Connect with us

Hrvatska

Dan branitelja grada Zagreba, 30. svibnja

Objavljeno

-

Dan branitelja grada Zagreba obilježava se 30. svibnja, a cilj mu je odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata te svim hrvatskim braniteljima koji su iz Zagreba otišli na ratišta diljem Hrvatske.

U povodu obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba, u četvrtak, 30. svibnja, u 10 sati, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem položit će na Mirogoju i Krematoriju vijence i zapaliti svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Vijenci će redom biti položeni na Spomen-obilježje Glas hrvatske žrtve – Zid boli, na Središnji križ u Aleji branitelja, na grob prvog hrvatskog ministra obrane Gojka Šuška, na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Domovinskog rata – Kenotaf na Krematoriju.

U podne će u crkvi sv. Marka biti služena misa za poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, na kojoj će biti i zagrebačko izaslanstvo.

Nakon mise, u 13,30 sati, u palači Dverce će gradonačelnik Bandić, već tradicionalno, primiti zapovjednike zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnike udruga grada Zagreba iz Domovinskog rata.

Gradski ured za branitelje osigurao je prijevoz autobusom za svečano polaganje vijenaca na Mirogoju, te za misu u crkvi sv. Marka.

HVIDR-a grada Zagreba pozvala je sve svoje članove da dođu i uveličaju svečano obilježavanje Dana branitelja Grada Zagreba.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari