Connect with us

Pregled

Damir Krstičević: Hrvatski vojnik je brand – to stalno pokazuje

Objavljeno

-

Posljednjeg dana posjeta Afganistanu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom susreli su se u zapovjedništvu u Kabulu sa zapovjednikom misije Odlučna potpora (Resolute Support) generalom Johnom W. Nicholsonom, javlja HRT

U razgovoru su razmijenjena mišljenja o aktualnim pitanjima i aktivnostima vezanim za ovu misiju. General Nicholson zahvalio je ministru Krstičeviću i generalu Šundovu na predanosti savezništvu, obrani zajedničkih vrijednosti i dosljednom doprinosu Republike Hrvatske i Oružanih snaga uspjehu misije Odlučna potpora.

Istaknuo je kako poštuje angažman pripadnika hrvatskih kontingenata u Afganistanu, njihov profesionalizam i usmjerenost na obavljanje zadaća.

Ministar Krstičević istaknuo je kako mu je bilo zadovoljstvo vidjeti trag koji su pripadnice i pripadnici hrvatskih kontingenata ostavili u Afganistanu, djelujući na izgradnji institucija ove države, ali i doprinoseći globalnoj stabilnosti i sigurnosti.

Trag o kojem govorim je prepoznat i priznat od saveznika, partnera, ali i od običnog afganistanskog čovjeka. Hrvatski vojnik je brand – to stalno pokazuje.

Profesionalizam, pouzdanost, iskustvo, humanost je ono po čemu smo prepoznatljivi, rekao je ministar Krstičević, ističući kako će i nadalje naši vojnici doprinositi uspjehu ove misije.

General Šundov je nakon sastanka rekao kako je ponosan na postignuća pripadnika našeg kontingenta. Naša spremnost i sposobnost posebno se ističe u glavnoj zadaći koja se provodi u misiji, a to je obuka, savjetovanje i pomoć afganistanskim snagama sigurnosti.

Naše vojnikinje i vojnici prepoznatljivi su po profesionalnom i odgovornom pristupu u obnašanju zadaća kojima se doprinosi sigurnosti.

U razgovoru s generalom Nicholsonom istaknut je i značaj zajedničkog djelovanja A-5 inicijative u misiji Odlučna potpora, istaknuo je general Šundov.

Ministar Krstičević i general Šundov tijekom dana susreli su se i s nacionalnim predstavnicima kontingenata Albanije, BiH, Crne Gore i Makedonije, koji zajedno s 5. hrvatskim kontingentom u sklopu A-5 inicijative djeluju u misiji Odlučna potpora.

Izrazili su zadovoljstvo iznimno dobrom suradnjom pripadnika oružanih snaga zemalja inicijative u ostvarivanju zadaća misije, istaknuvši kako je upravo takvo djelovanje snažan doprinos izgradnji sigurnosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari