Connect with us

Politika

Đapić traži pokretanje istrage protiv Srpskog narodnog vijeća

Objavljeno

-

Predsjednik stranke Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić u srijedu je prozvao Milorada Pupovca i Srpsko narodno vijeće (SNV) zbog nedavne objave Biltena ”Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2017. godini” te zatražio pokretanje službene državne istrage protiv SNV-a i autora toga biltena.

“Zahtijevamo pokretanje službene državne istrage protiv SNV-a i autora biltena, zbog pokušaja sramoćenja pojedinaca i institucija i kleveta o Domovinskom ratu kojeg pokušavaju kriminalizirati, te zločeste kampanje protiv hrvatskog naroda”, rekao je Đapić.

Od državnih dužnosnika zatražio je i osudu tog čina te prekid svake suradnje i financiranja SNV-a i, kako je rekao “srpskih parapolitičkih institucija”. Pozvao je sve “domoljubnne institucije”, a pogotovo pojedince i organizacije, spomenute u tome biltenu, da zajednički “razmotre mogućnost pokretanja kaznenog procesa protiv autora i nakladnika biltena”.

Prozvao je premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarević što nisu reagirali na “tjeralicu koju raspisuju dojučerašnji vojni, a danas politički agresori SNV i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)”.

“Neshvatljivo je da financiramo tjednik ‘Novosti’ koji u jednom svom članku hrvatski narod naziva pogrdnim izrazom. To se mora zaustaviti”, rekao je Đapić, dodavši kako SNV preuzima ulogu države jer “tri srpska glasa u Saboru znače opstanak premijeru Plenkoviću”.

Đapić smatra da se radi o pokušaju preusmjeravanja pozornosti s krize vlasti i države koju je izazvala afera “Hotmail” i događaji vezani za “Agrokor”.

“Nikakva stabilnost vlasti s njima ne može imati razumno uporište jer takva stabilnost slabi državu i narod više nego deset “Agrokora”, rekao je Đapić dodavši kako objavom biltena izravno narušavaju društveni poredak, prkose Ustavu RH i nameću cenzuru nad javnom riječi.

(Hina)

Nenad Piskač: Režimski Bilten SNV-a proizvodi kolektivnu krivnju

 

Marcel Holjevac: Pupovčev popis narodnih neprijatelja

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas