Connect with us

Pregled

Damir Krstičević: Svoje poraze u ratu žele pretvoriti u pobjede u miru

Objavljeno

on

Gostujući u Dnevniku HRT-a ministar obrane Damir Krstičević govoreći o uhićenjima u Orašju rekao je kako im je cilj politička destabilizacija u Hrvatskoj kao i politička destabilizacija Hrvata u BiH.

Cilj je unijeti nemir među bivše pripadnike HVO-a. Hrvatska Vlada mora učiniti sve da zaštiti hrvatske nacionalne interese i Hrvate u BiH. Jamčim im da ćemo to učiniti, naglasio je.

Na pitanje strahuje li da bi mogao biti uhićen dođe li u BiH, Krstičević je rekao da strahuje kao i svaki normlan čovjek kao i svaki drugi branitelj. Ponosan sam na svoj ratni put.

Sretan sam jer sam sudjelovao u akcijama Južni potez i Maestral kojima smo donijeli mir BiH i na to sam ponosan.

Govoreći o konceptu domovinske sigurnosti, ministar je rekao da je to moderan sustav kao odgovor na nove ugroze, sustav koji će biti proaktivan i pipremiti Hrvatsku da bude brže, bolja i spremnija od onih koji joj predstavljaju prijetnju.

U sklopu koncepta je i tema arhiva. Krstičević je naglasio kako smo u procesu dijeljenja dokumentacije ušli nepromišljeno. U tim dokumentima ne stoji ništa sporno, no oni postaju opasni kad ih se vadi iz konteksta. Kad ih koriste oni koji svoje poraze u ratu žele pretvoriti u pobjede u miru.

Upitan za proračun, ministar je naveo podatak da je njegovo ministarstvo proračunom u  2016. godini ostalo bez 4 milijarde kuna. Izgubili smo 26 posto proračuna. Kad se pogleda sigurnosna situacija, postajemo svjesni da nam treba veće izdvajanje za obranu i za to ću se zalagati. To je ulaganje u našu sigurnost i prosperitet, istaknuo je Krstičević.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR