Connect with us

Komentar

Đapić: Antisemitizam u Hrvatskoj postoji samo u titoističkoj ljevici

Objavljeno

-

Isječak/fb

Kratkim priopćenjem koji je potpisao Ognjen Kraus Židovska zajednica napustila je Antifašističku ligu kojoj predsjedava notorni Zoran Pusić, a zbog priopćenja Antifaštičke lige kojom se osuđuju aktivnosti Izraela u sukobu oko Gaze!

Ognjen Kraus bi trebao dati puno
opširnije obrazloženje za ovaj potez Židovske općine! Kraus godinama drži štangu tzv. Antifašističkoj ligi i srodnim udrugama koje godinama denunciraju Hrvatsku i njenu vlast kako ne poštivaju žrtvu Holokausta, a u praksi je to značilo podupiranje srpskih mitova!

U Hrvatskoj se nikad nije postavljalo pitanje istinitosti Holokausta, ali smo se suprotstavljali stavljanju u istu rečenicu stradavanju Židova i navodnog stradavanja Srba.

Srbi i Židovi u kontekstu drugog svjetskog rata mogu se koristiti u istoj rečenici samo sa povjesnom činjenicom da je 1942.g. Srbija kao njemački saveznik bila prva Judenfrei statt. Poslijeratna politika Jugoslavije kao oblika Velike Srbije bila izrazito uperena protiv Židova.

Niti u ondašnjoj SRH, niti u SRS, a niti u bilo kojoj republici SFRJ komunističke vlasti nisu vraćale otetu imovinu Židovima! Dapače! Titova vlast nastavila je otimati i iseljavati preostale Židove.

Sada se u stvari pokazalo ono što godinama govorim: antisemitizam u Hrvatskoj postoji samo u titoističkoj ljevici koja je bila protiv Države Izrael od njezine obnove 1948. a ta politika traje i danas!

To se pokazuje uostalom i priopćenjem Antifaštičke lige, a Ognjen Kraus jednom rečenicom razlaže zašto je napustio ligu! Dobro da je i to napravio, komentirao je Anto Đapić na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas