Connect with us

Komentar

Đapić: Oni su trajni pobjednici!

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra igra još jednu veliku utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu!

Ulaskom među osam najboljih reprezentacija svijeta naši mladići su već napravili nevjerojatan rezultat i ulaze potpuno rasterećeno u sraz s nedvojbeno najjačom nogometnom nacijom na planeti kojima je nogomet način života i temeljni stup identiteta, dakle Brazilom, državom ogromnih potencijala, moći i šezdeset (60) puta većeg broja stanovnika nego Hrvatska! A mi svejedno s punim pravom vjerujemo u ravnopravnu utakmicu i prolaz naših VATRENIH!

Postavlja se pitanje iz kojeg izvora i naši igrači, izbornik i velik dio naroda crpi takvu snagu, samopouzdanje i vjeru!? Je li u pitanju izniman talent naših igrača, dobre taktike, iskustvo ili pak mladost? Da, to su sve bitni elementi onoga što nam naša izabrana vrsta priušti, ali to su sekundarni čimbenici!

Kada bi samo kvaliteta, tehnika, organizacija, izvanserijski igrači bili odlučujuć faktor, onda bi među ovih osam bili I Belgija, Njemačka, Španjolska, Italija…. Ono što ima Hrvatska, nema niti jedna od navedenih, uz svo poštovanje i uvažavanje!

Hrvatska ima ZAJEDNIŠTVO I SRČANOST hrvatskog naroda i njegovih igrača! Naša reprezentacija iskovana je tijekom Domovinskog rata i daleko je najkroatiziranija institucija u hrvatskom narodu! Izlaskom na Svjetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj, prvo nakon rata, ujedinjena Hrvatska pokazala je svijetu tko smo i što smo! I onda i danas naši VATRENI poštujući kult reprezentacije odavaju i pokazuju ljubav prema svom narodu, a narod prema njima!

Upravo zato je nogometna reprezentacija izložena najžešćim napadima unutarnjih neprijatelja Hrvatske, jer ona predstavlja sve ono što mrzitelji Hrvatske ne podnose! ZAJEDNIŠTVO I SRČANOST! Svi pokušaji destabilizacije reprezentacije propadaju: od omalovažavanja i vrijeđanja izbornika Dalića, pokušaja diferencijacije među igračima, analizama izmišljenih slabosti, veličanja konkurenata itd.

Propadaju upravo zato što su naši reprezentativci, SVI, svjesni da kad igraju za Hrvatsku nose ogromnu odgovornost i ne igraju samo za sebe, nego za Domovinu stvorenu u teškom ratu! Oni su trajni pobjednici! Njihov je vječni rezultat odnos prema Domovini čiji dres nose i zastava pod kojom sa desnicom na srcu pjevaju Lijepu našu! Za njih zastava, zaista, nije obična tkanina!

Momci, vi ste već sada naši apsolutni pobjednici jer ste zaljubljenici u svoju Hrvatsku! Sutra, kao i uvijek, hrabro izađite pred veliki Brazil! Niste manji od njih! HRVATSKA JE S VAMA!

Ante Đapić/facebook

Zlatko Dalić: Nemojte nikad Hrvata podcijeniti

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari