Connect with us

Komentar

Damir Kajin: Kriminalci su Istru pretvorili u špilju razbojničku

Objavljeno

-

Izborni koordinator SDP-a za VIII. izbornu jedinicu Željko Jovanović danas je na konferenciji za medije rekao da u Istri nema korupcije. Iz tog razloga Direktno.hr je za komentar pitao predsjednika Istarskih demokrata Damira Kajina za komentar.

[ad id=”68099″]

U Istri nema korupcije, a ima puno privatnih investicija, rekao je Jovanović na konferenciji za medije u Puli. Na novinarski upit o tome kako komentira činjenicu da se u Istri uopće ne otvaraju istrage o korupciji, Jovanović kaže da je protivnik otvaranja istraga bez dokaza.

“Europski izvori potvrđuju da je u Hrvatskoj najbolja poslovna klima od ulaska u EU. Osobno sam dao velik doprinos borbi protiv korupcije, a i Ministarstvo financija te policija imaju na raspolaganju nove alate za rad na tom polju”, rekao je Jovanović, ujedno izborni koordinator SDP-a za VIII. izbornu jedinicu.

Dodao je kako vjeruje da će SDP s koalicijskim partnerima ostvariti parlamentarnu pobjedu jer Hrvatskoj, kako je rekao, “treba ovakva socijaldemokratska vlast koja će kroz još više rada, reda i stabilnosti biti protuteža neredu i kaosu koji se nudi s desne strane”.

Kajin se ne slaže s ovakvim tvrdnjama.

“Nisu problem samo oni koji kradu i koji pretvaraju javno u privatno, nego su znatno veći problem oni koji ih štite, a sada se vidi da ih nije štitio samo Pantovčak, nego da ih štite i Banski dvori. Koliko nisko se može netko spustiti za dva mandata? A kad smo kod investicija u turizmu, Jovanović ne zna, ali ću ga podsjetiti da u mandatu ministra Veljka Ostojića i Darka Lorencina, dakle u ove četiri godine, u Istri nije sagrađen niti jedan novi hotel. U zadnjih četiri godine najmanje investicija u istarski turizam dogodile su se ove 2015. godine. Istina je da je Istra itekako bila zastupljena i prepoznata u državnom proračunu, od Opće bolnice Pula pa do 56 milijuna kuna za navodnjavanje u zatvoru Valturi na čije otvaranje sam odbio ići jer mislim da bi neki koji su te radove otvorili možda trebali i ostati u tom zatvoru”, oštar je Kajin.

Dodao je da se u posljednje četiri godine u Istri nije dogodila niti jedna relevantna strana investicija, a ono što se gradilo kroz koncesijski ugovor za Istarski ipsilon je zaustavljeno. Što se tiče Opće bolnice Pula, kako tvrdi, prva rata će stići na naplatu 2018., kada će zemlju voditi neka nova vlast.

“Temeljni problem Istre je kriminal, činjenica da su pojedinci Istru pretvorili u špilju razbojničku. Nisu tu samo IDS-ovci, i drugi koji su na vlasti, u nekim gradovima i općinama su i SDP-ovci, a temeljni problem je zatupljenje institucija koje, i da hoće, ne smiju ništa raditi, odnosno pokretati postupak. Njihovo nečinjenje Istru je bacilo desetak godina nazad. Ne da je to smjela tvrdnja Željka Jovanovića, to samo govori da svaka vlast svoje štiti i da mogu naprosto raditi što god hoće. Jedino tko nije branio i zaustavljao institucije da nešto čine, to je bila Vlada Jadranke Kosor, a sve druge su iste, bilo da je riječ o ovoj, Sanaderovoj ili o onim vladama prije”, zaključio je razgovor za direktno.hr Damir Kajin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas