Pratite nas

Komentar

Damir Kajin: Model deblokade Uljanika

Objavljeno

na

Miletić zna da je u dva mjeseca Uljaniku otkazano 6 brodova. Nedavno su to učinili i Kanađani i usput prijete sa otkazivanjem još tri broda.

Ako se to dogodi, a imamo vremena nepunih 15 dana, onda će svaki program restrukturiranja Uljanika biti nepotreban, komentirao je Damir Kajin

Ja već godinu dana pozivam Miletića i Flega da se proračunima Pule i Istarske županije uključe u spašavanje Uljanika. Oni to ne čine, a upravo to smo 2000. god. učinili Župić, Žufić i ja. Otpisali smo 65 mil. kn.

Miletić i Flego kontroliraju 4 mlrd. kn. Za Uljanik nisu spremni izdvojiti ni kune javnog novca. Možda su u pravu.

Stoga pozivam Jakovčića, Miletića i još 50-tak IDS-ovaca koji su teži od 3-4 mil. € da vlastitom imovinom jamče za Uljanik kada “vjeruju” da ima budućnost. Kada bi oni to učinili država bi trenutno u Proračunu trebala pronaći traženih 350 mil.€.

Jasno, prije njih bi vlastitom imovinom morala jamčiti uprava Uljanika, kao i članovi NO. Ako to nisu spremni učiniti oni, počev od Jakovčića, Miletića…uprave samo farbaju istarsku i hrvatsku javnost. Konačno u imovinskoj kartici Miletića stoji da je “teži” od 38 mil. kn ili 5.mil. €.

Kompletna knjiga narudžbi će se isprazniti. Ogroman teret pasti će na Proračun Vlade RH. Što vi u Puli radite? Bavite se ženskim nogometnim klubom. Što radi župan? Priča bedastoće: “Biti izvrstan, biti najbolji..” glavni je moto njegova rada. Gdje pronalazi te floskule. Na Todorićevim bocama Jamnice. Pa sve se raspada.

Da Istra nema turizma bili bi gori od BiH. Istarski problem je nepotizam, korupcija i nesposobnost lokalne samouprave čiji su se čelnici bezobrazno obogatili dok svi ostali ostaju bez najvoljenijih koji im odlaze put Italije, Njemačke, Austrije, Irske…

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Ugroženost’ i ‘ustaštvo’ sami proizvode jer od toga žive

Objavljeno

na

Objavio

Kad se sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nakon sloma Hrvatskog proljeća, naklada jednog tjednika s nekoliko stotina tisuća primjeraka strmoglavila gotovo na nulu, zlobni je kolega glavnoj urednici toga lista u jednoj zgodi rekao: ”Lako je tebi, ti sve svoje čitatelje poznaješ”.

Uskoro je tjednik prestao izlaziti, ali to se neće dogoditi srpskim Novostima koje se financiraju novcem iz proračuna i čija redakcija također poznaje sve svoje čitatelje, i one koji ih ne vole i one koji ih vole.

U povodu izlaska svoga tisućitog broja sve ih je poimence pobrojila, protivnike je citirala, a obožavatelje zamolila da kažu što o Novostima misle. Na jednom sam kiosku prodavačicu pitao kupi li tko kad Novosti, odgovorila mi je – nitko nikad.

Otprilike se tako “prodaje” i njihov izdavač Milorad Pupovac: Hrvate ili iritira ili ne zanima, a Srbi od njega nemaju koristi, čak ni u Novostima gdje ih uglavnom nema, urednici i novinari gotovo su mahom dobro plaćeni Hrvati, što je jako pohvalno za intelektualni imidž Srba u Hrvatskoj.

A i Pupovac i Novosti neprekidno valjaju jedan balvan na kojem pišu da su Srbi ugroženi, da u Hrvatskoj haraju ustaše. Ipak se tržišno ponašaju: ugroženost i ustaštvo sami proizvode jer od toga žive, komentirao je Milan Ivkošić/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marin Miletić – Gađaju ‘Tuđmana’ jajima, a veličaju Tita?

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu se gađa jajima spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč svim manama, ne možemo zanijekati nekoliko činjenica Tuđmanu: Tuđman je bio antifašist, prvi hrvatski predsjednik izabran na demokratskim izborima, Tuđman je zajedno s hrvatskim braniteljima omogućio našem društvu – slobodu.

Tito je pak došao na vlast drukanjem i eliminacijom svojih protivnika. Proglašen je trinaestim zločincem 20. stoljeća odgovornim za smrt 570 tisuća ljudi. Tito je progonio Katoličku crkvu, da nalog progona Stepinca, odobravao i dao nalog ubojstva preko 500 katoličkih svećenika i časnih sestara. Tito je odgovoran za Bleiburg, za Hudu jamu i jame Bezdane.

Za fizičko rušenje katoličkih crkvi i ubojstva na tisuće osoba bez prava na suđenje. I sada, takav Tito pojedincima, a ustvari pripadnicima radikalne ljevičarske skupine, Tito nije problem, ali zato Tuđman jest?

Pogledajte ovaj video koji je objavio Marin Miletić, a u kojem promišlja ovu problematiku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari