Connect with us

Politika

Đapić: Poziv Vučiću je apsolutno nerazumljiv i neshvatljiv

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (Desno) Anto Đapić izjavio je u četvrtak kako je poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku “apsolutno nerazumljiv i neshvatljiv” te će, s obzirom na način pripreme, “biti veliki minus hrvatske politike”.

Đapić je na konferenciji za novinare ocijenio kako je poziv Vučiću, posebice nakon izložbe o Jasenovcu koju je Srbija organizirala u sjedištu UN-a u New Yorku, “aposlutno nerazumljiv, osim ako nije upućen po nalogu izvana, ali onda se postavlja pitanje tko kreira hrvatsku vanjsku politiku”.

Pritom je podsjetio da je Kolinda Grabar-Kitarović još nedavno govorila kako će još puno vode proći Dunavom, dok Hrvatska i Srbija budu prijateljske zemlje. “Iz tako čvrstog stava došla je do toga da u najgorem mogućem trenutku pomogne Vučiću i još ga jednom promovira kao tvorca mira, koji je sve samo to ne”, ustvrdio je Đapić.

Stajalište predsjednice da će taj posjet, ako riješi pitanje makar jednog nestalog hrvatskog branitelja, smatrati uspješnim, Đapić smatra populističkim, a ne državničkim, jer Vučić, s obzirom da posjeduje protokole tzv. JNA, već godinama jako dobro zna gdje su hrvatski branitelji pobijeni i pokopani.

“Umjesto da se Srbiji jasno poruči, da kao članica EU-a možemo blokirati svaki njihov korak prema euroatlantskim integracijama, Hrvatska ponizno, preko predsjednice države, poziva nekadašnjeg glavnog tajnika Šešeljeve Srpske radikalne stranke na sastanak u Hrvatsku”, kaže Đapić.

Pritom je kritizirao hrvatsku vanjsku politiku, ocijenivši kako i “određena suzdržanost Vlade oko ovoga poziva” govori da u njoj nešto ne funkcionira.

“Krajnje je vrijeme da se hrvatska vanjska politika jasno definira, prije svega u određivanju naših političkih ciljeva”, poručio je Đapić.  (Hina)

VUČIĆA BI U HRVATSKOJ TREBAO DOČEKATI GOST IZNENAĐENJA

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas