Connect with us

Komentar

Đapić: Početak promjena u DORHU tek je vrh sante leda potrebitih promjena u hrvatskom pravosuđu!

Objavljeno

-

Foto: Hina

Pritužba protiv novo izabranog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, (koji je do preuzimanja funkcije još uvijek sudac VISOKOG KAZNENOG SUDA)podnesena od predsjednika toga suda ŽELJKA HORVATINOVIĆA uz odobrenje i suglasnost predsjednika VRHOVNOG SUDA RADOVANA DOBRONIĆA očekivani je nastavak političke kampanje protiv Turudića, a stvarna meta je Andrej Plenković!

Jasno je kako ova akcija nema nikakvog stvarnog učinka na već završen zakoniti postupak izbora novog glavnog državnog odvjetnika i to je jasno inicijatorima pritužbe, ali ima zadaću unaprijed otežavati i kompromitirati rad DORHA u potpuno novim okolnostima!

Međutim, čelni ljudi ovih sudova samo su sebe iskompromitirali pristajući igrati igru po taktovima Zorana Milanovića! Radovan Dobronić zato što ima obvezu prema predsjedniku Republike, jer je svakome jasno kako bez Milanovićevog ultimatuma nikada ne bi postao to što je sada, prihvaćajući ulogu alternative, nakon što Milanović nije uspio nezakonito nametnuti gospođu Đurđević na tu funkciju!

Kod gosp. HORVATINOVIĆA situacija je još jasnija! On je sudac koji je u prvostupanjskom postupku protiv Glavaša u obrazloženju osuđujuće presude naglasio kako Republika Hrvatska do 15.siječnja 1992. nije bila država, pa su naravno i hrvatske vojne postrojbe do toga vremena bile paravojne snage!

Logično je kako je jedva sačekao priliku kako bi sucu VKS Ivanu Turudiću zagorčao odlazak sa aktualne( još uvijek funkcije) jer ne zaboravimo kako je Ivan Turudić pripadao tim paravojnim formacijama 1991.godine! Poruka je svima jasna! Ne radi se ovdje o pritužbi zbog kršenja Kodeksa o časnom obavljanju sudačke dužnosti ,nego o vraćanju dugova i ideološkim razlikama! Ogromnim!

Početak promjena u DORHU tek je vrh sante leda potrebitih promjena u hrvatskom pravosuđu! Ono što je nakon izbora glavi zadatak nove parlamentarne većine u sličnom sastavu bit će krenuti u istinsku reformu sudbene vlasti, kako zakonsku, tako i kadrovsku! Sa DORHOM se počinje, ali bez sudstva to bi bio polovičan posao!

Između sudaca koji su do demokratskih promjena politički montirali procese i ovih koji koriste svoje pozicije za politicko djelovanje, nema pravih razlika! Uplitanjem u političke sukobe ova dvojica sudaca ne mogu obnašati časnu dužnost sudaca! Ako hoće politički djelovati, onda sa Milanovićem na izbore, jer ovo što su napravili, obična je farsa, komentirao je Ante Đapić na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari