Connect with us

Reagiranja

Damir Kajin: Umjesto da Miletić podnese ostavku on napada

Objavljeno

-

Samo lud čovjek mogao bi se složiti sa Miletićevim prebacivanjem odgovornosti na Vladu. Umjesto da sam podnese ostavku u napadu vidi najbolju obranu. Tko je odgovoran za krah Uljanika?

1. Uprave, poglavito ona koja je osmislila privatizaciju Uljanik plovidbe. Jednako tako i ona koja je pristala na tobožnje radničko dioničarstvo, a lijepo sam im govorio:”to će biti kraj Uljanika”.

2. Jakovčić, Miletić,…, jer su bili na čelu izvršne vlasti u Istri.

3.Aktualni sindikati koji drže NO, postavljaju uprave, biraju strateške partnere, izabiru direktora,…, i izvode performanse umjesto da se posvete završetku preostalih 3-4 broda.

4. Revizori i Jadranbrod koji su dostavljali”kvazi” revizorska izviješća.

5. Vlada Zorana Milanovića koja je nonšalantno izdavala jamstva,(i sam sam tražio na zahtijev Rosande jedno u iznosu od 120 mil.$, ali sam upozoravao Vladu da Uljanik gradi brodove sa 15 mil.$ gubitaka, kao što sam bio protiv privatizacije Uljanika 2013, kao što sam odgovarao Rosandu da uđe u 3 maj, kao što sam nagovarao Sanadera 2007/8 da pristane na ulazak Uljanika u Viktor Lenac, a što se potom pokazalo sjajnim jer je to brodogradilište izišlo iz stečaja.

Nažalost 2017 Jakovčić nas je zatekao izjavom da bi u Uljanik grupu mogla ući Palumbo grupa iz Napolija što se dogodilo 2018. 2019, dvojica vlasnika te grupe nepravomočno su osuđeni na 6 god.dana zatvora u Italiji).

6.Institucije, prije svega DORH, koji zna tko se od kooperanata bogatio na Uljaniku.

7. Oni radnici koji nisu radili ali su iz Uljanika odnosili što se odnjeti dalo.

8. ISTARSKI MEDIJI

9. Suci trgovačkog suda koji su slušali signale iz Vlade, umjesto da su postupali po zakonu.

10. Vlada g.Plenkovića koja je u siječnju 2018 bivšoj upravi na dispoziciju prepustila 96 mil.€, (plus 175 mil.kn.za plaće), a znala je da posrnulo brodogradilište taj novac ne može vratiti.

Prozivati Vladu koja će za Uljanik u 2018 i 2019 morati izdvojiti 4.5 mlrd.kn. je u najmanju ruku hrabro. To nije drsko, neodgovorno, bezobrazno, već mizerno.

Umjesto da Miletić podnese ostavku on napada, a uskoro bi slična sudbina mogla zadesiti još jednog pulskog brodara.

Što su Miletić i Flego učinili da pomognu Uljaniku? Ništa. Onda barem neka ušute, komentirao je za Kamenjar.com, Damir Kajin.

Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari