Pratite nas

Reagiranja

Damir Kajin: Umjesto da Miletić podnese ostavku on napada

Objavljeno

na

Samo lud čovjek mogao bi se složiti sa Miletićevim prebacivanjem odgovornosti na Vladu. Umjesto da sam podnese ostavku u napadu vidi najbolju obranu. Tko je odgovoran za krah Uljanika?

1. Uprave, poglavito ona koja je osmislila privatizaciju Uljanik plovidbe. Jednako tako i ona koja je pristala na tobožnje radničko dioničarstvo, a lijepo sam im govorio:”to će biti kraj Uljanika”.

2. Jakovčić, Miletić,…, jer su bili na čelu izvršne vlasti u Istri.

3.Aktualni sindikati koji drže NO, postavljaju uprave, biraju strateške partnere, izabiru direktora,…, i izvode performanse umjesto da se posvete završetku preostalih 3-4 broda.

4. Revizori i Jadranbrod koji su dostavljali”kvazi” revizorska izviješća.

5. Vlada Zorana Milanovića koja je nonšalantno izdavala jamstva,(i sam sam tražio na zahtijev Rosande jedno u iznosu od 120 mil.$, ali sam upozoravao Vladu da Uljanik gradi brodove sa 15 mil.$ gubitaka, kao što sam bio protiv privatizacije Uljanika 2013, kao što sam odgovarao Rosandu da uđe u 3 maj, kao što sam nagovarao Sanadera 2007/8 da pristane na ulazak Uljanika u Viktor Lenac, a što se potom pokazalo sjajnim jer je to brodogradilište izišlo iz stečaja.

Nažalost 2017 Jakovčić nas je zatekao izjavom da bi u Uljanik grupu mogla ući Palumbo grupa iz Napolija što se dogodilo 2018. 2019, dvojica vlasnika te grupe nepravomočno su osuđeni na 6 god.dana zatvora u Italiji).

6.Institucije, prije svega DORH, koji zna tko se od kooperanata bogatio na Uljaniku.

7. Oni radnici koji nisu radili ali su iz Uljanika odnosili što se odnjeti dalo.

8. ISTARSKI MEDIJI

9. Suci trgovačkog suda koji su slušali signale iz Vlade, umjesto da su postupali po zakonu.

10. Vlada g.Plenkovića koja je u siječnju 2018 bivšoj upravi na dispoziciju prepustila 96 mil.€, (plus 175 mil.kn.za plaće), a znala je da posrnulo brodogradilište taj novac ne može vratiti.

Prozivati Vladu koja će za Uljanik u 2018 i 2019 morati izdvojiti 4.5 mlrd.kn. je u najmanju ruku hrabro. To nije drsko, neodgovorno, bezobrazno, već mizerno.

Umjesto da Miletić podnese ostavku on napada, a uskoro bi slična sudbina mogla zadesiti još jednog pulskog brodara.

Što su Miletić i Flego učinili da pomognu Uljaniku? Ništa. Onda barem neka ušute, komentirao je za Kamenjar.com, Damir Kajin.

Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VIDEO – Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini

Objavljeno

na

Objavio

Marijan Živković je otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja, pilota Hrvatske vojske Marka Živkovića i otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja Nikole Živkovića ubijenog na jučerašnji dan 1991. u Vukovaru.

Nakon što su hrvatske vlasti 2013. godine protivno članku 8 Ustavnog zakona o pravima etničkih manjina nasilno, pod okriljem noći postavile ćirilične ploče u Vukovaru, g. Marijan Živković je jedan od onih koji su reagirali na to kršenje Ustavnog zakona. Nedugo nakon toga optužen je zbog razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče. 2016. godine prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje. Međutim, DORH se tada žalio, predmet je prebačen na sud u Puli koji je prihvatio žalbu DORHa i cijeli postupak vratio na početak. G. Živkoviću se ponovno sudi.

Što rade hrvatske vlasti? U Hrvatskoj mu se sudi sada već šestu godinu za redom. Njegov i novac nas ostalih hrvatskih poreznih obveznika troši se na dugogodišnje sudske progone čovjeka od 80 godina jer je razbio ploču nominalne vrijednosti par stotina kuna koja je protuzakonito i protuustavno postavljena.

Na jučerašnjem Okruglom stolu „Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar” Građanske inicijative Ivo Pilar i Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, HVIDRA Zagreb, i drugi, uputili su DORH-u zahtjev za povlačenjem nakaradne tužbe i zaustavljanjem suludog sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

Na današnjem suđenju gospodin Marijan je rekao da nikakva olakšanja ne traži. Sutkinja ga je pozivala na red rekavši mu da ne bude patetičan i da za svojim sinovima žali u tišini. Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini…

Svaka uređena država bi g. Marijana koji je 1991. u obrani Hrvatske od srpske, crnogorske i agresije JNA izgubio dva sina i koji se 2013. suprotstavio kršenju Ustavnog zakona – svaka uređena država bi ga proglasila Ocem Nacije.

Karolina Vidović Krišto

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ: Rekordne turističke brojke razotkrile sav jad & jal predsjednika SDP-a

Objavljeno

na

Objavio

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci – RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine – koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna.

Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn.

Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“?

I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić, komentirali su iz HDZ-a.

Hrvatska bilježi najbolju sezonu ikad; stiglo 800.000 gostiju više nego lani

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari