Connect with us

Kronika

Danas se navršava 21 godina od stradanja i egzodusa Hrvata Bugojna

Published

on

I nakon 21 godine nije do kraja rasvijetljena sudbina nestalih bugojanskih Hrvata

Danas se navršava 21 godina od stradanja bugojanskih Hrvata. Tim povodom, položeno je cvijeće na Spomen križ na gradskom katoličkom groblju Sultanovići i, u crkvi Sv. Ante Padovanskog, služena sveta misa.

bugojno stadion Egzodus Hrvata dogodio se 1993., kada su krenuli u nepoznato. 550 Hrvata prošlo je kroz logor Stadion, dvadeset hrvatskih vojnika još se vode kao nestali, od kojih je za 21 godinu pronađen samo jedan.

Nepoznata je, također, sudbina 14 hrvatskih civila. Pronađene su i identificirane dvije osobe. Sedam Hrvata je ubijeno prilikom pokušaja bijega iz Bugojna, za što nitko nije odgovarao.

S obzirom da je već godinama stanje po tom pitanju nepromijenjeno, Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO HB Bugojno apeliramo apelira na nadležne institucije da ozbiljnije i s puno više empatije pristupe rješavanju ovog problema.

LOGORI-ZATVORI-SABIRNI CENTRI U KOJIMA SU NEKE POSTROJBE ABiH I DRUGE STRUKTURE MUSLIMANSKE VLASTI DRŽALI ZATOČENE HRVATE:

logori bugojno

Obveza preživjelih je, navodi se u priopćenju koordinacije, da njeguju sjećanje na sve nevine žrtve, kao i da novim generacijama prenose istinu o stradanju Hrvata./HMS/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari