Connect with us

Hrvatska

Danas Thompson na Poljudu

Objavljeno

-

Danas u 0.01 krenula je prodaja ulaznica za veliki Thompsonov koncert na Poljudu, 30.06.2013. Ovim koncertom Thompson započinje novu turneju na krilima uspjeha albuma “Ora et labora”, koji je već 6 tjedana zaredom najprodavaniji album u Hrvatskoj i najtraženije hrvatsko izdanje u svijetu. Karte za koncert koji će bez sumnje glazbeno i produkcijski biti najzahtjevniji i najbolji dosad od sada se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i to po cijenama:

* tribina sjever: 50 kn
* travnjak: 70 kn
* tribina istok i zapad: 100 kuna

Thompson o koncertu na Poljudu: Splitu ćemo pružiti spektakl!

Ovim koncertom na Poljudu počinjemo turneju “Ora et labora” i zaista nam je veliki izazov napraviti ovakav koncert. Dat ćemo sve od sebe, kao što su ljudi iz menadžmenta i tehnike dali sve od sebe da napravimo spektakl. Sve se odvija u najboljem redu, i htio bih da tako i završi – kazao je Marko Perković Thompson najavljujući koncert koji će u nedjelju, s početkom u 21 sati, održati na poljudskom stadionu.

Tomislav Mrduljaš, čelni čovjek Dalmacija koncerta, organizator Thompsonovog koncerta, istaknuo je da će Split u nedjelju vidjeti dosad nezapamćeni spektakl:

– Napravit ćemo spektakl u Splitu, kakav ovaj grad zaslužuje, bit će ovo  koncert za pamćenje. Što se tiče interesa, on je stvarno izuzetno velik. Predstavit ćemo jednu vrhunsku produkciju, bit će to pravi rock spektakl.  Prema tome,  ni strani izvođači koji su dosad bili ovdje, nisu doveli ovakvu produkciju, koju ćemo prikazati u nedjelju. Dakako, drago mi je što će to biti početak turneje Marka Perkovića Thompsona, koju je će započeti baš na Poljudu – istaknuo je Mrduljaš.

Datum koncerta nema veze s ulaskom u EU

Upitan je li 30. lipnja, dan uoči ulaska  Hrvatske u Europsku uniju namjerno izabrao kao datum svog koncerta, Thompson je zanijekao:
– Ovaj datum nije izabran namjerno, zna to i Tomislav Mrduljaš, koji je pregovarao s Hajdukom. Taj termin nam je otvorio Hajduk kao jedini mogući, i mi smo ga prihvatili. Taj datum je dogovoren još prije dva mjeseca – kazao je Thompson, što je potvrdio i Tomislav Mrduljaš.

Donacije KBC-u Split i Hajduku

Čelni čovjek Dalmacija koncerta je potvrdio i već najavljene donacije:

– Od Grada smo dobili stadion na raspolaganje, ali znajući kompletnu situaciju, rekli smo da svojevoljno dajemo 100.000 kuna Hajduku. Također, donirat ćemo određena sredstva KBC-u Split, sve to je išlo s naše strane samoinicijativno, a nitko nam to nije uvjetovao – istaknuo je Mrduljaš.

– Želio bih naglasiti kako poljudski stadion nismo dobili ništa drugačije nego bilo koji hrvatski izvođač, od klapa na Poljudu do bilo kojih hrvatskih izvođača. Dakle, Marko Perković Thompson ni u jednom segmentu ugovora nije dobio povoljnije stadion nego bilo koji hrvatski izvođač – kazao je Zdravko Barišić, menadžer Marka Perkovića Thompsona i producent koncerta.Turneja “Bilo jednom u Hrvatskoj” je počela spektakularnim koncertom na Maksimiru, u Zagrebu. Markova želja od početka rada na albumu “Ora et labora” je bila da ona krene iz Splita, s Poljuda. Mogu potvrditi da će ovaj koncert sigurno biti još ljepši i bolji od posljednjeg Markovog na Poljudu. Prije svega, jer će produkcijski biti dosta bolji, budući je tehnika uznapredovala, pa i ljestvicu dižemo dva stupnja gore.

Također, po reakcijama publike i prodaji albuma koja postiže rezultate na europskim i svjetskim ljestvicama, sigurni smo da će ovo biti jedna lijepa priča koja će početi na Poljudu. Ono što će Marko Perković Thompson i bend pružiti na Poljudu, dosad će biti neviđeno na ovim prostorima – kazao je Barišić.

Organizatori su još jednom poručili da će, za razliku od prošlog koncerta, publika sada biti puštena i na travnjak. Što se tiče pozornice ona će biti dugačka pedesetak metara, a nalazit će se na visini od 16 metara. Tehnički će biti na razini koncerata koje po svijetu održavaju atrakcija kao što su Iron Maiden,  AC/DC i slični bendovi.

“EU će s nama dobiti, a mi s njima..”

Upitan hoće li s koncerta poslati ikakvu političku poruku, obzirom da će  njegovim koncertom Split i Hrvatska ući u Europsku uniju, te što osobno misli o ulasku u EU, Thompson je kazao:

– Što se tiče poruka, mislim da sve moje pjesme imaju određenu poruku, i to je suvišno analizirati. Što se tiče Europske unije, vrlo malo znamo o njoj, političari su nam vrlo šturo predstavljali što nam ona donosi. Ja ne mogu znati koliko će nam Europska unija donijeti, a koliko odnijeti. Ali, ja držim da mi pripadamo europskoj civilizaciji i da nam je tamo mjesto. I civilizacijski i kulturološki mi smo dio Europe, i ja bih volio da političari pronađu naše mjesto pod tim nebom, i da pokažu Europi da će s nama puno dobiti. Europska unija će s nama bit puno bogatija, a koliko ćemo mi biti bogatiji s njom, to ne znam, to treba vidjeti. Ali, ne znam koliko će hrvatskom narodu od 1. srpnja biti bolje – kazao je Thompson.

“Djeca imaju pravo na mamu i tatu”

Na upit o podršku Građanskoj inicijativi “U ime obitelji”, Marko Perković je još jednom potvrdio potporu ovoj inicijativi.

– Dao sam joj bezrezervnu potporu. Mislim da je to važno za naše društvo, da se obitelj poštuje. To nije samo naša tradicija, nego je to svetinja svakom čovjeku, a sve drugo može biti samo drugo, a ne obitelj. Dakle, muškarac plus žena je obitelj i to ja podržavam, i držim da djeca imaju pravo na mamu i tatu. To je moje razmišljanje i mislim da je to sasvim normalno – zaključio je Marko Perković Thompson.

Inače, na konferenciji za novinare održanoj u Hajdukovom Bijelom salonu na Poljudu Marka Perkovića Thompsona došao je pozdraviti i legendarni igrač, hajdučko srce Nenad Pralija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari