ako tučemo Argentinu. Evo, sad nemamo hipoteke, ako smo slomili Argentinu, ako smo ih uspjeli maznuti 3-0, ma onda možemo postati i svjetski prvaci. Od prve minute sam shvatio da je tu razlika u jednoj organizaciji, u kvaliteti, tako da nisam se plašio da vam pravo kažem, ali nisam očekivao niti tako visoku pobjedu. Možemo samo biti ponosni na dečke, na cijelu naciju, na nogometnu Hrvatsku koja u svijetu figurira kao sila, prava nogometna sila”, oduševljeno komentira Ćiro.

“Messi se vraća kući”, novi je popularni “film” među hrvatskim navijačima, odnosno novi je Ćosićev hit koji smo čuli za vrijeme prijenosa utakmice…

“Da, da, to je sad hit. Ma šalim se, naravno, Messi se nije vidio, dobro je izbornik odradio taj posao i namijenio mu pozornost, te zaustavio Messija. Ma kažem vam, mi smo prvaci svijeta”, u transu je kazao Ćiro Blažević.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori