Connect with us

Kronika

Daniela Škegro – Zemlja vatrenih

Published

on

Mostarka Daniela Škegro danas je u izdala navijačku pjesmu ‘Zemlja vatrenih’.

Autor teksta i glazbe je izvođačica Škegro, aranžman potpisuju Antun Pejinović – Gine i Đeno Mujić, a produkciju je radio Đeno Mujić. Poslušajte vatrenu pjesmu mostarske kantautorice, pjesnikinje i kolumnistice Daniele Škegro.

Danijela je također 16.Lipnja objavila pjesmu “Ljubavnica” za Marko Polo Fest 2014.

Nakon prošlogodišnje osvojene nagrade za najbolji tekst na Međunarodnom festivalu Marko Polo na Korčli sa pjesmom “Kida me” i ove godine Daniela Škegro se pojavljuje na istoimenom festivalu. Ovo je XIX izdanje Međunarodnog Mrko Polo Fest-a. Po prvi puta ću se pojaviti na nekom festivalu sa pjesmom kojoj nisam kompletan autor teksta i glazbe.

Za ovogodišnju nastup pjesma je rađena kao spoj Dalmacije i Hercegovine. Gospodin Ivan Šegedin direktor festivala ,radio je zajedno sa mnom tekst i glazbu. On ujedno sa Željkom Šparmajerom potpisuje i aranžman za moju pjesmu sa kojom se predstavljam na festivalu,a koja nosi naziv”Ljubavnica” Meni je bila izuzetna čast surađivati sa gospodinom Šegedinom jer je on prije svega veliki čovjek i veliki umjetnik. Dobitnik je mnogih glazbenih nagrada i priznanja,a jedan je od rijetkih ljudi koji je imao posebnu čast s vlastitom skladbom ”Sveti Oče Čuvaj Nas”, dočekati Sv. Oca, Papu Ivana Pavla II. na Žnjanu u Splitu.

Tako da mi ova suradnja i zajednički rad sa njim ima dodatnu težinu. Nadam se da će pjesma biti zapažena i na festivalu koji se održava 17,18 i 19.07.2014 na Korčuli uz direktan prenos finalne večeri na HRT 1. Na ovogodišnjem Međunarodnom Marko Polo Fest-u nastupit će mnoga poznata imena poput-Tereze Kesovije, Nede Ukraden, Alena Islamovića, rekla je Daniela Škegro.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari