Damir Kajin: Kako sam govorio punih 16 god. da će Hrvatska izgubiti 160 km2 teritorijalnih voda, to se i dogodilo

9

Kako sam govorio punih 16 god. da će Hrvatska izgubiti 160 km2 teritorijalnih voda, to se i dogodilo.

Sve to možemo zahvaliti hrvatskoj politici. Prije svega Račanu (Račan- Drnovšekov paraf). Potom Kosorici i istarskim političarima koji su nosili karte razgraničenja na moru Baučaru i onima koji su sazivali Skupštinu Županije i gradska vijeća Umaga, Novigrada, Buja, Grožnjana, Oprtlja i Brtonigle da potvrde tu sramotnu odluku (paraf).

Na dan parafiranja sporazuma Račan- Drnovšek bio sam pozvan kod Račana. Inzistirao sam da uz mene bude i Dino Debeljuh. Nakon Račanovog monologa o HR SLO granici uspjeli smo Račana odgovoriti da ustupi i 2 ha oko Jorasove kuće. O moru nismo razgovarali. Isključivo o kopnu u Istri.

Kada smo izlazili iz njegova kabineta Debeljuh je rekao: “Danas smo riješili kopno, drugi puta ćemo more”. Svađao sam se sa Račanom na pas mater. “Kome ćeš Ti ustupiti zemlju…”, “Dignut ću ti cijelu Istru na noge…” I poslušao je, ali na svoju ruku poigrao se sa morem. Još gore je što je ondašnji istarski župan nosio Baučaru karte o razgraničenju, te što je u Umagu organizirao proširenu Skupštinu sa ciljem da se potvdi sporazum Račan- Drnovšek. Kosor se na to samo nadovezala. Nema Boga koji će presuditi u HR korist, točnije potvrditi pravdu i pravicu.

Odustali smo zbog EU od svoga, ni ne znajući da će nam EU u 3 godine usisati 300 000 mladih. Što HR može? Arbitražu ispoštovati, kakva god da jest. Danas, sutra nećemo, ali brzo nakon toga hoćemo. Pa to i Nijemci traže od nas. A kako su se postavljavljali IDS-ovi političari? Ja sam bio protiv. Jakovčić je podržavao sramotni paraf, a Miletić nije imao hrabrosti doći u Sabor i reći ne ovoj teritorijalnoj koncesiji.

Velimir Bujanec: Nikakav problem ne vidim u Slovencima; za ovo su krivi Jaca Kosor i “njezini dečki”

facebook komentari

 • EMINƎM

  glavni krivac za izgubljeni eritorij je IDS kojem je glavni cilj bio borba protiv hrvatskih državnih interesa, račan i kosorica su samo pomogli u tom veleizdajničkom činu

 • Saga

  Gospodin Kajin, političar koji je oduvijek sve “znao” u svojim bajkama o svojoj stranci nikako da se dotakne i pravog osnivača IDS-a, časnog čovjeka i velikog državotvornog Hrvata, kojeg su preko noći prevarili i registrirali stranku bez njega.
  Ali, neka, neka… vrijeme ide i sve će se saznati.

  P.S. “Svađao sam se s Račanom na pas mater”… Ovomu bih se trebala diviti ili mi je dozvoljeno samo se smijati?

 • Vladimir Dananić

  „Pa to i Nijemci traže od nas.“

  Neka Merkelica izvoli tražiti što hoće, ali pri tome neka trguje njemačkim teritorijem. Ja nemam ništa protiv da ona Slovencima ustupi 160 km^2 njemačkog mora.

 • Agromentum

  Kod njega to ništa nije novo da često govori poslije o svemu što je prije znao ili “znao”.

 • Vladimir Dananić

  Povežimo to s nekim drugim vrućim temama u Hrvatskoj. Naprimjer, da su naš „antifašisti“, među koje još uvijek pripada i Kajin, odavna riješili problem savudrijske vale kako valja (crta po sredini) imali bi barem jedan primjer s kojim bi mogli poduprijeti svoje neutemeljene tvrdnje da su zaslužni za nastanak hrvatske države. Ali, nisu ni to napravili. Naprotiv, ostadosmo bez Boke i Neuma. Ništa nam nisu dobroga napravili ti „antifašisti“.

 • Istina

  Zahvaljujući njima ostali smo mi i bez Zemuna, Kotora, Herceg Novog, Hercegovine i Bosne.

 • EMINƎM

  ima se na “kifli” još odgristi koji komad

 • EMINƎM

  kada je toliko fina neka im da njemačku zemlju, koliko znam “švabe” su ti koji su posezali za tuđim i to više puta , a tuđe bi davala badava

 • Vladimir Dananić

  Nijemci su velik i značajan narod, u to nema sumnje. Zanimljivo se je prisjetiti jednoga detalja iz 2. svj. rata, kada su nacisti i na Antarktici osnovali Neuschwabenland, područje koje je formalno pripadalo Norvežkoj. Ja smatram da svatko tko u toj lednoj pustoši nešto traži i osniva nekakve kolonije, da ima, kako je to svojedobno Drele rekao, „čavel v glave“.