Connect with us

Hrvatska

Dan grada Zadra

Published

on

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu u petak je u Zadru obilježen Dan grada i blagdan sv. Krševana, a čestitajući Zadranima njihov dan, izaslanik premijera Andreja Plenkovića   ministar turizma Gari Cappelli poručio je kako je to grad sretnih ljudi koji mu daju život i dušu.

“Budite ponosni što živite u ovako predivnom gradu. Sve priče na kraju se svode na čovjeka, a bez zadovoljnog čovjeka nema ni uspješnog turizma. Samo na zadarskom području boravilo je dva milijuna turista koji su ostvarili 14,5 milijuna noćenja, što je rast od šest posto, rekao je ministar turizma  Cappelli.

Kako je istaknuo, jedan od najpopularnijih svjetskih turističkih vodiča Lonely Planet uvrstio je Zadar u top deset svjetskih odredišta,  “što također govori da je Zadar danas živahna kozmopolitska destinacija sa svim predispozicijama za uspješan razvoj šireg područje grada koje ima potencijala da se nametne kao vodeća destinacija avanturističkog turizma u Hrvatskoj. Tu je i potencijal zdravstvenog, eno-gastronomskog i nautičkog turizma, istaknuo je Cappelli.

Nabrajajući uspjehe u prošlih godinu dana, gradonačelnik Zadra Branko Dukić podsjetio je na mnoge započete razvojne programe, poput projekta odvodnje, projekta poticajne stanogradnje te uspješno korištenje EU fondova, Također je istaknuo Centar Mocire za osobe s poteškoćama u razvoju za koji se sljedećeg tjedna otvara natječaj.

“Sa Zadarskom nadbiskupijom krećemo u realizaciju projekta katoličke osnovne škole s pravom javnosti u naselju Novi Bokanjac vrijednom 50 milijuna kuna. Obveza je Grada da i dalje radi na  prosperitetu građana, a najveća odgovornost je na gradonačelniku. Oporba je tu da kritizira, jer i to pridonosi demokraciji i razvoju, ali građani nas nisu birali da rušimo nego da gradimo, rekao je gradonačelnik Dukić.

Istaknuo je da samo stabilnost i zajedništvo donose napredak, “što se pokazalo točnim i kad smo se ujedinili zbog lanjske poplave, kao i u sretnim trenucima ovoga ljeta kad se naša nogometna reprezentacija popela na vrh svijeta.”  Gradonačelnik Dukić  je poručio Zadranima da uvijek budu pozitivni, hrabri i svjesni svojih  mogućnosti.

Na kraju svečanosti dodijeljena su godišnja priznanja i nagrade. Počasnim građaninom Zadra proglađen je Luka Modrić, a nagrade za životno djelo dobili su  glumica Jasna Ančić i poduzetnik Željko Uzelac.  Nagrade Grada Zadra dobili su, među ostalim, montažer, redatelj i novinar Miljenko Dujela, tvrtka Cromaris d.d. Zadar, povjesničarka umjetnosti Antonija Mlikota, nogometaši Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dominik Livaković te jedriličari Šime i Mihovil Fantela.

(Hina)

 

Gotovina: Luka Modrić primjer je da ništa nije nedostižno

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari