Connect with us

Komentar

Danas je RH gladna Tuđmanove odlučnosti

Published

on

autor: Damir Kukavica (ulje na platnu)

Prije desetak dana objavio sam tekst “Hrvatska je dezorijentirana jer vlast nema autoriteta”. Nekoliko dana poslije objavljeni su “porazni” rezultati istraživanja koji kažu kako je “ne tako daleke 1999. svaki deseti Hrvat podržavao… ideju da zemlju vodi ‘moćni vođa koji se ne osvrće na vladu i izbore’, da bi danas broj takvih porastao gotovo četverostruko”. No nisu porazni ti rezultati nego politike zbog kojih građani tako misle.

Od 2000. godine nijedna vlast nije imala nacionalni autoritet koji bi bio izraz autoriteta hrvatske države. Za sve vlasti autoritet je bila Europska unija kojoj smo rasprodali najveća nacionalna bogatstva dok je zemlja bila prepuštena razularenosti korupcije i drugih nepodopština.

A ne zaboravimo – za ulazak Hrvatske u EU glasovalo je manje od 30 posto ukupnog broja birača.

Činjenica da je broj onih koji podupiru ideju da zemlju vodi “moćni vođa” porastao četverostruko točno od Tuđmanove smrti do danas pokazuje među ostalim žal za vremenom prvog hrvatskog predsjednika koji se nikome u Europi i svijetu nije ulizivao kao njegovi nasljednici na Pantovčaku i u Banskim dvorima. Ako je možda Hrvatska Tuđmanom bila zasićena, za njim je danas gladna.

Milan Ivkošić / Večernji List

 

3. siječnja 2000. Izbori – 11 dokaza kako su SDP, HNS i Stipe Mesić uništavali Hrvatsku!

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari