Connect with us

Danas nije 16. godišnjica Jutarnjeg lista?

Published

on

Naravno, Jutarnji list ne postoji samo 16 godina, dakle, danas im nije, kako se hvale, godišnjica, ili obljetnica, kako to već žele zvati u tiskovini legalnog ratnog profitera, Ninoslava Pavića. Naime, oni slave obljetnice, dok na godišnjicama piju.

Danas, 6.travnja, na dan kada je nacistička Njemačka krenula u pohod na Beograd i ondašnju Kraljevinu Jugoslaviju, tek je godišnjica ‘novog Jutarnjeg lista’, postojao je Jutarnji list  godinama prije rođenja ozloglašenog Sanaderovog bivšeg jarana, već spomenutog Nine Pavića.  Jutarnji list, kao monarhističko sranje, je izlazio i za vrijeme napada Hitlera na Jugoslaviju. Međutim, recimo kako je danas tek formalna godišnjica, radi se o tiskovini koja je u tih 16 godina višestruko osramotila hrvatsko novinarstvo, koja je svojim nakaradnim, ponekad i fašističkim, bljezgarijama u očaj bacila većinu hrvatskih građana, posebice branitelje, one koji se nisu poput gazde Pavića skrivali i bogatili tijekom Domovinskog rata.

DCIM100MEDIADovoljno je reći Davor Butković, njemu je, kao neobrazovanom srednjoškolcu, uspjelo ono što nikome u Hrvatskoj nije, izmišljao je intervjue, objavljene u Jutarnjem listu, objavljivao je lažne ankete, također u Jutarnjem listu, inače, on je osuđeni klevetnik, dakle, uz činjenicu da je bio spin doktor Ive Sanadera i propagandist kleptomanskog režima spomenutog političara, Butković je dokazani lažljivac, nije jedini u spomenutoj tiskovini, koja se može pohvaliti s nekoliko vrhunskiH ljubitelja alkohola. I dok Bule pije šampanjac, kao što je to činio na račun hrvatske sirotinje dok se oblokavao sa Sanaderom, Židak i Dežulović piju što god stignu, oni su puno skromniji, Dežulović se priženio u Beogradu tako da su njegove avanture vezane uz podnapitost uglavnom nepoznate, no, zato se o Židakovim pubovima itekako puno zna, o njemu ponešto zna i Zdravko Mamić, koji je ne tako davno gazdu Pavića proglasio ‘najvećim kriminalcem u državi.’ Je li to bio Mamićev labuđi pjev?

Jutarnji list može se pohvaliti da u svojim redovima ima, kako rekosmo, autore nekoliko fašističkih pamfleta, Snježanu Pavić, Jelenu Lovrić, koja je svojedobno, barem ako je vjerovati Miloševićevom medijskom promotoru, Miroslavu Lazanskom, zvala ubojice na naše roditelje, tenkove JNA na hrvatske branitelje. Vjerujemo da je svima poznat fašistički pamflet Snježane Pavić objavljen, pa povučen, u Jutarnjem listu nekoliko minuta prije izricanja pravomoćne presude hrvatskim generalima, Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Uz Butkovića, Mladena Plešea, navodno bivšeg suradnika UDB-e, dakle, zločinačke i koljačke organizacije, Miljenka Jergovića, recimo da je Jelka Lovrić bila najvjerniji pionir aktualnog stanovnika Remetinca, već spomenutog Sanadera. Jedina je ‘novinarka’ koja se Sanaderu zaklela na vječnu ljubav. Kad smo već kod navodne 16. godišnjice Jutarnjeg lista recimo da se u tih 16 godina puno toga dogodilo, između ostaloga, gazda Pavić završio je na dvodnevnom zatvorskom tretmanu, nažalost, brzo ga pustilo iz pritvora, međutim, protiv gazde se navodno vodi nekoliko istraga, između ostalih i ona glede Slobodne Dalmacije koja je pala nakon nježnih zagrljaja polugolih Sanadera i Pavića na jahti ‘Malo vitra’, nažalost, niti jedan transkript nije objavljen koji bi nam možda mogao pokazati kako je i na koji način opljačkana Hrvatska u posljednjih desetak godina. Jutarnji list može se pohvaliti s nekoliko izuzetnih i osuđenih talenata, primjerice, dokazani lažljivac, Drago Hedl, čije žrtve u komunističkom režimu još nisu dobile odgovarajuću satisfakciju, inače, Hedl je autor fašističkog pamfleta u kojem je, vjerojatno neuračunljiv, izjednačio Branimira Glavaša i notornog zlikovca, danas pokojnog, Arkana. Posebno je zanimljiv slučaj sa sarajevskim dezerterom, Miljenkom Jergovićem, koji je bio veliki Sanaderov fan, nije indiferentan ni prema Draži Mihailoviću, što je posljedica činjenice da je prije raspada Jugoslavije posjećivao neke nacističke derneke, očito kako je itekako talentiran ovaj bosansko-hercegovački pisac koji je vlastiti grad ostavio na cjedilu pobjegavši u Tuđmanovu Hrvatsku.

Jutarnji list dočekivao je jugoslavenske kraljeve, uspio dočekati poglavnika NDH, nakon čega je, kao projugoslavenski list, ugašen, Tito ih nije uskrsnuo, vratili su u Tuđmanovoj Hrvatskoj, u dvadesetak godina hrvatske demokracije najviše su voljeli Sanadera – s razlogom, Milanoviću bi morali podići spomenik s obzirom da bi bez predstečajnih nagodbi, legalne pljačke hrvatske sirotinje, odavno bankrotirali. Priča o mračnom hrvatskom novinarstvu nije jednostavna, nažalost, ona je vječna. Nino Pavić, gazda Jutarnjeg lista, svojedobno je novinare nazvao govnima. Je li imao pravo?

tinolovkanews.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari