Pratite nas

Danas nije 16. godišnjica Jutarnjeg lista?

Objavljeno

na

Naravno, Jutarnji list ne postoji samo 16 godina, dakle, danas im nije, kako se hvale, godišnjica, ili obljetnica, kako to već žele zvati u tiskovini legalnog ratnog profitera, Ninoslava Pavića. Naime, oni slave obljetnice, dok na godišnjicama piju.

Danas, 6.travnja, na dan kada je nacistička Njemačka krenula u pohod na Beograd i ondašnju Kraljevinu Jugoslaviju, tek je godišnjica ‘novog Jutarnjeg lista’, postojao je Jutarnji list  godinama prije rođenja ozloglašenog Sanaderovog bivšeg jarana, već spomenutog Nine Pavića.  Jutarnji list, kao monarhističko sranje, je izlazio i za vrijeme napada Hitlera na Jugoslaviju. Međutim, recimo kako je danas tek formalna godišnjica, radi se o tiskovini koja je u tih 16 godina višestruko osramotila hrvatsko novinarstvo, koja je svojim nakaradnim, ponekad i fašističkim, bljezgarijama u očaj bacila većinu hrvatskih građana, posebice branitelje, one koji se nisu poput gazde Pavića skrivali i bogatili tijekom Domovinskog rata.

DCIM100MEDIADovoljno je reći Davor Butković, njemu je, kao neobrazovanom srednjoškolcu, uspjelo ono što nikome u Hrvatskoj nije, izmišljao je intervjue, objavljene u Jutarnjem listu, objavljivao je lažne ankete, također u Jutarnjem listu, inače, on je osuđeni klevetnik, dakle, uz činjenicu da je bio spin doktor Ive Sanadera i propagandist kleptomanskog režima spomenutog političara, Butković je dokazani lažljivac, nije jedini u spomenutoj tiskovini, koja se može pohvaliti s nekoliko vrhunskiH ljubitelja alkohola. I dok Bule pije šampanjac, kao što je to činio na račun hrvatske sirotinje dok se oblokavao sa Sanaderom, Židak i Dežulović piju što god stignu, oni su puno skromniji, Dežulović se priženio u Beogradu tako da su njegove avanture vezane uz podnapitost uglavnom nepoznate, no, zato se o Židakovim pubovima itekako puno zna, o njemu ponešto zna i Zdravko Mamić, koji je ne tako davno gazdu Pavića proglasio ‘najvećim kriminalcem u državi.’ Je li to bio Mamićev labuđi pjev?

Jutarnji list može se pohvaliti da u svojim redovima ima, kako rekosmo, autore nekoliko fašističkih pamfleta, Snježanu Pavić, Jelenu Lovrić, koja je svojedobno, barem ako je vjerovati Miloševićevom medijskom promotoru, Miroslavu Lazanskom, zvala ubojice na naše roditelje, tenkove JNA na hrvatske branitelje. Vjerujemo da je svima poznat fašistički pamflet Snježane Pavić objavljen, pa povučen, u Jutarnjem listu nekoliko minuta prije izricanja pravomoćne presude hrvatskim generalima, Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Uz Butkovića, Mladena Plešea, navodno bivšeg suradnika UDB-e, dakle, zločinačke i koljačke organizacije, Miljenka Jergovića, recimo da je Jelka Lovrić bila najvjerniji pionir aktualnog stanovnika Remetinca, već spomenutog Sanadera. Jedina je ‘novinarka’ koja se Sanaderu zaklela na vječnu ljubav. Kad smo već kod navodne 16. godišnjice Jutarnjeg lista recimo da se u tih 16 godina puno toga dogodilo, između ostaloga, gazda Pavić završio je na dvodnevnom zatvorskom tretmanu, nažalost, brzo ga pustilo iz pritvora, međutim, protiv gazde se navodno vodi nekoliko istraga, između ostalih i ona glede Slobodne Dalmacije koja je pala nakon nježnih zagrljaja polugolih Sanadera i Pavića na jahti ‘Malo vitra’, nažalost, niti jedan transkript nije objavljen koji bi nam možda mogao pokazati kako je i na koji način opljačkana Hrvatska u posljednjih desetak godina. Jutarnji list može se pohvaliti s nekoliko izuzetnih i osuđenih talenata, primjerice, dokazani lažljivac, Drago Hedl, čije žrtve u komunističkom režimu još nisu dobile odgovarajuću satisfakciju, inače, Hedl je autor fašističkog pamfleta u kojem je, vjerojatno neuračunljiv, izjednačio Branimira Glavaša i notornog zlikovca, danas pokojnog, Arkana. Posebno je zanimljiv slučaj sa sarajevskim dezerterom, Miljenkom Jergovićem, koji je bio veliki Sanaderov fan, nije indiferentan ni prema Draži Mihailoviću, što je posljedica činjenice da je prije raspada Jugoslavije posjećivao neke nacističke derneke, očito kako je itekako talentiran ovaj bosansko-hercegovački pisac koji je vlastiti grad ostavio na cjedilu pobjegavši u Tuđmanovu Hrvatsku.

Jutarnji list dočekivao je jugoslavenske kraljeve, uspio dočekati poglavnika NDH, nakon čega je, kao projugoslavenski list, ugašen, Tito ih nije uskrsnuo, vratili su u Tuđmanovoj Hrvatskoj, u dvadesetak godina hrvatske demokracije najviše su voljeli Sanadera – s razlogom, Milanoviću bi morali podići spomenik s obzirom da bi bez predstečajnih nagodbi, legalne pljačke hrvatske sirotinje, odavno bankrotirali. Priča o mračnom hrvatskom novinarstvu nije jednostavna, nažalost, ona je vječna. Nino Pavić, gazda Jutarnjeg lista, svojedobno je novinare nazvao govnima. Je li imao pravo?

tinolovkanews.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Hercegovačka noć: Hercegovci u Chicagu prikupljali novac za RTV Herceg-Bosne

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Moja BiH / Hercegovačka noć u Chicagu

Hercegovačko društvo u Chicagu održalo je u subotu zajedničku večer na kojoj su prikupljena sredstva za novu Radioteleviziju Herceg-Bosne.

Naime, ovo društvo je utemeljeno još 2015. godine, a idejni začetnici tada nisu ni slutjeli kakav će biti odaziv, pa je na prvu večer umjesto 250 gostiju za koliko su bili spremni, došlo njih čak 420.

”Bili smo iznenađeni. Sada je puno lakše jer smo probili led. Isključivo radimo humanitarne akcije u dogovoru s našim franjevcima”, rekao je Stanko Šego, predsjednik Hercegovačkog društva.

Ovogodišnji program bio je raznovrstan. Djeca iz hrvatskih škola u Chicagu otplesala su nekoliko kola, guslar Blago Planinić izveo je svoju točku, a fra Lovro Šimić okupljene je zabavio predstavom.

Ipak, nije nedostajalo okusa, ali ni zvuka iz domovine… ”Hrana je isključivo s naših starih prostora, poput sarme sa suhim rebrima, pršutom… Dolaze nam naši glazbeni sastavi iz svih dijelova Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. A planovi su i dalje isti – pomagati najpotrebnijima u domovini”, zaključio je predsjednik Šego, javlja Moja BiH.

Foto: Moja BiH / Hercegovačka noć u Chicagu

Foto: Moja BiH / Hercegovačka noć u Chicagu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Migranti s Vučjaka u BiH prevezeni prema Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Sedam autobusa u kojima su bili ilegalni migranti napustilo je u utorak kasno poslije podne dosadašnji logor Vučjak kod Bihaća zaputivši se ka Sarajevu kako bi na novu lokaciju prevezli nekoliko stotina osoba kojima će biti osigurani prikladni uvjeti za smještaj u zimskom razdoblju.

Sužbene potvrde o broju ilegalnih migranata koji su tijekom dana izmješteni iz dosadašnjeg logora Vučjak nisu dostupne no ranije je najavljeno kako je planirano prebacivanje do 350 osoba.

Novinari koji evakuaciju migranata prate s pristojne udaljenosti jer im ulazak u sam logor nije dopušten opazili su kako su nakon odlaska kolone punih autobusa ka Vučjaku prošla još tri prazna autobusa pa bi konačna brojka evakuiranih mogla biti do 500.

Ministrica zdravstva Unsko-sanske županije Nermina Ćemalović novinarima je izjavila kako su liječnici bili spremni intervenirati u slučaju potrebe no to tijekom dana nije bilo nužno.

“Sve je pod kontrolom”, kazala je Ćemalović.

Migranti koji su tijekom dana izmješteni s Vučjaka trebali bi biti prevezeni u prihvatni centar u vojarni Ušivak kod Hadžića, dvadesetak kilometara južno od Sarajeva.

Tamo se već nalazi nekoliko stotina ilegalnih migranata no u tom objektu postoje uvjeti za smještaj i većeg broja osoba.

Migranti koji su boravili na Vučjaku trebali bi ostati u Hadžićima dok se za smještaj ne osposobe objekti u krugu bivše vojarne u obližnjem Blažuju kamo će biti naknadno premješteni. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari