Connect with us

Pregled

Damir Markuš – Kutina: Matić i Glavašević, napravili su toliko zla braniteljima (VIDEO)

Objavljeno

-

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=uf22rZFgVKA&feature=youtu.be” width=”760″ height=”460″]U večerašnjoj emisiji Bujica urednika i voditelja Velimira Bujanca gostovao je Damir Markuš – Kutina, vukovarski branitelj i dragovoljac HOS-a. Govorio je o oskvrnuću spomenika vukovarskom heroju, Imoćaninu Velimiru Đereku – Sokolu! Otkriva tko je razbio spomen ploču te zašto policija šuti, prenosi direktno.hr

[ad id=”93788″]

Kako komentirate ovaj čin, oskvrnuće i ismijavanje novinara?

Markuš: Imali smo čast biti pod njegovim zapovjedništvom i zato smatram da je ovo sramotno i za svaku osudu. A Ante Tomić… gdje je bio taj miš dok su braća iz Imotskog branili Vukovar. Ako je to satira onda je to sramota.

U Vukovaru je poginulo 220 Imoćana.

Markuš: Svaka čast svim tim momcima koji su branili Hrvatsku. Žao mi je što postoje ti kreteni koji se izruguju ljudima. Pozivam na bojkot kupovini tog lista.

U Vukovaru se po pitanju tog događaja se ništa konkretno nije dogodilo, zašto?

Markuš: Zanimljivo kako milicija u policiji ništa ne radi. Kako se brzo evidentira uništavanje ćirilične ploče, a ovo ne. Ne znam zašto ne rade svoj posao. Pozivam ministra Orepića do dođe u Vukovar.

Je li moguće da su počinitelji povezani s SDSS-om?

Markuš: Naravno da je. On (Pupovac) izravno potiče na mržnju.

Izvještava se o Frljiću, a šuti o napadu na Šandora.

Markuš: Policija je kriva za to, nemoguće je da se ne zna ništa o napadu na tog mladića. Pitam, kada će biti pretres kuća jer kad su svatovi to je mini rat. Igor Gilja, Saša Sabaduš, sjetimo se tih primjera. Nadam se da će pravda doći na svoje.

Kakva su vaša očekivanje od revizije slučaja Darka Pajičića?

Markuš:  Očekujem pravdu. Neka što prije riješe taj slučaj jer su branitelji sve nervozniji.

U emisiju se telefonski javila sestra poginulog Velimira Đereka-Sokola, Rajka Mikulić.

Što vas je motiviralo da idete s otvorenim pismom prema javnosti?

Mikulić: Nagnala me beskrajna ljubav prema bratu i svim poginulim braniteljima.

Što očekujete od nove vlasti?

Mikulić: Od nadležnih i MUP-a očekujem adekvatnu reakciju, jer sokol nije samo moj brat već je simbol obrane Vukovara. Moj brat je bio intelektualac i nije nikoga mrzio, samo je branio svoje. Iza sebe je ostavio urbane kukavice, mislim na sve koji se nisu odazvali u obranu svoje domovine.

Mikulić: Zadnji put sam čula brata prije odlaska u Vukovar. To je bilo na dan Svetog Ante kada sam ga vidjela zamišljenog. Tada mi je majka rekla da je znala da se više neće vratiti. Pozdravio se s prijateljima, ispovjedio se, mene je nazvao i rekao da odlazi u rat. Nazvao me i rekao – Sestro nema veze, netko mora. 30.11. sam ga zadnji put čula-sestro ovo je pakao, ostavili su nas na samilost. On je poklonio sebe za Hrvatsku.

Ante Tomić se u Jutarnjem listu rugao što je razbijena spomen ploča za vašeg brata.

Mikulić: O Tomiću je suvišno bilo što govoriti. On sam sebe najbolje opisuje kao dvorska luda koja zabavlja svog gospodara. Najveća je Hrvatska gnjida.

U emisiju se telefonski javio i novoizabrani ministar branitelja Tomo Medved.

Znate za pismo gospođe Mikulić, prošlo je tjedan dana od kad se nisu pronašli počinitelji, kako to komentirate?

Medved: Osuđujem vandalski čin i smatram da hrvatska policija mora žurno reagirati. To je nedopustivo jer se radi o junaku i čovjeku koji je simbol Vukovara.

Postoje spomenici o osobama koji su ubijali Hrvate, što će biti s time?

Medved: Na sve moguće načine ćemo štititi branitelje i Domovinski rat. Naglašavam tu odnos prema poginulim hrvatskim braniteljima, podizanje tih spomenika kroz niz konzultacija s braniteljima ćemo razmotriti što ćemo s time.

Čuo sam se s gospođom Mikulić i ponudio sam joj svu pomoć i stojim joj na raspolaganju. Sve obitelji branitelja imaju potporu.

Bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara, gospodin Sabo, bio je protivnik dizanja tog spomenika i Fred je to podržao kao i Glavašević.

Medved: Ovdje je novi pristup i nova politika. Ne želim komentirati prethodnike. Kroz svoj program pokazujem svoju viziju u radu ministarstva.

Stazić vam je zamjerio što ste sudjelovali u prosvjedu branitelja, bojite li se što će Stazić reći?

Medved: Ne, stojim iza svega što sam u životu činio. Prosvjed je potaknut zbog nezadovoljstva branitelja. U vrijeme prosvjeda sam bio zagovornik kvalitetnog dijaloga i tražili smo da se donesu zakonska rješenja, jer su dotadašnja bila na štetu ove populacije. Pokušavao sam doprinijeti uspostavi dijaloga, svjedoci smo da taj dijalog do danas nije uspostavljen.

Kako ocjenjujete ponašanje Matića i Glavaševića?

Markuš: Napokon jedan istinski branitelj na čelu ministarstva. Žao mi je ali mislim da se otac Bojana Glavaševića okretao u grobu zbog svega što je učinio. Ti likovi, Matić i Glavašević, napravili su toliko zla braniteljima, siguran sam da će ministar Medved ovo ispraviti. Želim istaknuti još jednog ministara koji odlično radi svoj posao, to je ministar Hasanbegović. U novom kurikulumu sam vidio da će se u lektirama čitati nešto od Ante Tomića, to treba odmah razmotriti.

Kako komentirate događaj u Splitu kada su zalili bojom spomenik HOS-ovcima? Policija zna tko su ali se ništa ne događa.

Markuš: I ne zaboravimo svastiku. Isti počinitelji. Svi naši barjaci, sve je legalno, nema repova iza nas. Isti smo kao Tigrovi. Ne vidim razloga zašto se to nama radi. Neka ostave nas i naše na miru.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-pXtqYot1is&feature=youtu.be” width=”760″ height=”460″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari