Connect with us

Pregled

Danas u Obrovcu nije bilo glasača iz Srbije

Objavljeno

on

Ponovljeni su izbori u Bilišanima kod Obrovca, glasačkome mjestu koje su obilježili velik dolazak glasača iz Srbije, ali i svjedočenje Srba o navodnoj kupnji glasova.

Odaziv do 16.30 bio je 20,3 posto, odnosno na biralište je izišlo tek 96 osoba, neusporedivo manje u odnosu na prošlu nedjelju, javlja HRT

Današnja izborna nedjelja u Bilišanima tek blijeda slika one prošle. Autobusa i osobnih automobila iz Srbije nije bilo. Glasovali su jedino oni koji ovdje i žive, a takvih je tek 80 od ukupno njih 470 s biračkog popisa.

Zbog izbornog inženjeringa zaiskrilo je u srpskoj zajednici, između dvije srpske liste, nezavisne i one SDSS-a. Međusobne optužbe pljušte sa svih strana. SDSS-ov čelnik Stanko Mijić ne staje na svojim sunarodnjacima. Tvrdi da je povezana nezavisna lista i kandidat za gradonačelnika Ivan Matić.

Matić pak kaže kako Stanku Mijiću nije dovoljno što je posvađao Srbe na ovom području nego, kako kaže, sad pokušava posvađati i ostale dionike političkog života grada Obrovca i to mu nikako ne ide na čast.

DORH istražuje cijeli slučaj. Svjedoci su svoje rekli, i to javno. Dok čelnik SDSS-a proziva sve druge, njega terete putnici iz autobusa.

A tko su doista naručitelji i platiše tek treba otkriti.

Glasači iz Srbije odbili napustiti Hrvatsku dok im se ne plati za glasovanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR