Connect with us

Komentar

Đapić – Ovakvu propovijed hrvatski katolički puk čeka još od vremena nadbiskupa Franje Kuharića

Objavljeno

-

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, održao je na Svetoj Misi u Vukovaru propovijed koju hrvatski katolički puk čeka od visokog hrvatskog svećenstva još od vremena blagopokojnog nadbiskupa Franje Kuharića!

Jasnoća poruke o snazi simbola i nedvosmislena snažna potpora simbolici koju su nosili i potvrdili hrvatski vitezovi u Domovinskom ratu žrtvujući se za Domovinu, vjeru i obitelj, a nasuprot zločinu koji je predstavljen svojom simbolikom najmoćniji je izraz istinske vjere u istinu i pravdu koji se dosada nije čuo sa tih razina, kako iz Crkve u Hrvata, tako niti iz državnog vrha!

Mons. Ivan Šaško jasno je dao do znanja kako je HOS i njegovo znakovlje, ono najbolje što je hrvatski narod stvorio kroz nametnuti osloboditeljski rat, a zločinačka petokraka onaj simbol koji ne može tolerirati u našem narodu! Sve je jasno onome tko hoće čuti i gledati!

Nije bilo boljeg trenutka, uzvišenijeg mjesta od ove poruke! Dobro je što je državni vrh bio nazočan na ovoj propovjedi!

Pogledajte se u zrcalu vlastite odgovornosti, vjerujte u svoj hrvatski narod i okrenite se ovim vrijednostima s kojima smo prije trideset godina krenuli u projekt stvaranja i obrane hrvatske države! Sve drugo je stranputica i nedostojno hrabrosti, žrtve, ljubavi našeg naroda koji je odlučivao sam o svojoj sudbini, komentirao je Anto Đapić.

Biskup Šaško: Dovoljno je vidjeti koje su znakovlje nosili ljudi koji su Vukovar razarali, a koje je bilo na odorama branitelja Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari