Connect with us

BiH

Damir KAJIN: Hrvati iz BiH moraju biti glasniji!

Objavljeno

on

Put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju ne smije biti upitan. Hrvatska mora pomoći i pomagati. Bez obzira o kojoj je vlasti riječ. Najveći dobitak Hrvatske od Hrvata iz BiH bio je taj što je preko njih rješavala svoju katastrofalnu demografsku situaciju, na uštrb povijesnih prostora na kojima su živjeli Hrvat, prokomentirao je za portal Kamenjar.com, predsjednik Istarskih demokrata, Damir Kajin.

[ad id=”93788″]

Što je Hrvatskoj donijela EU? Malo. Financijski ništa ili manje od ničega. Onoliko koliko uplaćujemo u Brisel, toliko nam se i vraća s time da nam prioritete određuje Brisel. Što je Hrvatska izgubila od ulaska u EU? Dosta. Hrvatsku je mladost Europa usisala. Od ulaska Hrvatske u EU 150.000 građana Hrvatske napustilo je ove prostore, osvrnuo se na loše trendove Kajin. Kaže kako je  ‘Demografski problem’ najveći problem “Lijepe naše“, a Hrvati iz BiH moraju biti glasniji:

“Demografski problem najveći je problem “Lijepe naše“, a Hrvata u BiH biti će još i veći jer je njima Europa dostupna već u Zagrebu. Zato, ako Hrvatska želi stabilnost BiH mora pomoći Hrvatima u BiH, mora biti njihov glasnogovornik, ali dok je život u Zagrebu tri puta lakši od onog u Mostaru, ljudi će odlaziti put Zagreba. Svi komentiraju prilike u BiH, (volim čitati Raspudića i redovito ga pratim, ali i on je danas u Zagrebu). no prilike su puno ozbiljnije i njima treba pristupati drugačije. Glasni moraju biti oni koji žive u BiH kako bi ih iz BiH čuli u Zagrebu, susjedstvu i u Briselu, pa osim vas s Kamenjara rijetko se čiji glas još čuje, zaključio je predsjednik Istarskih demokrata, Damir Kajin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR