Connect with us

Dani mladih inženjera u Širokom Brijegu

Published

on

Udruga Inicijativa za Široki Brijeg organizira petodnevni edukativno-praktični kamp pod nazivom „Dani mladih inženjera“ koji će se održati u Širokom Brijegu do nedjelje 24. kolovoza 2014. godine.

mladi inžinjeri široki brijeg

Organizator kampa je udruga „Inicijativa za Široki Brijeg“ a gosti kampa biti će 40 apsolvenata i asistenata elektrotehnike (smjer energetika) iz cijele regije (Banja Luka, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Tuzla, Split, Zagreb, Novi Sad, Beograd i Osijek).
U sklopu kampa mladi inženjeri radit će na stvaranju novih ideja i projekata vezanih za iskoristivost energije u pozitivne svrhe.
Prema riječima Igora Sliškovića, predsjednika udruge Inicijativa za Široki Brijeg, sudionici kampa će razgovarati o temama energetike, obnovljivih izvora energije, učinkovitoj potrošnji električne energije, kao i o međusobnoj suradnji inženjera kao budućih nositelja razvoja društva.

Ovaj projekt podupiru Američko veleposlanstvo u BIH, Schneider Electric Hrvatska, Elektron d.o.o., TT kabeli, TEM Mandeks, PRO energy, Intera Tehnološki park, FEAL d.o.o i drugi.
Pored pohađanja pohađanja predavanja stručnjaka iz područja energetike studenti će posjetiti značajnije energetske objekte u Hercegovini (cHE Čapljiina, Solarne elektrane Hodovo-Stolac, cHE Buško jezero, FEAL d.o.o., TT Kabeli, Miviko Cables, VE Kamensko-Voštane, KNX).

Sve one koji žele znati više o obnovljivim izvorima energije, projektiranju i potencijalnim ulaganjima organizatori pozivaju na otvaranje „Dana mladih inženjera“ u srijedu (danas) u 13 sati u prostorijama Gimnazije na Širokom Brijegu gdje će biti upriličena prijem sudionika i službeno otvaranje spomenutog projekta.
Pored toga, zainteresirani se mogu javiti i na e-mail:[email protected] ili kontakt brojeve osoba zaduženih za provođenja ovog projekta (Ivan Šaravanja mag.ing.el. 063 455 171 ili Anton Marušić dipl.ing.el. 063 620 286).

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari