Connect with us

Naši u svijetu

Dan Hrvatske baštine – Život se vraća među hrvatsku zajednicu u Sydneyu

Objavljeno

-

FOTO: Domovina/Naslovnica/Isječak

Dan Hrvatske baštine koji je proslavljen u Hrvatskom katoličkom centru “Sv. Nikole Tavelića” u St. John’s Parku, bio je svojevrsna naznaka dolaska normalnih vremena nakon koronavirusa, piše tjednik Domovina.

Sveta misa služena je u dvorištu crkve bez ikakvih ograničenja, razmaka i maski, a nakon dugo vremena (skoro godinu i pol) čuli smo: “Pružite znak mira jedni drugima”, pa su se mnogi i rukovali.

Dan Hrvatske kulturne baštine ove godine premješten je za prvu nedjelju u lipnju, bez cvjetnih aranžmana koje bi uređivale pojedine grupe, klubovi i udruge, što je također bio danak koronavirusa. No, uobičajeni piknik nakon mise u dvorištu crkve nije izostao.

Uz tradicionalnu ponudu pečene janjetine, odojka i ćevapa, bilo je i izvrsnog gulaša, pečenog kestena i domaćih kolača. Uz živu glazbu i nastup folklornog društva “Linđo”, izabrane su i prigodnim nagradama darovane najljepše nošnje koje su pojedini prisutni odjenuli, pokazujući tako bogatstvo običaja iz raznih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Uz dobru hranu i prijateljsko druženje po lijepom sunčanom, ali i malo prohladnom zimskom vremenu, održano je uz pjesmu, ples i kolo još jedno prisjećanje i obilježavanje bogatstva hrvatske baštine koju svi mi i na kraju svijeta njegujemo i nosimo u srcima, javlja Domovina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari