Danas je ‘tužni ponedjeljak’, najdepresivniji dan u godini

5
Jeste li znali da je treći ponedjeljak u siječnju službeno najdepresivniji dan u godini? Vrijeme je očajno, vaše financijsko stanje ne baš dobro nakon novogodišnjih troškova, a odluka o novogodišnjoj dijeti i držanje zacrtanog režima prehrane ne idu baš po planu.

Nije ni čudo što se osjećate tako. Ipak, ako vas imalo tješi – niste jedini. Danas je “tužni ponedjeljak”, najdepresivniji dan u godini.

Ovaj je dan 2005. godine ustanovio akademik Cliff Arnell, uzevši u obzir mnoštvo faktora koji bi nas mogli deprimirati, poput stanja na bankovnom računu, vremena, stope razvoda i sl.

Od tada su istraživači pratili milijune twitova na Twitteru, te otkrili kako se na ovaj dan broj negativnih postova poveća za čak pet puta.

Siječanj je također tradicionalno najpopularnije vrijeme za razvode.

“Prvi ponedjeljak kad se djeca vraćaju u školu inače je dan kad ljudi najviše traže razvod braka. Najčešće to odgađaju zbog Božića i novogodišnjih praznika, a na početku siječnja im je gužva jer su opterećeni realizacijom novogodišnjih odluka”, pojašnjava odvjetnik Warner Goodman.
Pogled.ba

facebook komentari

 • Agromentum

  Kako ne igraju danas Hrvatska – BiH da se Nikšiću poklopi.

 • peppermintt

  Pokreni se, nasmiješi se, opusti se , prestani vjerovati u nametnute stereotipe :9
  ajmo malo glazbe vidi ovaj ritam Vigora wwohhouuuuu

 • peppermintt

  moga bi bit hafifan skroze večeras:))
  kako ono ide ona sevdalinka: kaharli sam večerala nisam ..:)))

 • Herceg-Bosna

  kakva depresija, oslobodi bože,,,

 • Gost

  Nekom je svaki dan depresivan posebice ako se prepusti sivilu,monotoniji,životnim problemima,no važno je sve to znati i uspjeti okrenuti na pozitivno,činjenica je da kroz dan imamo loših trenutaka,ali ne treba im se prepuštati:))