Daniel Srb: “Ako bude trebalo, prema Srbiji napraviti ćemo i Maginot liniju!”

18

Na današnjoj konferenciji za medije u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb se okomio na službenu hrvatsku politiku koja nije adekvatno reagirala na puštanje ratnog zločinca Vojislava Šešelja na slobodu iz pritvora u Hagu.

U uvodu je rekao da dolazak Vojislava Šešelja u Srbiju i politika izazivanja rata koju je započeo je otvorena prijetnja Republici Hrvatskoj, te da nikakve Deklaracije Europskog parlamenta i izjave da se radi o pomahnitalom luđaku neće zaustaviti Šešelja
Hrvatska mora biti svjesna toga da će Šešelj u roku od mjesec dana imati skupove sa 100 000 pristaša, kao i da su aktualni srbijanski predsjednik i premijer njegovi bivši politički sljedbenici – dodao je Srb i nastavio da je Šešelj je već uspostavio kontakte s pristašama iz redova ekstremnih srpskih nacionalista u Hrvatskoj. U tijeku su dogovori o političkim provokacijama koje će provoditi u Hrvatskoj kojima će izazvati nemire kod nas. A također je uspostavio i veze s istomišljenicima u redovima srbijanskih tajnih službi i u redovoma srpske vojske

Zbog toga HSP danas iznosi Deklaraciju sa zahtjevima koje upućujemo predsjedniku Republike i predsjedniku Vlade RH koje smatramo nužnim kako bi se Republika Hrvatska zaštitila od novih stradanja:
TRAŽIMO:
Sazivanja hitne sjednice Vijeća za Nacionalnu sigurnost kako bi izdale zapovijedi o pripremama za predstojeće provokacije,

Podizanje razine pripravnosti sigurnosnih službi i praćenje Šešeljevih pristaša u Republici Hrvatskoj

Povećanje sredstava za Ministarstvo obrane u Proračunu RH za 2015. godinu i dovođenje HV u funkcionalno stanje koje može odgovoriti na zajedničke srpsko-ruske vojne vježbe.

Hitno premještanje postrojbi Hrvatske vojske u Baranju i Vukovar

Utvrđivanja obrambenog sustava na granici prema Srbiji

Ukoliko nadležna državna tijela ne poduzmu potrebne sigurnosne mjere te njihove aktivnosti ostanu na deklarativnoj razini, Hrvatska stranka prava će organizirati dragovoljce koji će utvrditi i osigurati granicu prema Srbiji.

Predsjednik Srb je je žestoko reagirao i na nedavne izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Dačića i ustvrdio da upravo u vrijeme početke Šešeljeve ratnohuškačke politike, srbijanski ministar i bivši premijer Ivica Dačić govori u Bruxellesu kako je „ strateški interes Srbije izlazak na more“ što kolidira upravo sa Šešeljevom ratnom politikom.
HSP-e zabrinjava što na te izjave službene Srbije nije reagirala Vlada RH. Ovo nisu izjave poludjelog zločinca. Ova izjava traži diplomatsku notu, traži odlučno reagiranje Ministarstva vanjskih poslova. Ukoliko na ovu provokaciju ne reagira MVP tražiti ćemo odgovornost i smjene pa i prosvjedima, ako bude potrebno – zaključio je na kraju Srb.

Na pitanje novinara kako misli utvrditi granicu prema Srbiji predsjednik Srb je rekao : „Ako treba, prema Srbiji napraviti ćemo i Maginot liniju.”

hsp

facebook komentari

 • Agromentum

  HSP gubi na političkoj burzi sve više i više. Žalosno…

 • Čovićev

  Prema Srbiji?Smiješno ali neka znaš da su ti Srbi i RS na puškomet od Zagreba.

 • peppermintt

  što se pališ, vala šešelj je u pravu što se pepa

 • Alan B’Stard

  Ali su odsecheni i opkoljeni

 • Alan B’Stard

  Nece seselj ziv docekat srpski bozic, a ostat ce njegova besmrtna ideologija 🙂

 • peppermintt

  ma oće vidit ćeš ,a ideologija nije samo njegova ona je duboko usađena u fašističku Srbiju

 • 1diablo

  Kad na okupljanje vojske pozove čovjek koji se preziva Srb i čija
  stranka ima samo 3% podrške birača onda je to stvarno groteskno!Pa prema sadašnjoj Srbiji dovoljna su tri temeljna policajca sa pendrekom ili elektrošokerom..

 • peppermintt

  mogu i policajke 🙂 ne moš virovat jube kakvi su ovi diletanti , ili se s namjerom sramote…

 • wolf

  Kako ta znas kod nji nema taki.
  Partidjano antivasisti,cetnici antivasisti.

 • wolf

  Partizanke omorike tanke,jes na to mislila,nedaj boze nikomu :)))))

 • 1diablo

  nesvjesno,Vranjkovićeva škola :))

 • Herceg-Bosna

  nemoj zaheebavat,,,,

 • Agromentum

  Pardon, ispričavam se, zaboravio san na tebe. :))) Ti znaš da ja nisan ko ovi drugi. 🙂

 • Herceg-Bosna

  aha znam ja da si ti bolji 😉

 • Agromentum

  Hvala, znaš ti nas, pusti ove druge. A bolje , žešće i ljuće od tebe isto nema. Mani ove impotetntne šta pričaju. ZDS!!

 • Herceg-Bosna

  heehehehehe , ma koće mene dati, ooooooo

 • Agromentum

  Neman riči. :))

 • Herceg-Bosna

  eto kad ti nemaš riči odo ja malo na fb da vidim šta beside ;))