Connect with us

Komentar

Damir Krstičević – Hrvatska vojska ponos je našeg naroda i Republike Hrvatske!

Objavljeno

-

Bivši Ministar obrane, general Damir Krstičević čestitao je 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske:

Svim pripadnicima Hrvatske vojske, hrvatskim braniteljima i svim našim građanima kojima je Hrvatska vojska u srcu, čestitam 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske.

„Od kad je svijeta i vijeka svaka država morala je imati svoju oružanu silu. Oružana sila je jedan od bitnih čimbenika za osiguranje suvereniteta, identiteta, opstojnosti države i naroda“ (Prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman, stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, 28. svibnja 1991.)
Prije 30. godina na stadionu u Kranjčevićevoj, Hrvatska vojska započela je svoj put ponosa i slave.

U Domovinskom ratu, Hrvatska vojska obranila je Hrvatsku i oslobodila je okupirana područja u veličanstvenim operacijama. Sloboda je skupo plaćena, životima mnogih hrvatskih branitelja. Danas se prisjećamo svih njih koji su svoje živote ugradili u slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Dugujemo im vječnu zahvalnost!

Nakon Domovinskog rata, Hrvatska vojska prešla je iz ratnog ustroja u mirnodopski, a sve kako bi 2009. godine postala punopravna članica NATO saveza te kako bi u operacijama, misijama i aktivnostima doprinosila izgradnji mira i sigurnosti diljem svijeta.

Hrvatska vojska i hrvatski vojnici danas su jamac stabilnosti i sigurnosti našeg naroda i Domovine. Svim hrvatskim vojnikinjama i vojnicima želim puno uspjeha u budućnosti i neka i dalje budu na pomoći i u službi svome narodu!

Živjela Hrvatska vojska, živjela Hrvatska, napisao je Krstičević.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas