Connect with us

Događaji

Danas pokop 133 žrtve jugo komunističkih zločina!

Objavljeno

-

Promo fotografije: Ministarstvo branitelja RH

Svjedoci tvrde da ih je bilo oko četiri tisuće, što domobrana, što vojnika Vermahta, uglavnom Folksdojčera iz tzv. „Plave divizije“.

Uhvaćeni su u povlačenju prema austrijskoj granici. I koncem svibnja 1945. pobijeni na širem području Brdovca, te u nizu sela protegnutih kada se od Zaprešića krene prema slovenskoj granici.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja objavila je svojedobno da je koncem siječnja 2021. provela terensko istraživanje na preko 2400 četvornih metara u tom kraju te da je na lokaciji Prudnice u općini Brdovec pronašla posmrtne ostatke žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Kada vremenski uvjeti postanu pogodniji, poručili su u Ministarstvu branitelja, krenut će se s drugom fazom: ekshumacijom posmrtnih ostataka.
Da operativnim trudom Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda nije savjesno obavljena ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava partizanskih zločina, danas ne bi imali ukop posmrtnih ostataka ratnih zarobljenika koji su smaknuti mimo svakog običajnog ratnog prava.

Sve druge insinuacije koje se pojavljuju o navodnom zataškavanju jugo komunističkih zločina dolaze od poraženih „desničara“ koji na tom planu nisu učinili baš ništa, a danas optužuju Hrvatsku vladu i „režim“ za navodno zataškavanje pokraj živog dokaza da zataškavanja nema. Ni jedna vlada Republike Hrvatske do sada nije učinila toliko koliko je učinila ova u potrazi za žrtvama komunističkog režima i u potrazi za nestalima u Domovinskom ratu.

Ostrašćenih poziv, da se vermahtovim vojnicima i Folksdojčerima iz Plave divizije pripremi komemoracija na najvišem državnom nivou, jedna je od žešćih provokacija „pijanih“ desničara. Pravo je pitanje zašto na tu komemoraciju nisu pozvali Angelu Merkel, ili predstavnike vlasti iz Njemačke?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari