Connect with us

Politika

Damir Vanđelić: Neću se kandidirati za gradonačelnika Zagreba

Objavljeno

on

Foto: Hina

Privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić izvijestio je u srijedu kako neće biti HDZ-ov kandidati za gradonačelnika Zagreba na nadolazećim lokalnim izborima, ističući da je za Zagreb prioritetnija obnova nakon potresa.

“Sam sam donio odluku o tome što je prioritetnije za Grad Zagreb. Najveći problem građana u ovom trenutku je obnova, stoga su moja razmišljanja fokusirana na obnovu i ne razmišljam ni o čemu drugom”, rekao je Vanđelić nakon predstavljanja rada Fonda za obnovu.

Dodao je da potresna obnova, osim što će građanima riješiti probleme, ima potencijal da ubrza ukupno hrvatsko gospodarstvo koje bi od same obnove trebalo imati rast BDP-a do jedan posto godišnje.

“To je jako značajno i smatram da je to jedna od najvažnijih stvari koje možemo napraviti za ovaj grad”, rekao je Vanđelić, zahvalivši se svima koji su podržali njegovu eventualnu kandidaturu.

Također, smatra da u društvu nedostaje zajedništva. “U ovim teškim vremenima koja zahtijevaju od svih nas da napravimo napor da bi ljudima bilo bolje, ako ne sad, ne znam kada. Sada nam treba zajedništvo i nikakvo razdvajanje”, rekao je Vanđelić.

Poručio je da o ostalome nije džentlmenski razgovarati te da se privatni razgovori tiču njega i osoba s kojima je razgovarao. Na daljnja pitanja o kandidaturi neće odgovarati.

U medijima se govorilo kako bi Vanđelić mogao biti HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima. Ipak, Vanđelić je potvrdio da se neće kandidirati, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će HDZ o svim svojim kandidatima na lokalnim izborima odlučiti u sljedećim tjednima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari