Pratite nas

Pregled

Damir Krstičević: Hrvatskoj treba Strategija nacionalne sigurnosti kao odgovor na sigurnosne ugroze i rizike s kojima je suočena

Objavljeno

na

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u srijedu da Hrvatskoj treba Strategija nacionalne sigurnosti kao odgovor na sigurnosne ugroze i rizike s kojima je suočena.

“Cilj je napraviti partnerstvo za sigurnost, uvezati sve državne elemente koji se bave sigurnošću, kao i civilno društvo i udruge građana kao odgovor na sigurnosne ugroze i rizike s kojima je Hrvatska suočena”, rekao je Krstičević novinarima u Hrvatskom saboru uoči okruglog stola na kojem je predstavljen Nacrt prijedloga strategije nacionalne sigurnosti.

Strategija, kazao je, donosi više novina. “Prva je da želimo partnerstvo za sigurnost kao Hrvatski odgovor na ugroze i rizike s kojim je hrvatsko društvo suočeno. Iz tog partnerstva za sigurnost želimo izgraditi sustav domovinske sigurnosti koji mora biti temeljen na načelima poštivanja ljudskih prava, solidarnosti, transparentnosti, dijalogu i toleranciji. Želimo da Hrvatska ima moderan, sveobuhvatan, racionalan i učinkovit sustav koji će odgovoriti našoj tradiciji i potrebama”, rekao je Krstičević.

Razvoj Strategije nacionalne sigurnosti je, ističe, trajan i kontinuiran proces koji neće završiti predloženim dokumentom. “Želimo da svaka Vlada na početku svog mandata ima zadaću da u suradnji s predsjednicom Republike ažurira i predloži novi dokument koji bi usvojio Hrvatski sabor kako nam se ne bi dogodilo da 15 godina nemamo takav dokument”, rekao je.

Najavio je kako će jedna od novina u Strategiji biti obveza da Vlada jednom godišnje izvijesti Sabor o njezinoj provedbi.

Krstičević je predstavio nacrt članovima saborskih odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, vanjsku politiku, obranu, te članovima izaslanstva Sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. Napomenuo je da želi zastupnicima izložiti prijedlog dva i pol mjeseca prije nego što stigne u Sabor. Za uzvrat, kaže, očekuje, ideje i prijedloge kako bi dokumet bio što bolji i kvalitetniji.

Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan kaže kako vjeruje da će dokument biti u saborskoj raspravi prije ljetne stanke.

> Damir Krstičević: Hrvatska vidi Izrael kao jednog od partnera s kojim želi uspostaviti dugoročnu suradnju

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Plenković: Neka nas Uskrs ohrabri da izgradimo ozračje tolerancije i solidarnosti

Objavljeno

na

Objavio

Uskrs slavimo s vjerom u bolje sutra, neka nas duh ovog velikog blagdana ohrabri da nastavimo izgrađivati ozračje tolerancije i solidarnosti, poručio je na Veliki petak premijer Andrej Plenković u uskrsnoj čestitki koju je uputio svojim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru.

“U ime Vlade i svoje osobno, svim vjernicima od srca čestitam najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi Kristovo uskrsnuće i koji svojom porukom mira, ljubavi i nade dotiče svakog od nas”, kaže premijer.

Ističe kako samo zajedništvom, dijalogom i međusobnim razumijevanjem možemo mijenjati društvo i zajednicu u kojoj živimo po mjeri i na korist svih hrvatskih građana.

“Želim da vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom i veseljem, obiteljskom i prijateljskom bliskosti. Sretan i blagoslovljen Uskrs”, zaključuje Plenković u čestitki.

(Hina)

 

Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poslala je u petak uskrsnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimiru Puljiću, kardinalu i zagrebačkom nadbiskupu Josipu Bozaniću, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te svim katoličkim vjernicama i vjernicima u Domovini i diljem svijeta sa željom jačanja vjere u otkupljenje i spasenje.

“Upućujem vam srdačnu čestitku u povodu Uskrsa sa željom jačanja naše vjere u otkupljenje i spasenje.Neka nas duhovno ozračje najvećega kršćanskog blagdana potakne na jačanje zajedništva u promicanju dobra među ljudima, osnaživanju solidarnosti i međusobnog poštovanja”, stoji u čestitki hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari