Connect with us

Politika

Damir Markuš kandidat Domovinskog pokreta za sisačko-moslavačkog župana

Objavljeno

-

Domovinski pokret u utorak je u Sisku predstavio svog kandidata na predstojećim lokalnim izborima za sisačko-moslavačkog župana, Damira Markuša.

Kako je na predstavljanju kandidata rekao potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, već u ovoj pripremnoj fazi pred izbore, mnogi će štošta obećavati, lagati biračima u oči, samo da bi izborili još jedan mandat, no lokalni su izbori prigoda da u Hrvatskoj od svibnja krenu promjene.

Najavio je kako će Domobranski pokret, kao treća po veličini stranka u Hrvatskoj, u nekoliko sljedećih tjedana predstaviti svoje kandidate na županijskim, gradskim i općinskim razinama. Dodao je kako će Domovinski pokret kandidirati ili svoje ljude ili će podržati kandidate koji su vrijedni pozornosti i jamče da će donijeti nužne promjene za opstanak našeg naroda na ovim područjima.

“Markuš je kandidat koji je za Hrvatsku dao sve, a od nje nije tražio ništa. Nakon potresa, prvi je otišao na Banovinu i još uvijek je tamo. Markuš je čovjek kojem vjeruje Domovinski pokret, vjeruju sve navijačke skupine čije donacije raspoređuje, podijelio je više od 1200 tona humanitarne pomoći i neće se zaustaviti. To je čovjek koji će biti novi župan i ja sam na to ponosan”, rekao je Škoro.

U svom prvom nastupu kao kandidat, Damir Markuš je napomenuo kako je Sisačko-moslavačka županija jedna od najsiromašnijih u našoj domovini, što se može zahvaliti svim dosadašnjim vladajućim strukturama.

“U našoj županiji vladaju centralizam, korupcija, nepotizam, sve najgore što može biti. Za to smo svi zajedno odgovorni, jer vi svi morate izaći na izbore, vi koji ne izlazite. Nije svejedno kome dati glas. Ovi svi dosadašnji nisu ga zaslužili, oni su nas doveli u ovo stanje i oni nas ne mogu izvući iz tog stanja, već nas dublje povući u ponor.”, kazao je Markuš, čiju su kandidaturu došli podržati dužnosnici Domovinskog pokreta.

Dodao je da su on i njegova zamjenica Ines Ilić ljudi “iz naroda” koji to “svaki dan dokazuju”.

Nakon Ivana Celjaka, kandidata HDZ-a i Daniela Bedaisa, nezavisnog kandidata s potporom SDP-a, Markuš je dosad treći javno predstavljeni kandidat za sisačko-moslavačkog župana. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari