Connect with us

Kronika

Danas oni, sutra mi, vi – Zapečaćen Medijsko informativni centar

Objavljeno

on

Tvrtka Medijsko informativni centar d.o.o. u svome sastavu ima nekoliko portala od kojih je vodeći po čitanosti 034portal.

034portal je počeo sa radom 21. ožujka 2011. godine kao projekt nekoliko mladih entuzijasta i vrlo brzo se probio na tržištu kao najčitaniji lokalni portal u Republici Hrvatskoj.

Danas  portal čita više od 50 tisuća ljudi iz naše županije, države pa čak i iz najudaljenijih nam djelova svijeta. Prosječan dnevni broj sesija penje se iznad 20 tisuća a na facebooku nas prati više od 31 800 korisnika.

Proteklih dana nas je posjetila inspekcija rada, ne jedan inspektor već tri, koji su utvrdili da jedan novinar radi po Ugovoru o djelu do sada ukupno 38 dana, za što nam je izrečeno rješenje u kojem stoji da moramo tog novinara prijaviti na ugovor o radu i platiti 30 tisuća kuna kazne, inače će nam zapečatiti poslovni ured.

Smatramo da izrečena kazna nije primjerena učinjenom prekršaju, ako je do prekršaja uopće i došlo.

Poznavajući dinamiku rada portala upoznati smo sa činjenicom da u Republici Hrvatskoj s takvim ugovorom radi ogroman broj novinara.

Naravno, kaznu nismo platili i danas su nam inspektori zapečatili ured.

Začuđujuća činjenica je da upravo u predizborno vrijeme, najčitaniji medij Požeštine posjećuje inspektorat rada i pečati ured.

Kome je u interesu, odnosno kojoj političkoj opciji, u ovo vrijeme zaustaviti naše objave, možemo samo pretpostavljati jer ovo nije prvi put da smo osjetili političku čizmu na našem vratu kako bi zaustavili iznošenje po njih nepovoljnih činjenica.

Hoće li i na koji način ovaj medij koji je do sada bio vrlo omiljen lokalnoj publici preživjeti, ostaje da vidimo u daljnjem sudskom postupku koji slijedi.

Sigurno je jedno a to je da ćemo se za slobodu medija boriti do kraja svim raspoloživim nam sredstvima i nitko nas u tome neće zastrašiti, stoji u priopćenju koje je objavilo uredništvo ovoga portala!

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari